Домашній догляд за чутливою та схильною до алергії шкірою

Косметичні засоби для догляду за шкірою часто стають причиною появи свербежу, печіння, почервоніння та інших небажаних реакцій? Скоріш за все, у вас чутливий і схильний до алергії тип епідермісу, який гостро реагує на певні подразники у складі косметики. Що з цим робити і як підібрати ідеальний домашній догляд – пропонуємо про все це і поговорити в даній статті.

Час читання: 3 хвилини та смаколик 🧁

статья доступна на русском языке

Як зрозуміти, що у вас чутлива і схильна до алергії шкіра

Як зрозуміти, що у вас чутлива і схильна до алергії шкіра

Насправді шкірний покрив час від часу сам на це натякає, вам потрібно бути лише уважнішими до його сигналів:

  1. Часті подразнення. Подібна реакція епідермісу може виникнути після використання косметичних продуктів і мийних засобів, у відповідь на погодні зміни, під час контакту з будь-яким іншим зовнішнім алергеном.
  2. Свербіж і печіння. Це ще одні з поширених ознак того, що вашій шкірі щось не подобається.
  3. Висипання та почервоніння. Контакт з алергеном може спричинити на шкірі локальні висипання, появу блідо-рожевих або червоних плям (інколи пухирів), що супроводжуються сильним свербінням.
  4. Сухість і лущення. Агресивні компоненти в складі косметичних засобів здатні порушити епідермальний бар’єр шкіри, що робить її подразненою, зневодненою, гіперчутливою.

Вираженість алергічної реакції в кожному окремому випадку може бути різною.

Шукай EVA Blog в Instagram

Чому так відбувається? Насправді дуже складно сказати з високою точністю, з яких причин епідерміс стає схильним до алергічних реакцій. Це може бути пов’язано зі спадковістю, відсутністю належного догляду або індивідуальною реакцією на певні компоненти в косметиці.

Цікаво на тему: У чому різниця між сухою та зневодненою шкірою?

Поради щодо вибору косметики для догляду за схильною до алергії шкірою

Почнемо з того, що перші-ліпші засоби для догляду вам точно не підійдуть. Та й навіщо ці ризики, якщо сьогодні без проблем можна підібрати косметику, яка не тільки повністю задовольнить усі потреби вашої шкіри, а й не викличе небажаних реакцій. Як же не прогадати з вибором? Легко! Ловіть кілька важливих порад:

Поради щодо вибору косметики для догляду за схильною до алергії шкірою

  • зробіть тест на алергію. Ні, ні в яку лабораторію бігти не потрібно. Купуючи новий крем, сироватку або інший продукт, перед використанням нанесіть невелику кількість засобу на внутрішній бік руки (на зап’ястя або на передпліччя). Як правило, алергічна реакція не змушує на себе довго чекати – буквально за кілька хвилин шкіра вже зреагує на подразник. Якщо висипання, свербіж, почервоніння не з’явилися, значить причин для занепокоєння немає. Можете сміливо використовувати косметику;
  • уникайте потенційних алергенів у складі. Віддавайте перевагу продуктам без ароматизаторів, барвників, консервантів, сульфатів (особливо лаурилсульфат натрію), мінеральних та ефірних олій, екстрактів рослин тощо.
  • враховуйте тип шкіри. Це дуже і дуже важливо, тому завжди вибирайте гіпоалергенну косметику, призначену для чутливої шкіри.
  • скажіть “ні!” агресивним засобам. Мило, гелі та пінки для вмивання з високим рівнем pH, жорсткі пілінги можуть завдати непоправної шкоди вашому шкірному покриву, порушивши кислотно-лужний баланс. У результаті доведеться відновлювати захисний шар епідермісу і до того ж позбуватися наслідків такого догляду. Якщо “вмивалка” має маркування “low pH” або на етикетці зазначено, що рівень pH становить 5.5 – беріть і не сумнівайтеся.
  • не забувайте про зволоження та живлення. Абсолютно будь-який тип шкіри потребує зволоження та живлення. Якісний крем допоможе відновити захисний бар’єр і знизити сприйнятливість до зовнішніх подразників.
  • ні кроку без сонцезахисту. Засоби з SPF – це безперечний мастхев. Ультрафіолетові промені можуть посилити алергічні реакції, підвищити чутливість епідермісу.

Дотримуючись цих простих правил, ви без проблем зможете підібрати ідеальні та, головне, безпечні косметичні продукти на кожен день. А якщо хочете швидко і без зайвого головного болю знайти класний базовий догляд, дочитайте статтю до кінця, адже EVA Blog вже зробив добірку якісної базової косметики.

Цікаво на тему: Переваги та недоліки натуральної косметики

Добірка базового догляду

В якості засобів для догляду за шкірою на кожен день ідеально підійде дерматокосметика (аптечна косметика, космецевтика). Вона поєднує в собі й косметичні, й терапевтичні властивості, а завдяки спеціальним формулам виключає ризик появи алергічної реакції та подразнень.

Добірка базового догляду

Ми підібрали для вас засоби для догляду від відомих брендів дерматокосметики, які чудово підійдуть чутливій і схильній до алергічних реакцій шкірі.

Цікаво на тему: Дерматокосметика: особливості та переваги

Очищення

Очищення

Перший і важливий етап у будь-якому догляді – це очищення. Воно має бути максимально делікатним, спрямованим на відновлення і підтримку захисного шару епідермісу, а також не провокувати появу небажаних реакцій. Рекомендуємо придивитися до таких засобів для очищення шкірного покриву:

Тонізація

Тонізація

Щоб підготувати шкіру до наступного етапу, обов’язково потрібно скористатися тоніком. Він є “провідником” для активних компонентів інших засобів для догляду, також цей засіб додатково зволожує, заспокоює, пом’якшує і тонізує. Однак далеко не всі тоніки можуть похвалитися якісним складом. Нерідко одним із компонентів може виступати спирт, що може погіршити ситуацію. Нижче ділимося косметикою, на яку варто звернути увагу:

Зволоження

Зволоження

Безумовно, найкраще з цим завданням впорається крем для обличчя. І, як ми вже говорили, вибирати його потрібно з урахуванням потреб шкіри та без агресивних компонентів у складі. Ми ж зі свого боку хочемо порадити такі засоби:

Захист від сонця

Захист від сонця

Щоб захистити шкіру від згубного впливу УФ-випромінювань, потрібно завжди мати під рукою сонцезахисний засіб. Це може бути крем, флюїд, спрей – вибирайте будь-який зручний формат. Найголовніше, щоб рівень захисту був не менше 30, але краще віддавати перевагу продуктам з SPF 50 і 50+.

Ділимося якісними засобами, спрямованими на захист шкіри від ультрафіолетових випромінювань:

Правильно підібраний щоденний догляд дасть змогу зберегти красу і здоров’я шкіри, мінімізувавши ризики появи алергічної реакції.

А якщо у вас теж чутлива і схильна до алергії шкіра, напишіть у коментарях, які засоби для догляду вам підходять найбільше.

Читайте також:

30 Серпня / 2023 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
17 Лютого / 2023 Догляд за обличчям
9 б'юті-обіцянок своєму тілу
2 Січня / 2024 Волосся
Комедони: причини появи і як позбутися
15 Червня / 2022 Догляд за обличчям