Навіщо потрібен сольовий спрей для волосся та як його використовувати?

Сольовий спрей — класний текстурувальний засіб для укладання волосся в домашніх умовах, особливо влітку. Він не створює відчуття жирності, допомагає додати зачісці грайливої недбалості та об’єму. Як користуватися сольовим спреєм та які цікаві професійні та бюджетні засоби є в асортименті eva.ua, розповім у цій статті EVA Blog!

В чому особливості сольового спрею для волосся?

1-В-чому-особливості-сольового-спрею-для-волосся

Сольовий спрей зазвичай йде з морською водою або морською сіллю у складі. Завдяки їм волосся під час укладання в домашніх умовах набуває цікавої текстурності, а з правильною технікою ще й додаткового об’єму. Особливо актуальним сольовий спрей стає влітку, коли трохи недбала зачіска чудово доповнює розслаблені модні образи. Тож якщо хочеться морського вайбу, варто придивитися до цього засобу для укладання волосся.

Сольовий спрей створює ефект, ніби ти провела час на пляжі: насолоджувалась купанням, дозволяла вітерцю гратися з локонами. Пам’ятаєш, яке після цього волосся? Злегка підкручене, досить щільне, трохи текстурно склеєне. Навіть тоненькі пасма після цього виглядають зазвичай більш міцними та краще тримають форму та об’єм. Ось саме такого ефекту ти можеш досягнути з допомогою сольового спрею в домашніх умовах.

Шукай EVA Blog в Instagram

Рекомендовані EVA Blog сольові спреї:

  1. Професійний спрей Previa Style & Finish Sea Salt Spray містить у складі рослинні екстракти (кореня женьшеню, бамбуку, ромашки), гідролізований колаген. Завдяки цьому не лише допоможе зробити укладку, в тому числі для кучерявого волосся, а й подбає про структуру локонів.
  2. Сольовий спрей Alcina Style Ultra Light — ще один професійний засіб з мінералами морської солі. Також у складі є пантенол. Можна використовувати для тонкого волосся.01 Сольовий спрей (1116)
  3. Бюджетний спрей Joanna Styling Effect Fluorescent Line Texturizing Salt Spray дає легку фіксацію. Підійде, щоб зробити своїми руками ефект зачіски, грайливо розкуйовдженої вітерцем.
  4. Професійний спрей від німецького бренду Indola Innova Texture Salt Spray з морською водою. Дбайливий до шкіри голови.

02 Сольовий спрей (1098)

Цікаво на тему: 30 перевірених професійних засобів для догляду за волоссям

2 Обличчя

Як використовувати сольовий спрей без шкоди?

При використанні сольового спрею важливо пам’ятати, що морська сіль має підсушувальні властивості. З одного боку, це можна використати, щоб під час укладання освіжити волосся, яке немає часу ретельно вимити. Але щоб при тривалому використанні не отримати замість користі шкоду, обов’язково переглянь свій догляд. Він має включати живильні та зволожувальні засоби, зокрема, маски та кондиціонери, щоб відновлювати структуру локонів після використання сольового спрею. Особливо це актуально для пористого та кучерявого волосся. Звісно, сучасні виробники прагнуть включити відповідні доглядові та антиоксидантні компоненти в склад самого спрею, але додаткова турбота не завадить.

Сольові спреї можна поєднувати з іншими засобами для укладання волосся своїми руками. Але важливо не перевантажити пасма надмірною кількістю продуктів.

Цікаво на тему: Жирна шкіра голови та сухе волосся: що робити?

Як зробити укладку з сольовим спреєм в домашніх умовах?

Сольовий спрей можна успішно використовувати як при укладанні феном, так і для холодної укладки (наприклад, пальцями або на бігуді). Поділюсь кількома способами, як створити класну зачіску своїми руками з цим засобом:

