Що зробити, аби місячні пройшли швидше?

Чи траплялося з вами таке, що незабаром намічається важлива подія чи відпустка, а разом з ними й менструація?😭 Щоб не зіпсувати собі плани, є кілька секретів, які допомагають викликати місячні.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Обмовимося відразу, робити це слід у крайніх випадках, оскільки впливаючи на природні процеси організму, можна порушити гормональний фон і цим нажити додаткові проблеми.

Що зробити, аби місячні пройшли швидше?

Давайте детально познайомимося з деякими способами впливу на менструальний цикл.

Як зробити, щоб місячні пройшли швидше

Тривала менструація – це виклик для кожної дівчини. Як же ж хочеться, щоб критичні дні швидше пройшли і знову можна було одягнути улюблені білі джинси або світлий сарафан. Якщо це питання вас дуже турбує, тоді дізнаймося, як можна скоротити тривалість критичних днів.

Оральні контрацептиви

Це, мабуть, єдиний перевірений спосіб контролювати критичні дні. Оральні контрацептиви скорочують кількість менструальних днів і можуть допомогти відкласти місячні шляхом зміни схеми їх прийому. Проте самостійно купувати ОК та намагатися відстрочити наступ критичних днів не варто. Порадьтеся зі своїм гінекологом, він допоможе підібрати препарат і розповість, як його приймати.

Оральні контрацептиви

Фізична активність

Легкі вправи сприяють розслабленню м’язів та можуть прискорити початок менструації. Крім цього, фізична активність допомагає полегшити стан під час критичних днів, зменшити кількість днів менструації, а також вивести зайву воду, яка стає причиною здуття живота.

Цей метод має епізодичний характер та не завжди може працювати.

Фізична активність

Цікаво по темі: Основи пілатесу: комплекс вправ для початківців

Відмова від тампонів

Тампони одні з засобів жіночої гігієни, що часто використовуються. Вони добре вбирають виділення і рятують у критичних ситуаціях. Але хочеться відзначити такий аспект: тампони можуть блокувати менструальні виділення з піхви, збільшуючи тривалість критичних днів. В такому випадку краще віддати перевагу прокладкам або менструальним чашам.

Відмова від тампонів

Як зробити, щоб місячні почалися раніше

Почнемо з того, що немає повністю гарантованих методів, які змусять менструацію початися день у день. Тому планувати це слід заздалегідь. Отже, представляємо до вашої уваги ТОП-5 способів вплинути на цикл.

Шукай EVA Blog в Instagram

Секс

Що тут приховувати, це один із найприємніших способів прискорити початок місячних 😊. Можливо, ви навіть не підозрювали про те, що секс та оргазм можуть у цьому допомогти. Річ у тому, що під час сексуальної активності та скорочень матки під час оргазму прискорюється процес виведення менструальних виділень.

Секс

Їжте більше продуктів, багатих на вітамін С

На просторах інтернету та на жіночих форумах можна зустріти багато інформації про те, що вживання великої кількості вітаміну С 🍋 може викликати місячні. Якщо на це дивитись зі сторони впливу мікроелемента на організм, то можна зазначити, що вітамін С здатний впливати на рівень естрогену та прогестерону. Ці гормони є відповідальними за менструальний цикл.

Збільшити споживання вітаміну С просто, для цього достатньо додати до раціону наступні продукти:

  • зелені листові овочі (наприклад, шпинат, капуста);
  • хрестоцвіті овочі (броколі, брюссельська капуста);
  • цитрусові (лимон, грейпфрут);
  • шипшина;
  • чорна смородина та обліпиха.

Пам’ятайте, надлишок вітаміну С може спричинити алергічну реакцію.

Вітамін С

Трав’яні збори

Настав час емменагоги … Ні, це не магічне заклинання, це трава, яка стимулює початок менструації. Ось вам приклади рослин, які допоможуть взяти під контроль менструальний цикл:

  • фенхель;
  • імбир;
  • лист малини;
  • ромашка;
  • петрушка;
  • кориця;
  • розмарин;
  • шавлія;
  • орегано.

Емменагоги можуть налагодити менструальний цикл чи прискорити початок місячних. Цей ефект досягається завдяки посиленню кровотоку в області малого таза та матки.

Трав’яні засоби можна приймати у вигляді відварів, настоянок, також купувати їх у вигляді чаїв або біодобавок.

Емменагоги

Цікаво по темі: Як доглядати за собою в умовах бойових дій: досвід старшої лейтенантки НГУ Христини “Кудрявої”

Що ще важливо знати

Важливо розуміти, що прискорювати місячні не варто регулярно. Організм не повинен постійно піддаватися подібному стресу, інакше у вас можуть виникнути збої в циклі, чого точно не хотілося б.

Цікаво по темі: Збій системи: що робити при гормональному дисбалансі

Якщо у вас менструація не регулярна, є гінекологічні захворювання, а також в організмі присутні запальні процеси, тоді варто відмовитися від ідеї зміщення критичних днів.

Збої в циклі

Звичайно ж, найкраще рішення для будь-якої дівчини не втручатися в природний процес організму. А якщо у вас планується серйозний захід, побачення чи відпустка, рекомендуємо звернути увагу на тампони Freedom. З ними можна відвідувати басейн, активно займатися спортом та навіть сексом 😉. Ці тампони немають ниточки, зовсім помітні під одягом і відчуваються жінкою.

Дівчатка, признавайтесь, а вам доводилося прискорювати місячні та як ви це робили?

 

Читайте також:

 

9 Червня / 2022 Жіноче здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Що таке ОКР і чим воно небезпечне
18 Вересня / 2023 Жіноче здоров'я
Чому я втрачаю вагу, але не жир на животі
14 Листопада / 2023 Жіноче здоров'я
VISUAL by EVA