10 вправ для розтяжки, які покращать гнучкість у сексі

Тренування допомагають покращити різні сфери життя, в тому числі інтимну. Чуттєві задоволення – важлива складова стосунків. Але довкола цієї теми так багато нав’язаного сорому, що часом люди самі себе позбавляють можливих приємних відчуттів просто через незнання. Тож EVA Blog продовжує допомагати корисними порадами для покращення сексу. Ми вже ділились ідеями для інтимної косметички, сьогодні ж поговоримо про ще один аспект – розвиток гнучкості!

10 вправ для розтяжки

Для довгого сексу корисне різноманіття тактильної взаємодії та поз. Але щоб замість задоволення не отримати травми та больові відчуття, мало займатись загальним фітнесом для пружності м’язів. Варто прицільно попрацювати над розтяжкою. І допоможе у цьому відео тренування у домашніх умовах від EVA Blog та тренерки з пілатесу Анастасії Прокопів!

Тренування для покращення гнучкості: вмикай відео

Щоб бути гнучкою, щодня почувати себе вільно в повсякденних рухах, недостатньо працювати тільки з пружністю та еластичністю м’язів. В першу чергу я рекомендую зайнятись рухливістю суглобів. У новому відео поділюсь комплексом вправ на розтяжку, регулярне виконання якого корисне і для загального комфорту, і для покращення якості сексу.

Для тренування тобі знадобляться два йога-блоки. Або можеш використати звичайні книжки однакового розміру. Перед тим, як приступити до наступних вправ, я рекомендую зробити розминку з попередніх моїх відео, особливо звернути увагу на вправу “тазовий годинник”. Тож вмикай відео та починаємо!

Цікаво на тему: ТОП-12 вправ з пілатесу для підвищення витривалості

💚Вправа 1

Блоки розмісти на найвище положення. Праву ногу витягни вперед так, щоб п’яточка була трішки далі за коліном. Ліве коліно має бути під тазом, під кульшовим суглобом. Як завжди, під час виконання вправи в домашніх умовах слідкуй, щоб плечі були розширені, а тіло витягувалось за маківкою.

Працювати будеш тільки з тазом. Направляй його до пупка та від пупка, аналогічно початковій вправі “тазовий годинник”. І права, і ліва сідничка однаково тягнуться назад. Рух має бути легеньким, без надмірного старання, ніби в тебе немає м’язів.

Повтори 10 раз і залиш сідничні кістки направленими назад, а праву ногу зігнутою в коліні.

🧡Вправа 2

Якщо відчуваєш, що можеш ще трохи розігнути ногу – зроби це! Або навіть зовсім її вирівняй, все залежить від твоїх відчуттів. В першу чергу звертай увагу на таз та поперек. Якщо починає округлятись, ногу не вирівнюй.

З комфортного положення подай таз вперед, відчувай при цьому передню поверхню лівого стегна.

Шукай EVA Blog в Instagram

З видихом відведи таз назад, водночас вирівнюй праву ногу та натягуй носочок.

Після 5 повторень залишся в передній точці. Розслаб таз, подай якомога більше вперед і прослідкуй, щоб права п’ятка була чітко під коліном.

Цікаво на тему: Три вправи з пілатесу для плоского живота

💚Вправа 3

З попереднього положення поверни таз в центр та розверни тіло вперед. Права нога залишається в бік. Один йога-блок знадобиться позаду. Руки постав на таз, і з такого положення ще раз зроби “тазовий годинник”. Після 5 повторень залиш таз по центру, направленим до голови.

🧡Вправа 4

Почни виїжджати вбік на праву ногу, ніби в одній площині. І повернись у вихідне положення. З видихом – вбік, з вдихом – по центру. Після 6 повторень залишись в максимальній амплітуді. Таз все ще направляй до голови та вперед. Відчувай натяг від лівого коліна до правого.

Якщо готова ускладнити цю вправу для покращення гнучкості в сексі, додатково опустись рукою на блок позаду. П’ятка при цьому залишається під коліном. Сядь глибше, відчуй розтяжку. Повернись в точку по центру.

Цікаво на тему: 11 найкращих вправ від вушок на стегнах

💚Вправа 5

З фінального положення попередньої вправи для тренування гнучкості почни малювати тазом коло: назад, вбік, вперед. Це має бути дуже легкий рух. Після 10 раз зміни напрямок та повтори в інший бік цю вправу, що сприятиме покращенню якості сексу.

