До босоніжок — готова! Як доглядати за ніжками після зими

До сезону босоніжок (а з ними — і коротких спідниць та шортів) залишається не так багато часу. А це означає, що саме час почати приділяти увагу догляду за ніжками та п’ятами, щоб потім з легкістю хизуватися у відкритому взутті.

1-foot-care

З минулого сезону минуло майже пів року, і за цей час стан стоп міг змінитися. Багато хто з нас взимку переводить догляд за ногами в «сплячий режим», відмовляючись від відвідування салонів і обмежуючись удома лише пемзою і кремом для ніг раз на два тижні (все одно ж ніхто не побачить 😅). Через це шкіра стає більш сухою і грубою. А через неправильно підібране або тісне взуття можуть утворюватися мозолі та натоптні. Тож до весни багатьом із нас буде актуальна «глобальна реконструкція» стоп. І салони — салонами, а щоденний догляд у домашніх умовах теж потрібно активізувати.

2-foot-care

Цікаво на тему: Готуємо ніжки до літа: педикюр у домашніх умовах

Однак не тільки огрубілою шкірою і мозолями може «відгукуватися» нам зима. Обумовмо одразу, що серйозніші проблеми, на кшталт тріщин на п’ятах або грибка, ти одразу вирішуватимеш із професійним подологом. Домовилися? А в рамках цієї статті ми поговоримо як привести «зимові» ніжки до ладу і бути готовою до весни на 100%.

Шукай EVA Blog в Instagram

Крок 1. Ексфоліація

3-Ексфоліація

Отже, з чого ж почати? Спершу нам потрібно позбутися ороговілої шкіри — без цього кроку подальші дії будуть неефективними. І для цього немає нічого кращого, ніж ванночки для ніг. Усього 10 хвилин у теплій воді — і позбутися зайвого на п’яточках можна буде за лічені хвилини. Крім цього, розпарювання можна перетворити на справжню СПА-процедуру, додавши у воду морську сіль і кілька крапель улюбленої ароматичної олії. Тільки пам’ятай, якщо шкіра хоч трохи пошкоджена, варто обмежитися м’яким рідким милом. Ніякої солі та інших потенційних подразників.

4-Ексфоліація

Після ванночки витри ніжки насухо і скористайся теркою або пилкою для п’ят. Ретельно, але без натиску, щоб не травмувати шкіру, оброби всю поверхню стопи, включно з пальцями. І не забудь про зовнішній бік мізинчика — він у нас часто страждає від незручного взуття, через що на ньому утворюються мозолі. Завдяки тому, що більшість пилок мають дві робочі сторони з різною жорсткістю, ти можеш регулювати інтенсивність. Для початку можна скористатися більш шорсткою, щоб гарненько відлущити шкіру, а другим заходом — відполірувати м’якшою.

Цікаво на тему: П’яти як у немовляти: як захистити шкіру ніг від сухості

Лови ще кілька лайфхаків, які допоможуть зробити процедуру ефективнішою:

  1. Якщо шкіра стоп дуже суха, а її шар досить щільний, повтори процедуру ще раз. Після першої ексфоліації знову зроби теплу ванночку на 5-10 хвилин і оброби п’ятки повторно. Це буде особливо актуально, якщо останній повноцінний догляд за п’ятами був давненько.5-лайфхак
  2. Мозолі та натоптні не піддаються навіть після другого відлущування? Локально скористайся після розпарювання спеціальним ремувером для педикюру. Він добре розм’якшить огрубілу шкіру і дасть змогу позбутися ущільнень на стопах.
  3. Після успішної ексфоліації можна обрізати кутикулу на нігтях і видалити суху шкіру на валиках навколо них. Прибирати довжину ножицями, кусачками або пилкою варто тільки після повного висихання. Насичені водою нігті схильні до розшарування і можуть бути травмовані в процесі обрізання.

6-Після-успішної-ексфоліації

Повну процедуру варто повторювати раз на 2-3 тижні — тоді п’ятки завжди будуть в ідеальному стані. У проміжках між ванночками підтримувати зовнішній вигляд стоп можна за допомогою скрабів і пілінгів після душу.

