П’яти як у немовляти: як захистити шкіру ніг від сухості

Активні та насичені дні, нестача вологи в організмі, несприятливі погодні умови призводять до надмірної сухості всього тіла. Утім, якщо догляду за обличчям, руками та тілом ми зазвичай приділяємо достатньо уваги, то нашим ніжкам дістається зовсім мало. Саме час виправити це! Ми приготувати для вас кілька корисних порад та дієвих засобів, що допоможуть позбутися загрубілої шкіри на п’ятах та надмірної сухості.

Суха шкіра на ногах: основні причини

  • Анатомічні особливості: незалежно від типу вашої шкіри на стопах знаходиться дуже мало сальних залоз, через що ці ділянки зазвичай пересушуються набагато швидше.
  • Наявність захворювань, серед яких і шкірні, і внутрішні.
  • Незбалансоване харчування та недостатнє вживання води.
  • Неправильний підбір косметичних засобів, нерегулярний догляд за ногами або його відсутність.

Якщо з анатомічними особливостями ми нічого вдіяти не можемо, то відвідати лікаря, щоб виключити захворювання, та налагодити раціональне харчування під силу кожній із нас. А про те, як саме та з якою косметикою організувати домашній догляд за ногами, щоб п’яти були ніжними, мов у немовляти, поговоримо прямо зараз.

Догляд за ногами: які продукти стануть у нагоді

Оксамитово м’які ніжки — не менший показник уважності до себе, ніж здорові локони чи шкіра обличчя. Найбільше уваги приділіть стопам, оскільки вони зазвичай найбільш пересушені.

Щотижня: скраб та маска

Після кожного миття ніжок ретельно витирайте їх — це допоможе зберегти нормальну мікрофлору у цій зоні.

При надмірно сухій шкірі на ногах також добре працюють пілінги та скраби, наприклад, FOOT THERAPY PROFESSIONAL SOS від Eveline. Продукт складається з професійного скрабу, що інтенсивно усуває ороговілі клітини, та живильної й регенеруючої маски, яка містить вітаміни A, E, F, натуральні олії та екстракти.

  1. Для отримання ефекту м’якого очищення наносіть скраб на чисту та зволожену шкіру, а для більш інтенсивного відлущування омертвілих клітин — на суху.
  2. Легкими рухами помасуйте ніжки та змийте залишки засобу.
  3. Після скрабу нанесіть на ступні маску та втирайте до повного поглинання.

Повторюйте процедуру один раз на тиждень.

Щодня: крем

Щоб стопи зберігали свою м’якість, а суха шкіра на ногах більше не приносила вам дискомфорту, після кожного миття змащуйте їх кремом: у теплу пору року — зволожувальним, взимку — живильним. Або придбайте пом’якшуючий крем для ніг від Green Way, що живить та наповнює вологою водночас. Формула продукту містить корисні вітаміни, мікроелементи, масло ши, екстракт зародків пшениці, що делікатно доглядають за стопами, збагачують їх живильною вологою та стимулюють процеси регенерації.

Масаж стоп

Наносячи крем, робіть легкий масаж стоп, що допоможе стимулювати кровопостачання, забезпечити приплив кисню та корисних речовин до клітин дерми. А ще така проста процедура зніме втому та допоможе розслабитися після важкого дня.

Як позбутися загрубілої шкіри на п’ятах

Загрубілі п’яти — це не лише естетична проблема. Вона несе за собою чимало інших неприємних наслідків, серед яких — болючі та небезпечні тріщини. Найпоширеніші причини такого явища:

  • робота на ногах, наприклад, офіціантом, продавцем тощо;
  • часте носіння незручного взуття, в тому числі на високих підборах;
  • незбалансоване харчування;
  • деякі захворювання;
  • надмірна вага.

Тож як позбутися загрубілої шкіри на п’ятах? Перш за все для цього варто переглянути свій спосіб життя та раціон харчування, перевірити стан здоров’я у лікаря. Також окрім скрабування, використання маски, крему та виконання масажу додайте до свого догляду ванночки для ніг і використовуйте спеціальну пилку.

Робіть ванночки для ніг

Це простий та дієвий спосіб зняти втому та видалити огрубілу шкіру п’ят. У цьому вам допоможе сіль «Зволоження та захист» бренду UTerra Native, що містить натуральні морські мінерали, ефірну олію розмарину, екстракти календули, ромашки та алое. Цей продукт лагідно пом’якшує, живить, очищує ноги та позбавляє п’яти від твердої та загрубілої шкіри.

  1. Розчиніть сіль із розрахунку 30–60 г суміші на 1 л води. Оптимальна температура — 37 °С.
  2. Опустіть ніжки у ванночку та трохи перепочиньте: 15–20 хв.

Повторюйте такі ванночки для ніг по мірі необхідності.

Видаляйте загрубілі клітини

Після ванночки витріть ноги насухо та обережно пройдіться по ним лазерною теркою або пилкою для п’ят. Ваші рухи мають бути інтенсивними та делікатними водночас. Не варто надто давити на пилку чи терку — краще обробіть одне місце кілька разів. Після виконання такої процедури ваші ніжки стануть ніжними та гладкими.

Інший варіант — скористатися електричною роликовою пилкою для ніг, наприклад, від Scholl. Діамантова крихта, що покриває ролик, лагідно видаляє загрубілі клітини навіть без попереднього розпарювання. В результаті ваші ніжки стануть гладенькими та шовковистими, немов у немовляти.

Наносьте крем

Після механічного очищення використовуйте живильний крем від ZIAJA: цей засіб інтенсивно зволожує, живить, відновлює пружність та еластичність епідермісу, роблячи його ідеально м’яким та оксамитовим. При регулярному щоденному використанні перешкоджає появі лущення та тріщин.

 

Ще кілька порад від EVA Blog

Видаляючи огрубілу шкіру на п’ятах, дійте обережно, щоб не пошкодити здоровий шар клітин.

Не використовуйте для видалення загрубілої шкіри на п’ятах бритву або пемзу: ці засоби часто дають зворотний ефект, і згодом проблема може лише ускладнитися.

Обирайте якісне взуття з натуральних та дихаючих матеріалів. Правильно підібрані туфлі повинні бути одразу зручними, а не розношуватися з часом.

Якщо ваш спосіб життя передбачає проведення великої кількості часу на ногах, намагайтеся максимально розвантажувати свої стопи: робити гімнастику, розслаблюючі ванночки і т.д.

Слідкуйте за своїм водним режимом і раціоном: в достатній кількості вживайте морепродукти, рибу, свіжі фрукти, овочі, злаки, рослинні олії.

Ми часто згадуємо про необхідність догляду за стопами лише в теплий сезон, коли вдягаємо відкриті босоніжки. Але бажаного результату можна домогтися лише з регулярним доглядом — і тоді ніжки віддячать вам красою та м’якістю!

11 Січня / 2019 Догляд за тілом

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA