Як використовувати олію чайного дерева від прищів

Якщо ви належите до тієї категорії людей, яка постійно перебуває в пошуках ефективних засобів від акне, тоді ця стаття для вас!

Проблемна шкіра – справжнє випробування. І з цим твердженням досить складно посперечатися… Але, на щастя, сьогодні вибір косметичних засобів для боротьби з недосконалостями настільки великий, що зупинитися на чомусь одному часом дуже складно. Саліцилова й азелаїнова кислота, ретинол, перекис бензоїлу, цинк і багато інших компонентів постійно на слуху, але ж іноді ми забуваємо про перевірені, доступні й натуральні засоби. Високу ефективність у лікуванні проблемної шкіри показує олія чайного дерева. Поговоримо про неї трохи детальніше. 

Час читання: 3 хвилини та чашка чаю ☕

статья доступна на русском языке

Олія чайного дерева

Які властивості має олія чайного дерева 

Ефірну олію чайного дерева отримують із рослини Melaleuca alternifolia, що проростає в Австралії. Популярною вона стала завдяки своїм потужним антибактеріальним і протимікробним властивостям. Дану олію широко використовують для лікування різних дерматологічних захворювань, зокрема й акне. І як же працює цей натуральний засіб? Розповідаємо:

  1. Нейтралізує бактерії, які викликають акне. Олія чайного дерева має потужні антимікробні властивості та добре справляється з такими мікроорганізмами, як p.acnes і стафілокок. 
  2. Заспокоює запалення. Вугрова хвороба завжди супроводжується запальними процесами на шкірі. Під час численних досліджень було доведено, що олія чайного дерева ефективно допомагає в лікуванні акне легкого та середнього ступеня тяжкості.
  3. Бореться з різними видами прищів. Ефірна олія застосовується не тільки для лікування прищів, які супроводжуються запальними процесами. Також її використовують для усунення незапалених і білих вугрів. Бореться з різними видами прищів
  4. Регулює роботу сальних залоз. Всім добре відомий той факт, що акне з’являється і загострюється в той момент, коли на шкірі накопичується велика кількість себума і забруднень, що стають сприятливим середовищем розмножування мікробів. Щоб не допустити розвитку таких подій, можна використовувати олію чайного дерева. Вона регулює синтез шкірного сала і тим самим запобігає появі вугрової хвороби. 
  5. Прискорює загоєння епідермісу. А це ще один приємний бонус. Ваша шкіра відновлюватиметься набагато швидше після використання олії чайного дерева. Вона підвищує активність лейкоцитів, що якраз і беруть участь у процесах загоєння шкірного покриву. Це особливо важливо для людей, які страждають від постійних висипань.

Прискорює загоєння епідермісу

Перераховувати позитивні властивості цієї ефірної олії можна ще довго, але нас тут цікавить виключно вплив на проблемну шкіру.

Цікаво по темі: Бовтанка від прищів: рецепти та поради щодо застосування

Як використовувати олію чайного дерева

Перед тим, як ми поговоримо про її використання, потрібно розібратися з деякими важливими деталями…

Хоч олія чайного дерева і є натуральним продуктом, це зовсім не означає, що її можна застосовувати як завгодно, в будь-яких концентраціях і не переживати про побічні ефекти. Тут теж є свої нюанси. 

Як використовувати олію чайного дерева

Фахівці не рекомендують наносити ефірну олію в чистому вигляді на шкіру, оскільки це може обернутися появою подразнення і надмірної сухості ділянок шкіри, на які її нанесли. Використовувати цей потужний засіб від прищів потрібно акуратно. Ми підготували для вас невелику інструкцію, завдяки якій застосування олії чайного дерева буде максимально безпечним і ефективним.

Лінія магазинів EVA фейсбук

  1. Використовуйте тільки натуральну олію без будь-яких добавок. Як правило, виробник вказує це на пакуванні. 
  2. Обов’язково розбавляйте олію. Раніше вже говорили про те, що використання олії в чистому вигляді може стати причиною появи подразнення. Щоб цього не сталося, змішайте 1-2 краплі олії чайного дерева з 12 краплями олії-носія (підійде мигдальна або кокосова олія). Також можна змішати з 2 чайними ложками гелю алоеОбов'язково розбавляйте олію
  3. Зробіть тест на алергію. Нанесіть суміш на внутрішню частину руки. У разі появи алергічної реакції, свербежу, печіння, почервоніння відмовтеся від подальшого використання продукту. 
  4. Наносьте засіб точково на попередньо очищену шкіру. Розбавлену олію чайного дерева краще наносити локально на прищі або уражені ділянки на обличчі. Також якщо висип присутній на спині, руках та інших частинах тіла, ці зони теж можна сміливо обробляти.Наносьте засіб точково
  5. Залиште засіб на шкірі на кілька годин або на ніч. Тут уже вирішувати вам. Якщо хочете залишити олію чайного дерева на ніч, просто дайте їй висохнути й поверх нанесіть свій зволожувальний крем. 

Процедуру можна здійснювати 1-2 рази на день. 

Цікаво по темі: Як позбутися прищів та шрамів від них в домашніх умовах

Також по кілька крапель цієї ефірної олії можна додавати до складу домашніх масок і скрабів для обличчя, ще фахівці радять додавати її в крем. Але якщо у вас немає часу і бажання всім цим займатися, просто придбайте косметику для догляду за шкірою, яка вже містить даний компонент. 

Добірка засобів для догляду з олією чайного дерева

Особливості використання олії чайного дерева

На жаль, не всім типам шкіри підійде цей засіб від акне. Чутлива і схильна до екземи шкіра може відреагувати появою подразнення, почервоніння, свербіння і контактного дерматиту. 

Ще важливо зазначити, що олію чайного дерева не слід застосовувати одночасно з іншими активними компонентами для лікування акне (наприклад, ретинол, саліцилова кислота, бензоїл пероксид), адже ви ризикуєте сильно пересушити шкіру та викликати зворотний ефект – гіперкомпенсацію сальних залоз (процес, коли вироблення шкірного сала значно збільшується). Ще не варто забувати про підвищену чутливість, яка може виникнути на тлі змішування цих потужних активних компонентів.

Особливості використання олії чайного дерева

Олія чайного дерева – досить ефективний інструмент для лікування проблемної шкіри легкого та середнього ступеня тяжкості. А ось використовувати її чи ні – це вже ваше особисте рішення. Але ми рекомендуємо все ж таки не займатися самолікуванням, а звернутися до профільного фахівця, який підбере якісний догляд і відповідне лікування. 

Якщо ця стаття була цікавою для вас, не забудьте поставити вподобайку ❤

 

Читайте також:

26 Квітня / 2023 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Найкращі патчі під очі
15 Серпня / 2022 Догляд за обличчям
12 найкращих брендів корейської косметики
21 Грудня / 2023 Догляд за обличчям
Як прибрати темні кола під очима
7 Серпня / 2021 Догляд за обличчям