Комплексний догляд за шкірою: що варто знати про пілінг вдома?

Правильно виконаний пілінг суттєво покращує стан шкіри в будь-якому віці. Він не просто дає миттєвий результат, а й працює на перспективу. За двох умов:

  • грамотний підхід до самої процедури, спрямований на швидке відновлення епідермісу і виключення ускладнень;
  • ретельний догляд за шкірою після пілінгу.

Ці два питання і ще цікава добірка ефективних продуктів — сьогодні в полі зору EVA Blog.

Користь пілінгів для обличчя

Пілінг походить від англійського слова peel — відлущувати. Тому формально будь-яка процедура, яка спрямована на оновлення, вважається пілінгом. Це і хімічні чистки, і маски з кислотами в салоні, і скрабування вдома.

Відлущування верхнього шару клітин зменшує сліди запалень і акне, оновлює епідерміс, стимулюючи вироблення колагену. Воно покращує кровообіг, стягує пори і робить зморшки менш помітними. Крім того, масаж абразивними частинками допомагає ефективності косметичних засобів, які наносяться на обличчя після пілінгу. Регулярність процедур підвищує пружність шкіри і буквально змушує її сяяти зсередини. Але тут є важливий нюанс — врахування типу шкіри. Усі пілінги можна розділити на три види:

  • ензимні;
  • механічні;
  • хімічні.

У нашому матеріалі — «Пілінги: детальна інструкція з використання» — ви знайдете слушні поради, як підібрати ідеальний продукт під потреби вашої шкіри.

Як часто потрібно робити пілінг тіла і ніг?

Частота проведення пілінгу залежить від індивідуальних особливостей організму. Власницям сухої шкіри не рекомендується проводити процедуру частіше одного разу на 10–14 днів. А нормальну і комбіновану шкіру можна обробляти 1–2 рази на тиждень. Причому пілінг буде більш результативним, якщо попередньо розпарити тіло в душі або ванні.

Пілінг вдома: загальні рекомендації

Вчимося правильно користуватися пілінгами:

  1. Сезон неактивного сонця — ідеальний час для проведення хімічних пілінгів. Механічний роблять без обмежень протягом року.
  2. Процедура має починатися з очищення/умивання, протирання обличчя тоніком або іншим звичним засобом.
  3. Продукти слід підбирати відповідно до типу шкіри. Серед універсальних варіантів — засоби з екстрактом винограду, який містить потужний антиоксидант ресвератрол. А значить, захищає від пошкодження вільними радикалами.
  4. На зону навколо очей і губ наносити косметичні засоби не потрібно.
  5. Процедуру рекомендується проводити ввечері, щоб шкіра встигла добре відпочити і відновитися після «генерального прибирання».
  6. Новий косметичний засіб обов’язково попередньо тестуйте на згині ліктя: це дозволить уникнути можливої алергічної реакції.
  7. Наступного дня після сеансів не забудьте про посилений захист від сонця.

Пілінги від Just Kawaii — очищення з турботою

Двостороння серветка для обличчя Just Kawaii Snail Peeling Pad проста в застосуванні, але ефективна в очищенні. Підходить для демакіяжу, тому обов’язково повинна бути в косметичці тих, хто часто «на валізах». Муцин равлика й рослинні компоненти — на сторожі зміцнення тонусу шкіри й усунення ороговілих клітин. Використовуйте по черзі дві сторони полотна. Робити це краще ввечері: за ніч пори звузяться після очищення, а на ранок шкіра порадує гладкістю. Та й тон ляже набагато краще.

Пілінг для тіла Just Kawaii із синім виноградом делікатно впливає, оновлюючи навіть чутливу шкіру. Однією з вагомих переваг є відчутне зволоження шкіри після використання засобу. Екстракти зеленого чаю і виноградних кісточок мають антиоксидантну і бактерицидну дію. Закохує і прекрасний аромат, і легкість нанесення. Усе як люблять дівчата, які живуть у темпі мегаполісу: швидка дія та вау-ефект!

Пілінг для ніг Just Kawaii з червоним яблуком — ваш вірний друг перед сезоном босоніжок. Гліколева та яблучна кислоти м’яко впливають на ступні, прибираючи ороговілі ділянки. Слідом за ними діє примула: насичує вологою і відновлює шкіру.

Цікаво на тему: «Огляд доглядової косметики від бренду Just Kawaii»

Догляд за шкірою після пілінгу

Основне завдання догляду після пілінгу — глибоке живлення і відновлення шкіри. З нею відмінно впорається маска для обличчя Just Kawaii Kiwi Jelly, склад якої вражає концентрацією активів. Омолоджує і живить завдяки екстракту гриба лінчжі. Повертає шкірі здоровий вигляд завдяки антиоксидантним властивостям екстракту ківі. Маска на своєму місці в ланцюжку ліфтинг-процедур: вирівнює і підтягує контур обличчя.

Помічниця у відновленні пружності та еластичності — маска для обличчя Just Kawaii Watermelon. Її цінні компоненти — екстракти кактуса, кавуна і тофу — працюють на усунення тьмяності та в’янення. З нею ви забудете про неприємне відчуття стягнутості і запустите в шкірі потрібні процеси по відновленню.

Обидві маски мають желеподібну консистенцію.

Після маски на шкіру обличчя слід нанести крем, що відповідає віку і типу шкіри. Робити це потрібно легкими рухами чітко по масажних лініях — від підборіддя до вух і від центру лоба до скронь. Як альтернативу крему можна використовувати емульсію, яка відрізняється більш легкою та ніжною текстурою. Завдяки емульгаторам вона глибоко проникає в епідерміс і діє значно інтенсивніше. Також ефективним є застосування сироватки для обличчя — косметичного засобу з активними інгредієнтами у високій концентрації. Особлива формула сироватки дозволяє їй миттєво поглинатися. Не рідко їх відносять до розряду продуктів зі швидким результатом.

Не залишимо поза увагою і шкіру тіла. Після пілінгу якнайкраще обрати гель для тіла Just Kawaii. Тут на глибоке зволоження працюють екстракти кавуна і зеленого чаю. Шкіра моментально «забирає» найцінніше з формули, щоб виглядати пом’якшеної. Засіб можна використовувати як базовий на кожен день.

Окремо акцентуємо на привабливій милості всіх флаконів Just Kawaii — вони яскраві й викликають позитивні емоції!

Клітини мають постійно оновлюватися, щоб шкіра не втрачала свіжість і еластичність. Регулярність процедур і дотримання рекомендацій від виробників косметичних засобів спрацюють на користь у цьому питанні.

1 Квітня / 2021 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті