Переваги та недоліки натуральної косметики

Для догляду за шкірою ми, як правило, вибираємо тільки якісні косметичні засоби. Але ж що може бути кращим за натуральну косметику, в якій немає агресивних компонентів, які негативно впливають на стан епідермісу? Але чи дійсно вона так добре працює, що здатна витіснити з полиць у вашій шафці своїх конкурентів? Думаю, з цим питанням потрібно розібратися більш детально.

Час читання: 3 хвилини й чашечка зеленого чаю ☕

статья доступна на русском языке

Особливості натуральної косметики

Особливості натуральної косметики

Натуральна косметика – це декоративні та доглядальні засоби, у складі яких значною мірою переважають компоненти рослинного і тваринного походження (наприклад, глина, екстракти рослин, олії, продукти бджільництва, молоко тощо). Також можуть бути присутніми інгредієнти як мінерального, так і штучного походження (зазвичай не більше 5%).

Не варто плутати натуральну косметику з органічною – це важливо. Органічні доглядальні продукти на 99% складаються з натуральних інгредієнтів, у їхньому складі ви не зустрінете компонентів тваринного походження, але водночас синтетичних добавок буде трохи більше, ніж у натуральній.

Цікаво на тему: Все про пробіотики та пребіотики в косметиці

Як зрозуміти, що косметика дійсно натуральна

Як зрозуміти, що косметика дійсно натуральна

Є кілька відмінних рис, які допоможуть вам безпомилково вибрати справжні косметичні засоби на натуральній основі:

  • Запах. Аромат будь-якого натурального засобу не повинен бути різким і стійким. Характерна риса цього догляду – легкий ненав’язливий запах.
  • Колір. Відтінок косметики має максимально світлі пастельні відтінки (слонова кістка, ніжно-рожевий, бежевий). Винятком є тільки ті засоби, у складі яких натуральні пігменти або нерафіновані натуральні олії.
  • Склад. Повністю відсутні агресивні компоненти й продукти нафтопереробки.
  • Умови та термін зберігання. Як правило, зберігатися ці косметичні продукти повинні в холодильнику для збереження всіх своїх властивостей. До того ж їхній термін придатності не такий вже й великий (до 12 місяців).

Також окремо хочеться відзначити, що косметика природного походження може розшаровуватися через відсутність синтетичних загусників, тому перед використанням виробник часто просить її гарненько збовтати.

Цікаво на тему: Чим корисна рисова вода для волосся і шкіри та як її зробити

Переваги натуральної косметики

Переваги натуральної косметики

Ну що ж, нарешті ми дійшли до найцікавішого. Розповідаємо про всі плюси косметичних засобів на натуральній основі:

  • у складі переважають натуральні інгредієнти;
  • шкіра краще сприймає природні компоненти;
  • більш м’який вплив на епідерміс;
  • не викликає звикання;
  • косметика відмінно підійде всій родині й навіть дітям;
  • відсутність хімічних речовин, що негативно впливають на стан шкіри;
  • натуральна косметика не тестується на тваринах.

EVA у Telegram

Недоліки натуральної косметики

Недоліки натуральної косметики

Спершу може здатися, що мінусів у косметики бути не може, але не тут то було. Навіть засоби природного походження мають низку особливостей:

  • не виключена поява алергічної реакції на компоненти рослинного і тваринного походження, особливо якщо ви до них схильні;
  • результат використання натуральних засобів не буде таким швидким і явним, як від звичайної косметики;
  • висока концентрація ефірних олій може також стати причиною появи алергії та закупорки пор, тому уважно підбирайте склади залежно від типу шкіри;
  • вартість якісних косметичних продуктів може бути високою.

Будемо чесними, всі вищезазначені пункти не можна віднести до прям серйозних недоліків, але ви маєте про них знати.

Цікаво на тему: ТОП-8 корисних екологічних звичок на шляху до свідомої краси

ТОП брендів натуральної косметики від EVA Blog

Ну як же без наших підбірок? Зібрали для вас найпопулярніші та найцікавіші продукти для догляду за шкірою обличчя, тіла та волоссям.

Skin1004

І відкриває наш ТОП бренд Skin1004. Він так швидко увірвався на ринок і потрапив у саме серце багатьом любителям якісної та натуральної косметики, що вже красується на поличці серед доглядових засобів багатьох дівчат. Бестселерами бренду стали:

Weleda

Ще один бренд, який заслуговує на вашу увагу – Weleda. Асортимент продукції просто величезний і охоплює комплексне очищення та догляд за шкірою, волоссям, порожниною рота дорослих і дітей, а також є лінійка косметики для майбутніх мам. Товари, які ми рекомендуємо:

Lapush

Українські виробники теж не стоять осторонь і готові запропонувати чудові натуральні косметичні засоби. Бренд Lapush став яскравим представником у цій ніші. Вибір настільки великий, що ви без проблем зможете підібрати якісні, доступні засоби для догляду за тілом і волоссям. Тільки подивіться на цю трійцю:

Origins

Американський бренд Origins теж вирішив підкорити ринок натуральних косметичних засобів для догляду за шкірою обличчя і тіла. А чому б і ні, адже виробникові є що вам запропонувати. Ось, наприклад:

Isdin

Іспанський бренд Isdin теж непогано себе зарекомендував. Його інноваційні продукти ідеально поєднують в собі унікальні формули та натуральні компоненти, які розробляли кваліфіковані дерматологи й фармакологи. Про ефективність засобів багато говорити не варто, досить тільки почитати безліч позитивних відгуків, як одразу все стає на свої місця. Компанія виробляє косметику для обличчя, тіла і волосся. Поки ви ще не встигли близько познайомитися з лінійками бренду, радимо почати з таких товарних позицій:

Ceraclinic

Сучасний корейський догляд за волоссям замовляли? В такому разі обов’язково придивіться до бренду Ceraclinic. Завдяки ефективним формулам на основі природних компонентів засоби допомагають не тільки поліпшити стан волосся, а й запобігти його випадінню, втраті кольору і не тільки.

Так, у бренду також присутні лінійки натуральних продуктів для догляду за обличчям і тілом, але ми вирішили поділитися косметикою для волосся, адже це так актуально:

Insight

І ще трохи про волосся. Чудовим вибором стануть професійні засоби від італійського бренду Insight. Виробник пропонує продукцію для догляду за будь-яким типом волосся. А ми пропонуємо зупинити ваш вибір на таких товарах:

Натуральна косметика дійсно є серйозним конкурентом звичайним засобам для догляду. А якій ви косметиці віддаєте перевагу? Обов’язково поділіться з нами в коментарях.

Читайте також:

26 Липня / 2023 Догляд за обличчям

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Валерій

    Натуральна косметика – це неперевершені доглядальні засоби!

Рекомендовані статті
Все про азелаїновий пілінг для обличчя
5 Жовтня / 2023 Догляд за обличчям
15 Червня / 2021 Догляд за тілом
Пілінги інструкція з використання
21 Січня / 2020 Догляд за обличчям
VISUAL by EVA