Зверни увагу, якщо десь зрізається коло, якщо проходиш якусь його частину швидше, треба зупинитись та пропрацювати це місце детальніше. Рух має бути рівномірним.

Після того, як зробиш необхідну кількість повторень, залишся по центру, сядь на п’яти та відпочинь кілька хвилин.

Повтори вправи 1-5 на ліву ногу, по 5-10 повторень:

  1. Тазовий годинник з лівим коліном попереду.
  2. Він же з випрямленою лівою ногою.
  3. Випади вперед у розтяжці.
  4. Таз прямо та випад на ліве коліно в одній площині.
  5. Коло тазом.

Вмикай відео з цієї статті та виконуй вправи для покращення рухливості та гнучкості разом з Анастасією Прокопів!

Після виконання відпочинь у позі “дитини”.

Цікаво на тему: Вправи для преса: ефективні тренування вдома 

🧡Вправа 6

Займи положення квадропет. Обіпрись на дві подушечки пальців ніг та з видихом вийди в гірку. Трохи зігни ноги у колінах, і з такої пози знову попрацюй тазом. Рухай його до пупка та від пупка.

Перевір, щоб плечі залишались у тому ж положенні, лопатки обіймали спину, а долоні відштовхувались від підлоги.

💚Вправа 7

В попередній вправі залишись у точці “від пупка”. Почни по черзі випрямляти коліна, торкатись п’яткою каримата. Спина й таз не змінюють положення. Після закінчення відпочинь в позі “дитини”.

🧡Вправа 8

Ляж спиною на килимок. Голова не має завалюватись назад. Якщо це відбувається, підкрути каримат або поклади під голову подушечку. Руки прямі біля корпуса. Стопи на ширині кульшових суглобів. Зберігай опору в нижні ребра та в крижі та почни виконання вправи на покращення гнучкості в домашніх умовах:

  1. Почни з видихом розкривати два коліна в сторони, легко-легко, без надмірного зусилля.
  2. З вдихом плавно повертайся назад в положення коліна по центру.

Таз має однаково тиснути на праву та ліву сідничку. Слідкуй, щоб напруга знімалась з внутрішньої поверхні стегон та включалась на зовнішній.

Після 10 повторень використай блоки, щоб додатково натиснути на стегна, розслабити їх в сторони. Стопи залишаються на ребрах. Слідкуй, щоб у попереку не утворювалась арка.

Цікаво на тему: 7 кращих вправ від дряблості рук 

💚Вправа 9

В позі лежачи постав коліна по центру. В цій частині тренування в домашніх умовах доведеться попрацювати над ногами по черзі:

  • з видихом опускай праве коліно, розкривай тим самим ногу у кульшовому суглобі;
  • з вдихом повернись назад;
  • далі повтори те ж на ліву ногу.

В цій вправі для рухливості суглобів, яка сприятиме покращенню якості сексу, важливо, щоб таз не завалювався вбік за ногою.

🧡Вправа 10

Ускладнений варіант попередньої вправи. Ноги підніми в положення “тейбл топ”, носочки натягнуті на себе. Тримати цю позу без викривлення в попереку важче, тож уважно слідкуй, щоб він залишався рівним. Допомогти у цьому може подушечка під голову.

З видихом розкривайся, опускай два коліна. З вдихом повертайся у вихідне положення.

Під час виконання ти можеш відчути прохрустування в кульшових суглобах. В такому разі зменш амплітуду або трохи прокрути коліна назовні чи в середину.

Після 10 раз також можеш трохи дотиснути коліна руками. Відпусти внутрішню поверхню стегон, тримай себе зовнішньою.

Плавно повернись назад. Підтягни коліна до грудної клітини та поперекочуйся вправо-вліво для відпочинку. Потім візьмись за задню поверхню стегон та з видихом перекатом піднімись. Тренування завершене!💚🧡

Цікаво на тему: 12 найкращих вправ з фітнес-резинкою для сідниць та ніг

Фітнес, пілатес, йога – всі ці спортивні практики корисні для пропрацювання пружності м’язів та покращення гнучкості. Підбирай свій ритм занять, що сприятимуть фізичному здоров’ю та позитивному настрою. Останній, до речі, теж може стати важливою деталлю для покращення сексу.

Виконуй це нескладне тренування в домашніх умовах щодня, щоб отримати гарну розтяжку. І як бонус матимеш можливість насолоджуватися більшою кількістю поз для довгого сексу. Пам’ятай, що твоє задоволення  – під твоїм контролем!

Читайте також:

31 Січня / 2024 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA