Рейтинг кращих засобів проти целюліту

Апельсинова кірка на стегнах і сідницях не шкодить здоров’ю, але для багатьох виглядає як серйозний естетичний недолік. Тим паче соціальні мережі і реклама демонструють, що шкіра в проблемних місцях може бути гладкою і підтягнутою. Давайте розглянемо, як прибрати целюліт в домашніх умовах.

Чому з’являється целюліт

Целюліт виникає через гормональні зміни в організмі. Це не патологія шкіри або обміну речовин, а варіант фізіологічної норми.

М’яка жирова тканина накопичується «грудочками», тому шкіра набуває нерівності. Такі відкладення — суто косметична проблема, яка ніяк не пов’язана зі здоров’ям, хоча деякі дієтологи, масажисти і фітнес-тренери наполягають, що целюліт свідчить про застій лімфи і дисбаланс гормонів. Але «целюліт» — це скоріше комерційний діагноз, ніж медичний.

Тому горезвісна боротьба з целюлітом повинна бути адекватною. Ми за здорове ставлення до свого тіла, тому будемо рекомендувати тільки безпечні засоби. 

Читайте також: «Експрес-методи боротьби з ефектом апельсинової кірки»

І хочемо звернути увагу на кілька міфів, які не мають відношення до дійсності:

1. Від целюліту можна позбутися назавжди. На жаль, ні. Навіть хірургічна операція на стегнах не змінить ваш гормональний фон. Апельсинова кірка зникне на час, але потім повернеться. Але можна підтримувати пружність шкіри за допомогою різноманітних регулярних (!!!) доглядових процедур.

2. Целюліт виникає через зайву вагу. Це теж неправда. Целюліт є і у дівчат з нормальним індексом маси тіла, і у спортсменок, і у знаменитостей, які мають необмежений доступ до косметичних процедур. Зате стабільна вага без перепадів знижує ризик утворення нових нерівностей.

Відповідальні косметологи рекомендують комплекс заходів, щоб зменшити проблему:

  • масаж, щоб повернути пружність шкірі, поліпшити відтік крові і лімфи;
  • обгортання, які виводять зайву вологу;
  • правильний раціон без «харчового сміття», щоб підтримати організм в цілому;
  • адекватні фізичні навантаження, які дозволяють підвищити тургор шкіри і поліпшити рельєф.

Читайте також: «Вплив спорту на організм»

Рейтинг кращих засобів проти целюліту

Пам’ятайте, що немає жодного чарівного засобу, який позбавить від целюліту раз і назавжди. Проте ви напевно отримаєте гладеньку шкіру, зменшення бугрів і однорідний колір шкіри.

Перш ніж приступати до нанесення антицелюлітного крему або масла, спочатку очищуємо шкіру за допомогою вугільного скрабу, який видаляє ороговілі частинки. З ним шкіра стає гладкою, і головне — краще сприймає інші продукти.

Альтернативно використовують термальну грязь. Вона володіє ліфтинг-ефектом, живить шкіру вітамінами А і Е. Досить нанести її, помасажувати, залишити на 3-5 хвилин і змити залишки теплою водою.

ТОП 3 продукти проти целюліту

Перший в нашому рейтингу — термо крем-концентрат проти целюліту. Екстракт перцю у складі швидко розігріває шкіру і стимулює регенерацію. Рекомендується інтенсивно помасажувати проблемні зони. Обов’язково після процедури добре змити засіб з тіла і рук.

Друге місце ми закріпили за сольовими скрабами. Серед переваг — м’який вплив. Бонусом — очищення шкіри, надання м’якості, сяйва. Сольовий скраб запускає відновлення на клітинному рівні, це означає, що вплив буде ефективнішим.

Третій засіб — ліпокоректор з кофеїном. Він ідеально підходить для антицелюлітного масажу, містить екстракти гуарани і зеленого чаю, які покращують кровообіг, а кофеїн надає еластичності.

Відновлення шкіри

Це обов’язковий етап догляду, який не можна пропускати! Після того, як ви надали шкірі тонус, подумайте про живлення і зволоження. Вітамінізацію, відновлення гідроліпідного балансу і приємне охолодження з нотками розмарину і ментолу дарує крем-ліфтинг, який можна використовувати після душу, масажу або скрабу.

Обов’язково спробуйте зволожуючий батер для тіла. Він повністю всмоктується, не залишаючи плівки, і надає шкірі м’якості та пружності.

Що ще можна використовувати у боротьбі з целюлітом?

Якщо ви продовжуєте пошуки ідеального борця з целюлітом, то спробуйте:

  • ефірні та натуральні олії з зігріваючим ефектом;
  • саморобні скраби, маски, відвари на основі меленої кави, перцю, імбиру;
  • обгортання харчовою плівкою;
  • самомасаж жорсткою мочалкою, щіткою або гарячим рушником;
  • фізичні вправи для стегон і сідниць.

Читайте також: «Домашні обгортання: скажемо «прощавай» вушкам на стегнах»

Але пам’ятайте, що засоби, зроблені власноруч, можуть викликати подразнення, якщо пропорції не дотримані. Тому домашній догляд потрібно застосовувати дуже акуратно.

Завжди пам’ятайте, що краса у кожної дівчини — своя. «Вушка» на стегнах або кірка на сідницях вас не зіпсують, тому не повинні стати причиною паніки або розчарувань. Піклуйтеся про себе, але не перетворюйте боротьбу з целюлітом на мету життя. І пам’ятайте: ви — прекрасні і з «апельсиновою кіркою», і без неї.

Вугільний скраб для тіла ABOUT body Detox Energy

79.90
Купити

Крем MAY body Мультиактивный крио-лифтинг

129.00
Купити

Батер для тела ABOUT body Detox Energy

81.00
Купити

MAY body Термо-крем концентрат

119.00
Купити
27 Липня / 2020 Догляд за тілом

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *