Як користуватися акриловою пудрою для нігтів?

Так хочеться мати красивий і доглянутий манікюр, а ваші нігті постійно ламаються? Рішення є — акрилова пудра! Вона є в арсеналі кожного нейл-майстра, але скористатися цим укріплювальним порошком можна і в домашніх умовах. Секрети міцних нігтів без тріщин і відколів розкриє EVA Blog!

Час читання: 3 хвилини та смузі 🥤

статья доступна на русском языке

Що таке акрилова пудра для нігтів?

Кольорова акрилова пудра

Акрилова пудра складається з порошку акрилової кислоти. Вона дуже пластична і завдяки дрібним частинкам заповнює западини та тріщини на нігтьовій пластині. Засіб чудово взаємодіє з гель-лаками та придатний для сушіння в УФ лампі.

Майстри манікюру змішують її з мономером, щоб наростити довгі нігті, а також використовують у нігтьовому дизайні та при роботі з верхніми формами. Але можна і самостійно використовувати укріплювальну акрилову пудру для домашнього догляду за нігтями.

Цікаво на тему: Камуфлюючий гель для нігтів: що це та як ним користуватися

Переваги та недоліки акрилової пудри

Банка з жовтою акриловою пудрою

Плюсів у акрилового порошку багато:

  • безпека: склад нетоксичний, не шкодить нігтям навіть за частого застосування;
  • його досить просто правильно використовувати;
  • великий вибір текстур і кольорів для будь-якого манікюру;
  • швидке застигання в УФ лампі;
  • бюджетна вартість — можна купувати для домашнього манікюру.

Недолік у пудри лише один — це тільки формальне зміцнення нігтя, жодних лікувальних властивостей у неї немає. Простіше кажучи, за допомогою порошку ви маскуєте проблему ламкості, а не розв’язуєте її. Після зняття акрилової пудри нігті будуть такими ж ламкими та з дефектами, як і до її нанесення.

Цікаво на тему: Як вибрати форму нігтів для манікюру

Як вибрати акрилову пудру?

Манікюр з акриловою пудрою

Буває п’ять типів пудри:

  • камуфляжна, яка приховує тріщини та відколи;
  • кольорова для нейл-арту і зміцнення;
  • глітерна надає блиск;
  • неонова відбиває УФ промені;
  • вітражна з ефектом кришталевого блиску.

Універсальний варіантпрозора акрилова пудра від Avenir Cosmetics. Її можна використовувати під прозорі та нюдові лаки, зміцнюючи пластину і маскуючи відколи. Полімерний порошок ідеальний для базового манікюру і довго тримається на нігтях без відколів.

Прозора акрилова пудра Avenir Cosmetics

Для реалізації творчих задумів використовуйте кольорову укріплювальну пудру. Акриловий порошок від Kodi Professional дозволяє створювати градієнт, матовий манікюр і фан-френч. Велика кількість пігменту гарантує насичений колір навіть за нанесення в 1-2 шари. Продукт представлений у компактних пакуваннях, тож ви можете взяти пудру на пробу або підібрати кілька кольорів для оригінального нігтьового дизайну.

Акрилова пудра Kodi Professional

Цікаво на тему: 40 найкращих ідей манікюру для довгих нігтів

Як користуватися акриловою пудрою: зміцнення, нарощування нігтів

Нанесення акрилової пудри

Спочатку розглянемо легший варіант — правильне зміцнення нігтів у домашніх умовах. Для роботи з пудрою знадобляться:

  • знежирювач;
  • липка база під манікюр;
  • щіточка або пензлик для змахування надлишків;
  • звичайний лак або гель-лак;
  • УФ лампа.

Шукай EVA Blog в InstagramСпочатку робимо манікюр: готуємо кутикулу і надаємо нігтям потрібну форму. Потім правильно виконуємо кілька простих дій:

  1. Знежирюємо нігтьову пластину.
  2. Наносимо базу. Поки вона липка, акуратно (над аркушем паперу) посипаємо нігті акриловою пудрою. Покриття повинно бути досить щільним, але рівномірним, без грудок і опуклостей.
  3. Просушуємо нігті в лампі.
  4. Змахуємо надлишки пудри щіткою. Рекомендуємо наносити пудру частинами, оскільки база швидко схоплюється.
  5. Коли покриття буде досить щільним, наносимо ще один шар бази та покриваємо лаком чи гель-лаком.

На дуже ламких нігтях можна зробити два шари укріплювальної акрилової пудри. Також із цим матеріалом можна експериментувати в нігтьовому дизайні. Наприклад, зробити кілька шарів кольорової пудри: тоді текстура нігтів буде «цукровою». За допомогою порошку роблять різні візерунки, ефект в’язки та навіть незвичайний френч.

Френч з акриловою пудрою

Для нарощування нігтя потрібно змішати укріплювальну акрилову пудру з мономером (ліквідом) до в’язкої гелевої консистенції. З цієї пасти ліплять ніготь потрібної довжини, можна використовувати верхні форми. Паста дуже швидко твердне на повітрі, тому працювати доведеться швидко. Форму можна підправити після застигання, але для цього потрібна пилка з жорстким абразивним покриттям.

Цікаво на тему: Найкращі ідеї білого манікюру на короткі та довгі нігті

Кому підійде зміцнення акриловою пудрою

Блакитна акрилова пудра

Полімерний порошок не тільки зміцнює саму нігтьову пластину, а й сприяє кращому зчепленню шарів під час нанесення гель-лаку. З акриловою підкладкою подовжується термін носіння нігтів, оскільки покриття захищене від негативних факторів. Якщо ви не відмовляєтеся від миття посуду, садових робіт або ваш рід діяльності пов’язаний з роботою руками, то акрилова пудра точно не зашкодить.

Однак під час нанесення порошку варто враховувати особливості ваших нігтьових пластин. Якщо проблем із ламкістю нігтів і довговічністю покриття немає, то цілком можна обійтися без нього.

Цікаво на тему: Добірка ідей дизайну педикюру для твого натхнення

Як зняти акрилове покриття

Зняття манікюру з акриловою пудрою

Звичайний ацетон не допоможе зняти акрилову пудру. Щоб не нашкодити нігтьовій пластині, заощадити час і сили, краще користуватися спеціальним ремувером.

Видаляти механічно пудру не варто! Так ви завдасте ще більшої шкоди нігтям. За послугою правильного зняття покриття з акриловим порошком можна звернутися до будь-якого майстра манікюру.

А ви вже користувалися акриловою пудрою для зміцнення нігтів? Діліться своїм досвідом у коментарях!

 

Читайте також:

1 Липня / 2022 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *