Сироватки для обличчя, вій та волосся для холодної пори року

Холодна пора року завжди впливає на виклики, з якими стикається наша шкіра. Низькі температури, різкий вітер і часті коливання вологості позначаються на стані шкіри та волосся. Та й після спеки та активної дії сонячного проміння часто потрібно відновитися. Щоб досягти цілеспрямованого ефекту варто звернути уваги на сироватки – б’юті засіб, що має підвищену концентрацію активних компонентів та спрямовану дію на проблему.

Час читання: 5 хвилин та смузі 🥤

статья доступна на русском языке

Тож влаштовуйся зручніше, розберемо, як вибрати та використовувати сироватки восени та взимку.

Сироватки для обличчя

Влітку на шкіру активно діяло сонечко, ультрафіолет.  Ми засмагали, забували користуватися SPF, тож в осінній період шкірі варто допомогти відновитися та підготуватися до зимового періоду морозів та вітрів.

Цікаво по темі: ТОП-50 найкращих патчів під очі

Дбай про зволоження (у цей період знижується вироблення шкірою себума та легко допустити зневоднення), посилення захисних функцій шкіри, але не забувай і про живлення.

У складі сироваток для обличчя зверни увагу на наявність наступних компонентів: 

  • пантенол;
  • цераміди;
  • гіалуронова кислота;
  • гліцерин;
  • амінокислоти; 
  • рослинні екстракти та олії;
  • алантоїн.

Сироватки варто використовувати у зв’язці з іншими етапами догляду за обличчям, зокрема – нанесенням крему. Його склад також варто підбирати відповідно до пори року. Крем допомагає зафіксувати дію корисних компонентів сироватки для обличчя.

Не можна виходити на холод одразу після нанесення сироватки та крему. Потрібно дати хоча б пів години засобам віддати шкірі свою користь.

Цікаві варіанти сироваток для обличчя з асортименту eva.ua:

Цікаво по темі: ТОП-10 косметики для шкіри обличчя на EVA.UA: добірка від косметолога

Сироватки для вій та брів

Сироватки для обличчя для багатьох красунь стали must have у догляді. А от вії та брови не завжди отримують достатньо уваги.

Для початку розберемось з очікуваннями. Якщо від природи твої вії короткі та не надто пишні, то отримати віяла лише після використання сироватки не вдасться. Активні компоненти цього б’юті-засобу працюють над корекцією кількох процесів, що впливають на зовнішній вигляд твоїх вій:

  • прискорюють відновлення вій у фазі росту;
  • пролонгують фазу спокою, під час якої хоч і не з’являються нові вії, але й пігмент не втрачається. 

Таким чином, дія сироваток для вій та брів допомагає відстрочити період, коли волоски почнуть випадати, звільняючи місце новачкам. У складі використовуються пептиди, амінокислоти та рослинні компоненти, які спрямовані на прискорення росту. 

EVA в инстаграм

Але вплив має бути систематичним, бажано – щоденним:

  1. Перед нанесенням обов’язково змий макіяж та очисти шкіру.
  2. Якщо користуєшся контактними лінзами – спочатку зніми їх.
  3. Проводити процедуру краще перед сном (бо будемо чесними, вранці ти не завжди маєш час дати засобу ретельно всмоктатися).
  4. Нанеси сироватку вздовж лінії росту вій на верхню повіку. На нижню засіб перерозподілиться під час сну. 

Чому наносимо не на довжину, а по лінії росту? Тому що задача продукту – підживити волосяні фолікули. 

Сироватки для вій та брів зазвичай мають щіточки як у підводки або туші, тож досить зручні у використанні. Підібрала кілька цікавих варіантів з асортименту eva.ua:

Цікаво по темі: ТОП 5 масок для зволоження шкіри обличчя

Сироватки для волосся 

При виборі сироватки для волосся варто орієнтуватися на проблему, яку хочеш вирішити, та свій тип волосся. Наприклад, сухі локони зазвичай потребують незмивних засобів, а для жирного волосся цікаві засоби, що діють на корені та шкіру голови. 

Як правильно використовувати сироватки для волосся?

Основні рекомендації, звісно ж, кожен виробник дає на пакуванні. Але всі їх, зазвичай, можна розділити на дві групи:

  1. До миття. Засіб наноситься за деякий час на брудне волосся. А вже потім використовується шампунь і кондиціонер
  2. Після миття. У цьому випадку засіб наноситься на вологе волосся, щоб краще вбирався. Не використовуй зайву кількість продукту, інакше волосся може виглядати жирним. І якщо плануєш користуватися феном, то роби це не одразу, компонентам сироватки необхідний час подіяти. 

Перед тим, як наносити, сироватку варто трохи “зігріти”. Але не поспішай вмикати мікрохвильовку, все значно простіше: нанеси засіб на долоньки та трохи порозтирай його. 

Куди наносити сироватку для волосся? 

Те, куди саме наноситься цей засіб, залежить від того, на яку дію він орієнтований:

  1. Більшість сироваток рівномірно розподіляється по довжині волосся. Невелику кількість нанеси також на шкіру голови, щоб подіяти на корені.
  2. Засоби для відновлення ламких кінчиків мають більш ізольовану дію.
  3. Якщо борешся з випадінням, цілком логічно, що сироватку потрібно нанести на корені, злегка втираючи у шкіру голови.
  4. Сироватки, що потребують змивання, розподіли по шкірі голови вздовж проділів. Роби це до миття, та не забудь зробити легкий масаж: втирай засіб пальчиками, рухаючись від краю росту волосся маківки. Після трьох хвилин такої процедури розчеши волосся, та вимий теплою водою (якщо в тебе сухе волосся) 
  5. А от володаркам жирного волосся етап з масажем можна пропустити, потримати трохи довше засіб на волоссі та мити його прохолодною водою.
  6. Відновлювальні сироватки рекомендують використовувати під шапочку з плівки та рушник. Пів години  – і змивай, але слідкуй, щоб вода не була гарячою.
  7. Незмивні сироватки нанось на чисте вологе волосся. Уважно прочитай інструкцію до засобу, зазвичай, такий тип не треба наносити на корені.  

Як часто можна використовувати сироватки для волосся? 

Тривало використовувати одну й ту саму сироватку – не надто гарна ідея. Корисні компоненти накопичаться у волосинах, і ефект або припинить з’являтися, або навіть може стати негативним. Тож формуй схему догляду за волоссям з використанням продуктів різного напрямку дії. 

Корисною буде і наступна схема: “2: 1: 0,5”

  • перший місяць – двічі на тиждень;
  • другий місяць – раз на тиждень;
  • третій місяць – через тиждень. 

Зазвичай, цього періоду достатньо, щоб побачити ефект. Якщо ж його нема – можливо, сироватка підібрана не правильно. 

Як використовувати – розібрались, час придивитись до цікавих варіантів з асортименту eva.ua:

Цікаво по темі: Що таке ніацинамід: властивості та застосування в косметиці

Сироватки – корисний помічник у догляді за станом шкіри, волосся, вій та брів. Але важливо дотримуватись регулярності та систематичності, та, звичайно, враховувати свої персональні потреби. 

Не забудь поставити лайк статті, якщо знайшла у ній цікаві для себе продукти. А у коментарях став питання, якщо хочеш більш детальної інформації про використання сироваток!

Читайте також:

22 Жовтня / 2022 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *