Догляд за шкірою підлітків

Догляд за підлітковою шкірою не варто недооцінювати. Зовнішній вигляд у цей час дуже важливий для хлопців і дівчат, оскільки безпосередньо впливає на психологічний стан і самооцінку. Тому треба допомогти їм організувати грамотний домашній догляд, щоб не довести ситуацію до неприємних наслідків у вигляді плям чи рубців, з якими боротися набагато складніше.

Особливості шкіри підлітків

У цьому віці відбувається статеве дозрівання, і ендокринна система кардинально змінює свою роботу. А оскільки життєдіяльність дерми регулюють якраз статеві гормони, це безпосередньо впливає на її стан.

Найчастіше підліткова шкіра набуває жирності, можуть з’являтися закупорені пори, запалення. У тих, кому пощастило трохи більше, шкіра лишається в нормальному стані. В обох випадках потрібен спеціальний догляд: щоб усунути вже наявні запалення або запобігти їхній появі.

Як доглядати за шкірою в підлітковому віці

Якщо ви самі користуєтеся косметикою для чутливої ​​або проблемної шкіри, можете запропонувати дитині її. Та найкраще підійдуть засоби, спеціально розроблені для підлітків.

Очищення

Це найважливіший етап у догляді за підлітковою шкірою. Засоби повинні бути максимально м’якими, бажано з натуральним складом. Такі є у польського бренду Under Twenty, який спеціалізується саме на косметиці для підліткової шкіри.

Засіб для вмивання Anti Acne! Active Detoxifying Foam містить гліколеву кислоту, яка м’яко очищує та оздоровлює жирну й комбі шкіру. Додаткову заспокійливу й антиоксидантну дію мають екстракти ягід.

Після контакту з водопровідною водою та основним очищувальним засобом необхідно вирівняти рН шкіри за допомогою тоніка. Навіщо це потрібно? Шкіра з нормальним рН природним чином захищена від токсинів, бактерій та інших зовнішніх факторів. Порушення цього природного захисту — часта причина акне у підлітків і дорослих.

Антибактеріальний очищувальний тонік Under Twenty Anti Acne! Active Detoxifying Tonic, крім основної функції тонізації, заспокоює та освіжає підліткову шкіру. Гліколева кислота в його складі створює протизапальний ефект.

Цікаво на тему: Кислотний догляд: у чому особливості?

Зволоження

Правильний крем для підліткової шкіри має максимально простий склад і регулює роботу сальних залоз. Якщо її тип змішаний, наносити засіб краще лише на ділянки з вираженою сухістю.

Хороший результат можна отримати, використовуючи косметику з екстрактами ромашки, календули, зеленого чаю, алое, вітаміном В3 і пребіотиками. Показали свою ефективність креми з ретинолом і саліциловою кислотою.

Також рекомендується регулярно використовувати маски, наприклад, таку тканинну Under Twenty Anti! Acne Aqua Booster Face Mask зі зволожувальною, заспокійливою, протизапальною дією.

Додатковий догляд

Проблемній підлітковій шкірі протипоказаний спирт. Максимум, що можна зробити, — ватною паличкою нанести спиртовмісний лосьйон або розчин саліцилової кислоти на осередки висипань.

Також періодично можна робити очищувальні маски, наприклад, на основі глини. Дія цього компонента максимально проста — він вбирає в себе шкірне сало, але в цьому вся користь косметики з глиною. Плюс виробники часто додають до формул різні заспокійливі, відновлювальні, протизапальні компоненти.

Очищувальна глиняна паста Altasowa Cleansing Paste від Under Twenty може використовуватися як засіб для щоденного вмивання або як маска 2–3 рази на тиждень.

Харчування

У період статевого дозрівання організм дуже чутливо реагує на помилки в харчуванні. Фаст-фуд, піцу, чіпси, солодощі та іншу нездорову їжу краще повністю виключити або хоча б вживати якомога рідше. Можливо, це не вирішить всі проблеми зі шкірою, та в сукупності з грамотним доглядом точно допоможе поліпшити її стан.

Цікаво на тему. Перехідний вік: як пережити й не зійти з розуму (психологія для батьків)

Макіяж

У підлітковому віці багато дівчат починають наносити макіяж. Хороша туш, блиск або бальзам для губ не завдадуть шкоди. Головне, правильно й щодня знімати мейк. Як і якими засобами, дізнаєтеся з Єва Блог:

Коли шкіра проблемна, неодмінно виникає бажання замаскувати акне. Дорослі тональний крем і пудра тут не підійдуть — краще використовувати спеціальні для підліткової шкіри.

Тональний або ВВ-крем підходять для особливих випадків або коли треба приховати недоліки тону, наприклад, почервоніння. А от легка пудра та маскувальний олівець цілком підійдуть для мейку на кожен день.

Матуючий ВВ-крем Under Twenty Anti! Acne Mattifying Cream має антимікробну дію, усуває жирний блиск і маскує недосконалості. УФ-фільтри SPF 10 нейтралізують негативний вплив сонця. Є два відтінки: світло-бежевий і натуральний.

Антибактеріальна пудра Under Twenty Anti! Acne Mattifying Transparent Powder поглинає надлишки шкірного жиру, вирівнює тон обличчя. Містить компоненти, що звужують пори та заспокоюють шкіру.

Догляд за нормальною шкірою підлітків

Якщо у дитини нормальна шкіра, діємо за принципом «не нашкодь», тобто «не спровокуй надмірну жирність і подальші запалення».

Підліткам з нормальною шкірою вранці можна умиватися просто водою та витирати обличчя паперовим рушником. А от увечері вже можна очищати з засобами для вмивання — щоб змити накопичені забруднення.

Нормальна підліткова шкіра не вимагає додаткового догляду чи зволоження. А якщо вона суха, підберіть хороший зволожувальний крем чи маску з позначкою «для молодої шкіри».

Догляд за проблемною шкірою підлітків

У такому випадку треба мати під рукою очищувальний засіб для проблемної підліткової шкіри. Умиватися ним потрібно двічі на день, після чого протирати все обличчя тоніком. Корисно також використовувати додаткові засоби по догляду — для глибокого очищення, усунення висипань, відновлення.

Важливо пам’ятати, що якщо висипання з’явилися на обличчі, є велика ймовірність, що вони виникнуть і на тілі. Тому краще завчасно придбати себорегулюючий засіб для тіла.

Якщо домашній догляд не дає результатів, і проблема запалень лише посилюється, це привід звернутися до хорошого косметолога. Спеціаліст професійно підбере домашній догляд і порадить салонні процедури для поліпшення стану підліткової шкіри. Добре себе зарекомендували кислотні пілінги, апаратні процедури, профдогляд з пребіотиками тощо.

Цікаво на тему: Як позбутися масного блиску шкіри

І найважливіша порада — зберігайте спокій. Проблеми зі шкірою виникають у 85% підлітків і зникають практично у всіх. Вам лишається тільки доглядати вдома й робити професійні процедури, щоб зменшити кількість запалень і попередити постакне.

Очищающая глиняная паста для лица Under Twenty Altasowa Cleansing Paste

133.00
Купити

Матирующий BB-крем Under Twenty Anti! Acne Mattifying Cream

74.00
Купити

Активная мусс пенка для умывания Under Twenty Anti Acne! Active Detoxifying Foam

132.00
Купити

Антибактериальная пудра для лица Under Twenty Anti! Acne Mattifying Transparent Powder

120.00
Купити

Очищающий тоник для лица Under Twenty Anti Acne! Active Detoxifying Tonic

119.00
Купити

Увлажняющая тканевая маска для лица Under Twenty Anti! Acne Aqua Booster Face Mask успокаивающая

70.00
Купити
2 Лютого / 2021 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Як прибрати темні кола під очима
7 Серпня / 2021 Догляд за обличчям
Що таке бакучіол і чи може він замінити ретинол?
19 Червня / 2023 Догляд за обличчям