Догляд за руками восени: про що варто пам’ятати

Восени через пронизливий вітер, холод, різницю температур на вулиці та в приміщенні страждають не лише наше обличчя та волосся, але й руки. Ми забуваємо вдома теплі рукавички, мерзнемо, відповідаючи на телефонний дзвінок чи повідомлення в месенджері, а потім переймаємось через суху, зневоднену чи обвітрену шкіру. Тож сьогодні поговоримо про осінній догляд за руками та засоби, які в цьому допомагають. Так само, як обличчя та тіло, наші ручки потребують трохи уваги, особливо в міжсезоння, коли теплі сонячні дні змінюються на холодні й вітряні.

Очищення

Для звичайного гігієнічного миття рук за допомогою мила бажано обирати м’які засоби, які будуть додатково доглядати за шкірою на етапі очищення. Зважайте на те, що рідке мило діє делікатніше, ніж тверде.

Також, якщо у вас немає ознак обвітрення шкіри, 2–3 рази на тиждень слід проводити ексфоліацію (скрабування) шкіри рук. Це допоможе очистити її поверхню від шару ороговілих клітин, надати ручкам гладкості та посприяє проникненню корисних речовин із маски чи крему для рук.

Якщо ж маєте лущення, почервоніння чи інші симптоми обвітрення, зі скрабуванням краще почекати. Спочатку слід відновити шкіру бальзамом чи кремом для рук, а вже потім робити ексфоліацію.

Зволоження, живлення та захист

Кожного вечора наносьте на руки зволожувальний та / або живильний крем — це допоможе відновити шкіру й уникнути сухості, лущення, обвітрювання. Корисні компоненти з крему сприяють загоєнню мікропошкоджень, отриманих протягом дня, та наповнюють шкіру цінною вологою.

Якщо маєте чутливі руки, не забувайте перед кожним виходом із дому наносити на них шар захисного крему. Він убереже шкіру від обвітрювання. А якщо вам заважає відчуття липкої плівки на руках, просто промокніть їх серветкою, коли крем поглинеться. Інший варіант — наносити засіб лише на тильну сторону долоні — зазвичай саме ця ділянка найбільше потерпає від сухості та зневоднення.

До речі, якщо не маєте під рукою скрабу, ви можете легко зробити його самі: просто насипте на долоню трохи цукру, додайте порцію крему для рук і потріть сумішшю ручки протягом пари хвилин. Потім змийте теплою водою. Спробуйте — і результат вас приємно вразить.

Додаткові процедури

Окрім регулярного живлення, зволоження та захисту, додайте до свого догляду за руками також маски. Вони мають більш глибокий вплив та при регулярному застосуванні нададуть ручкам оксамитової ніжності. Найкраще робити їх після кожного скрабування 2–3 рази на тиждень.

Також восени не зайвими будуть професійні доглядові процедури: парафінотерапія тощо. А якщо ви не встигаєте до свого майстра, спробуйте домашні процедури для рук від Bielenda:

Ще кілька порад від EVA Blog

Намагайтеся якомога менше контактувати з подразниками: захищайте руки від холоду теплими рукавичками, а від контакту з миючими засобами — гумовими.

Щоб не забувати наносити крем для рук після кожного миття, поставте флакон зі зволожувальним засобом біля раковини у ванній. Інший, захисний крем, поставте в передпокої і наносьте перед кожним виходом із дому. А якщо це буде засіб з флаконом у формі  милого дельфіна чи персика, то він ще й прикрасить вашу поличку — і красиво, і корисно! 🙂

А ви теж помітили, що з настанням холодів шкіра рук стає більш сухою та чутливою? Якими засобами боретесь із цим явищем та чи знайшли щось корисне для себе в нашій статті? Напишіть нам у коментарях!

Рідке крем-мило Dove Nourishing Secrets

123.00
Купити

Крем для рук La Roche-Posay Lipikar Xerand Hand Repair Cream

219.00
Купити

Крем для рук Etude House Missing you Hand Cream No.Pink Dolphin

179.00
Купити

Скраб для тела Beauty Jar Sugar Lady

148.00
Купити

Крем для рук Elizavecca Body Care Yeonye Hyeokmyung 2h Sam Hand Cream

177.00
Купити

Крем-маска для рук Cafe Mimi нічний догляд

90.00
Купити

Поживна маска-перчатки для рук Joko Blend Hand Mask

60.00
Купити

Олійне мило для душу Babe Laboratorios Oil Soap

127.00
Купити

Гідрогелева маска для рук з ягодами годжі Shelly Professional

238.00
Купити

Скраб для тіла Biotherm Bath Therapy Relaxing Blend Body Smoothing Scrub

679.00
Купити

Антивіковий крем для рук Tony Moly Peach

153.00
Купити

Бальзам для рук з пантенолом NIVEA SOS

89.00
Купити
11 Жовтня / 2019 Догляд за тілом

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
15 Червня / 2021 Догляд за тілом