Крок 2: Живлення та відновлення шкіри

7-Живлення-та-відновлення-шкіри

Заведи правило завжди, і після ванночки, і щоразу після душу, користуватися кремом для ніг. У прохолодній половині весни (а вона часто більша) будуть особливо актуальні поживні, відновлювальні та пом’якшувальні засоби: з сечовиною, оліями, пантенолом і кислотами, що дозволяють м’яко відлущувати шкіру. Для посилення догляду також можна використовувати спеціальні маски для стоп у вигляді шкарпеток. Маючи дієві формули та створюючи ефект «патча», вони забезпечують глибоке проникнення активних компонентів і сприяють помітному поліпшенню шкіри.

8-Живлення-та-відновлення-шкіри

З настанням тепла і прогулянок у відкритому взутті можна перейти на легші продукти з гелевою текстурою. Втім, якщо шкіра на стопах дуже суха навіть влітку, є сенс не зраджувати живильним засобам у цей період.

Порада: Якщо ти робиш покриття на нігтях сама, а не в салоні, то використовуй крем тільки після лаку або гель-лаку. Жирна плівка на нігтьовій пластині заважатиме зчепленню матеріалу, він може погано триматися і давати відколи або відшарування.

Крок 3. Додатковий догляд

9-Додатковий-догляд

Іноді в догляді за стопами виникає потреба у вирішенні інших, вузьких завдань. Наприклад, запобігти утворенню мозолів, знизити пітливість і позбутися неприємного запаху, зменшити набряклість і відчуття тяжкості наприкінці дня, а може, потрібен додатковий антибактеріальний захист, що стане у пригоді за схильності до грибкових інфекцій. Усі ці проблеми можна вирішити, якщо доповнити свою рутину спеціалізованими засобами, і з деякими з них ми познайомимо тебе в нашій добірці.

Цікаво на тему: Як правильно доглядати за руками (+підбірка засобів)

ТОП-12 продуктів для догляду за ніжками

Нижче ти знайдеш 12 класних засобів у 4 різних категоріях, які дадуть змогу завжди підтримувати стопи в доглянутому і привабливому вигляді.

Креми для ніг

10-Foot-creams

Звісно, для стоп ніг можна використовувати косметику, яка не підійшла, скажімо, для обличчя. Однак вона може не виконувати бажаних функцій і не забезпечити правильний догляд, особливо коли потрібно гарненько відновити шкіру після зимової «сплячки». З цим краще спрацюють засоби, які спеціально розроблялися для п’ят. З трійкою таких продуктів ми тебе і познайомимо.

Назва Країна Активні компоненти
Bielenda Softening Cream For Rough Feet Польща – олія ши;

– вітамін Е;

– сечовина.

SVR Xerial 30 Nutri-Repair Foot Cream Франція – пантенол;

– саліцилова та цитрусова кислота.

Elizavecca Milky Piggy Shrink lifting R pro Південна Корея – кофеїн;

– екстракт м’яти та мандарина.

Bielenda Softening Cream For Rough Feet

01 Bielenda Softening Cream For Rough Feet (231)

Пом’якшувальний крем Bielenda Softening Cream For Rough Feet швидко вбирається і може похвалитися дієвою формулою, яка врятує суху шкіру. У ньому є вітамін Е, сечовина, олія ши, ланолін, пантенол і алантоїн. Разом ці компоненти здатні позбавити сухості та лущення, наживити шкіру та вберегти її від втрати вологи. Завдяки складу, текстурі та дії крем від Bielenda є всесезонним продуктом і підходить для використання як взимку, так і влітку.

Цікаво на тему: Депіляція в домашніх умовах: як обійтися без подразнень

SVR Xerial 30 Nutri-Repair Foot Cream

02 SVR Xerial 30 Nutri-Repair Foot Cream (337)

Не знаєш, чим ефективно реанімувати дуже суху шкіру ніг? Придивися до SVR Xerial 30 Nutri-Repair Foot Cream. Його формула збагачена олією ши, сечовиною, пантенолом, а також саліциловою і цитрусовою кислотами. Продукт моментально пом’якшує грубі ділянки, сприяє оновленню та відновленню шкірного покриву, а також запобігає утворенню мозолів. Крем пройшов дерматологічні дослідження і його можна застосовувати навіть дітям від 3 років.

Elizavecca Milky Piggy Shrink lifting R pro

03 Elizavecca Milky Piggy Shrink lifting R pro (578)

Якщо ти цілими днями в русі, а до вечора відчуваєш втому в ногах, скористайся Elizavecca Milky Piggy Shrink lifting R pro. Цей крем спеціально створений, щоб активізувати кровообіг, знизити набряклість, подарувати відчуття розслаблення, а також тонізувати та зволожити шкіру. У його складі — кофеїн, алантоїн, а також екстракти мандарина і м’яти. Засіб має легку текстуру гелю, швидко поглинається, водночас чинить антибактеріальну та охолоджувальну дію і забезпечить релакс-ефект після важкого дня.

Скраби та пілінги для ідеальних п’ят

11-Скраби-та-пілінги-для-ідеальних-п’ят

Без допоміжних продуктів, які будуть підтримувати гладкість шкіри та допоможуть впоратися з мозолями, в повноцінному догляді за стопами не обійтися. Зібрали для тебе гідні кислотні та механічні ексфоліанти, серед яких ти напевно знайдеш потрібний для себе.

Назва Країна Активні компоненти
Biotrade Keratolin Foot Exfoliating Gel Болгарія – сечовина.
PNB Callus Remover Podo SPA Strong США – олія чайного дерева;

– молочна кислота.

Revuele Pedicure Solutions Foot Scrub Болгарія – ментол;

– гліцерин;

– олія лаванди та чайного дерева.

Biotrade Keratolin Foot Exfoliating Gel

04 Biotrade Keratolin Foot Exfoliating Gel (1052)

Гелеподібний засіб Biotrade Keratolin Foot Exfoliating Gel – дієвий інструмент у боротьбі проти мозолів і натоптнів. Головним дієвим інгредієнтом стала сечовина, яка здатна пом’якшити навіть дуже огрубілі ділянки. Активний гель чинить зволожувальний і антибактеріальний ефект, а щоденні аплікації з ним дадуть змогу безболісно позбутися мозолів протягом 7-10 днів.

Цікаво на тему: Домашній шугаринг: позбуваємося зайвих волосків на тілі

PNB Callus Remover Podo SPA Strong

05 PNB Callus Remover Podo SPA Strong (1034)

Якщо потрібен кислотний пілінг для видалення ущільнень і мозолів на стопах, зверни увагу на PNB Callus Remover Podo SPA Strong. Молочна кислота й олія чайного дерева в складі продукту дає змогу локально впливати на натоптні та сухі ділянки й м’яко їх відлущувати. Використовується засіб після ванночки на сухій шкірі, а для посилення ефекту рекомендується обернути місце нанесення плівкою. Всього 5-10 хвилин — і ніжки знову ідеальні!

Revuele Pedicure Solutions Foot Scrub

06 Revuele Pedicure Solutions Foot Scrub (796)

Подарувати відчуття свіжості та підтримати гладкість стоп допоможе скраб Revuele Pedicure Solutions Foot Scrub. У його складі — гліцерин, цитрусова кислота, а також ефірні олії лаванди, ментолу і чайного дерева. Засіб делікатно, але дієво відлущує шкіру, тонізує і зволожує, а також стимулює процеси регенерації та приємно охолоджує.

Маски-шкарпетки — «швидка допомога» для шкіри стоп

12-Sock-masks

Якщо потрібен інтенсивний догляд за п’ятами, навряд чи можна знайти засіб кращий, ніж маски-шкарпетки. Вони можуть бути різної дії — наприклад, відновлювальні, зволожувальні або відлущувальні. І з трійкою таких продуктів ми поспішаємо тебе познайомити.

Назва Країна Дія Активні компоненти
ABOUT body Moisturizing Gel Spa Socks Китай Зволоження – олія жожоба, оливи та лаванди;

– вітамін Е.

Esfolio Foot & Heel Peeling Mask Південна Корея Відлущування – молочна, саліцилова та гліколева кислоти;

– бетаїн.

Biotaniqe Regenerating Foot Mask Польща Відновлення – сечовина;

– олії аргани, мигдалю та авокадо.

ABOUT body Moisturizing Gel Spa Socks

07 ABOUT body Moisturizing Gel Spa Socks (145)

ABOUT body Moisturizing Gel Spa Socks – багаторазові доглядові СПА-шкарпетки, які зроблять п’ятки гладкими та зволоженими. Вони складаються з текстильної основи та внутрішнього гелевого прошарку. Просочення містить вітамін Е, а також олії оливи, жожоба й ефір лаванди, що дає змогу пом’якшити шкіру та наситити її. Маску можна використовувати як експрес-засіб, тримаючи 30-60 хвилин, так і в інтенсивному відновленні, залишивши її на всю ніч.

Цікаво на тему: Як позбутися врослого волосся та попередити його появу

Esfolio Foot & Heel Peeling Mask

08 Esfolio Foot & Heel Peeling Mask (101)

Шкіра стоп потребує оновлення? Спробуй Esfolio Foot & Heel Peeling Mask. Це шкарпетки-пілінг з активним складом, який дає змогу ефективно відлущити ороговілий шар, стимулювати вироблення колагену та зволожити шкіру. Такої дії вдалося досягти завдяки активним інгредієнтам, серед яких молочна, саліцилова і гліколева кислоти, бетаїн, а також екстракти жасмину, лаванди, фрезії, розмарину, грейпфрута і лимона.

Biotaniqe Regenerating Foot Mask

09 Biotaniqe Regenerating Foot Mask (79)

Олії мигдалю, аргани й авокадо, сечовина, вітамін Е, а також AHA- і BHA-кислоти в складі сироватки Biotaniqe Regenerating Foot Mask сприяють регенерації та глибокому зволоженню шкіри. Уже після першого застосування знижується лущення і відчуття стягнутості, а ніжки мають доглянутий вигляд і гладкі на дотик.

Спреї для ніг

13-Спреї-для-ніг

Додатковий догляд у вигляді спреїв може чинити різну дію: дезодорувати, освіжати, боротися з бактеріями або знімати втому. Лови 3 дієві продукти, щоб твої ніжки були бездоганними.

Назва Країна Дія Активні компоненти
Helia-D Antiperspirant Foot Spray Угорщина Спрей-антиперспирант –  екстракт зеленого чаю;

– сік алое.

Спрей-дезодорант Tea Tree Therapy США Антисептичний спрей-дезодорант – екстракт лаванди, м’яти та евкаліпта.
Farmona Nivelazione Skin Therapy Expert Польща Спрей-охолодження – екстракти кінського каштана, арніки та аронії.

Helia-D Antiperspirant Foot Spray

10 Helia-D Antiperspirant Foot Spray (46)

Helia-D Antiperspirant Foot Spray – зволожувальний спрей-дезодорант для стоп із вираженою антибактеріальною дією. Засіб збагачений екстрактом зеленого чаю, перцевою м’ятою, ментолом, гліцерином, алантоїном, вітаміном В5 і соком алое. Тандем цих інгредієнтів дає змогу знизити пітливість ніг, позбутися неприємного запаху, а також заспокоїти, зволожити й освіжити шкіру.

Цікаво на тему: 10 найкращих зволожувальних кремів для тіла

Спрей-дезодорант Tea Tree Therapy

11 Спрей-дезодорант Tea Tree Therapy (40)

Ще один класний дезодорант у нашій добірці — від американського бренду Tea Tree Therapy. Створений на основі олій м’яти, лаванди, евкаліпта і чайного дерева, спрей чинить потужну антигрибкову та антибактеріальну дію, загоює і заспокоює шкіру. І більше ніякого неприємного запаху!

Farmona Nivelazione Skin Therapy Expert

12 Farmona Nivelazione Skin Therapy Expert (69)

Був важкий день і ноги просто гудуть від напруги? Скористайся Farmona Nivelazione Skin Therapy Expert. У його формулі присутні гліцерин, ментол, а також цілий розсип натуральних екстрактів — арніки, кінського каштана, лимона, чорниці та аронії. Цей коктейль чинить охолоджувальний ефект і стимулює кровообіг, допомагає знизити набряклість і відчуття тяжкості в стопах. Must-have для всіх, у кого робота або спосіб життя пов’язані з високою активністю.

Сподіваємося, наші рекомендації стануть тобі в пригоді в догляді за ніжками, і вже дуже скоро ти будеш насолоджуватися ними в босоніжках або сандалях. А які лайфхаки допомагають тобі підтримувати п’ятки в ідеальному стані?

Читай також:

26 Лютого / 2024 Догляд за тілом

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
15 Червня / 2021 Догляд за тілом