  1. Прикореневий об’єм. Цей варіант зазвичай використовується на чисте вологе волосся. Але за цією ж схемою можна освіжити зачіску, якщо треба у справах, а за графіком миття лише наступного дня. Нанеси сольовий спрей на прикореневу зону. Підсуши феном, направляй при цьому волосся від голови. Насолоджуйся результатом.4-Объем-спрей
  2. Текстурні локони. Якщо хочеться вайбу подружки серфера, то цей варіант для тебе. Спочатку зроби локони зручним для тебе способом (ділилась лайфхаками ось за цим посиланням).  Потім розбризкай на них сольовий спрей, паралельно розпушуй волосся пальцями. Важливо тримати руку з флаконом на відстані, щоб засіб лягав рівномірно та не утворив мокрих плям. Тобі потрібен текстуруючий ефект, а не суцільне злипання.5-Локоны-спрей
  3. Недбала грайлива укладка. Якщо помила волосся, а сушити лінь, то влітку цей спосіб стане твоїм надійним помічником. Нанеси засіб на волосся, долонями постискай локони, щоб надати їм форми та завитків. Пасма зафіксуються у відповідному положенні, тож отримаєш ефект грайливої недбалості, ніби щойно повернулась з пляжу.

Цікаво на тему: 6 причин чому волосся не тримає укладку

Перед розпилення сольового спрею обов’язково потруси флакон, щоб компоненти точно перемішались до однорідності. Також намагайся не наносити засіб на кінчики волосся, адже вони схильні до пересушування, і надмірна кількість продукту може завдати шкоди.

03 Сольовий спрей (852)

Рекомендовані EVA Blog текстурувальні сольові спреї:

  1. Популярний текстурувальний спрей Tigi Bed Head Salty Not Sorry має у складі сіль мертвого моря та гідрогенізовану касторову олію. Надасть укладці гнучкої фіксації, вдало впорається зі збереженням форми локонів при підвищеній вологості.
  2. Сольовий спрей Balmain Paris Hair Couture Texturizing Salt Spray для текстурних укладок теж може похвалитися складом з морською сіллю, протеїнами шовку та пантенолом.
  3. Моделювальний спрей Maxima Professional Free Style Sea Salt з морською водою від італійського професійного бренду. Має додатково захисну та антиоксидантну дію.

Цікаво на тему: Прикореневий об’єм: лайфхаки та хитрощі

Сольові спреї для чоловічої укладки

Сольові спреї використовуються не лише в арсеналі жіночих засобів для укладання волосся. Цей продукт представлений і у багатьох чоловічих брендів. На коротких зачісках сольові спреї дають класний ефект не лише текстурності, а й більшої густини та щільності.

6-Сольові-спреї-для-чоловічої-укладки

Рекомендовані EVA Blog сольові спреї для чоловіків:

  1. Сольовий спрей Slick Gorilla Sea Salt Spray особливо підійде для кучерявого волосся. Містить у складі сіль Епсома, рожеву гімалайську сіль, пантенол, екстракт алое вера та морських водоростей. Не лише формує класну текстуру зачіски, а й береже шкіру голови та локони.
  2. Чоловічий спрей Uppercut Deluxe Salt Spray від професійного чоловічого бренду допоможе легко відтворити легку недбалість зачіски після пляжу. Можна використовувати як на сухе, так і на вологе волосся.04 Сольовий спрей (626)
  3. Сольовий спрей Marmara Barber Sea Salt Spray є досить бюджетним. Містить натуральну морську сіль, екстракт алое вера та гідролізований кератин. Тож не лише зафіксує зачіску, а й не завдасть шкоди волоссю.
  4. Бюджетний чоловічий спрей для волосся Hair Trend Barbers допоможе створити стильну укладку без зайвого блиску. Містить пантенол та екстракт календули, що дає антиоксидантний ефект.

05 Сольовий спрей (368)

Цікаво на тему: Види гребінців для волосся і який коли краще використовувати

У літній період сольовий спрей — класний варіант для укладання волосся без зайвого обтяження. Він допомагає зробити завитки, створити красиву текстуру локонів. Так, сольовий спрей може підсушувати волосся, тож, щоб використовувати його без шкоди, треба не забувати про додатковий догляд. А чи маєш вже у своїй косметичці такий засіб? Поділись брендами-фаворитами та досвідом використання.

Читайте також:

10 Травня / 2024 Волосся

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Юлія Новак

    Дуже цікава та корисна інформація 🥰Дізналася багато нового та корисного.Давно хотіла спробувати сольовий спрей для волосся,але щось не могла наважитись,але після цієї статті точно спробую. Дякую,що завжди радуєте актуальною та корисною інформацією🙌🏻🥰Ви найкращі 💚🫂