Асиметрія грудей: як скоригувати її за допомогою білизни

Асиметрія грудей — це диспропорція молочних залоз, виражена у їх неоднаковій формі або розмірі. Природна асиметрія грудей властива більш ніж 70% жінок – іноді вона майже непомітна під одягом, а іноді досить яскраво виражена. Які бувають причини та види асиметрії? Та як її можна візуально скоригувати за допомогою бра? Розповідає головна тренерка Школи білизни brabrabra Анна Горобець.

головна тренерка Школи білизни bra bra bra Анна Горобець

Причини асиметрії грудей

Асиметрія грудей може бути генетично обумовленою або набутою. Її основними причинами є природна диспропорція, менопауза, грудне вигодовування (через нерівномірне зціджування, переважне прикладання дитини до одної з грудей), захворювання молочних залоз та набута диспропорція внаслідок механічних травм, опіків, рубців, зміщення імплантів.

Шукай EVA Blog в Instagram

Природна асиметрія грудей зазвичай виражається  у незначній різниці об’єму молочних залоз, не більше одного розміру. У цих випадках вона не спричиняє фізичних незручностей і практично непомітна. Така особливість не є патологією і не потребує корекції.

Разом з тим, різниця в розмірах, положенні та формі молочних залоз може бути більш вираженою (від 1 розміру і більше), що викликає фізичний і психологічний дискомфорт.

Причини асиметрії грудей

Види асиметрії грудей: як правильно скоригувати кожен із них

Залежно від різниці в розмірах молочних залоз розрізняють 3 ступені асиметрії грудей: легку, середню та сильну. Ми зібрали поради, як можна візуально скоригувати кожен із видів за допомогою правильно підібраного розміру, виду та форми бра. 

Види асиметрії грудей

Важливо: завжди обирай бра за більшою з грудей!

Легка асиметрія – відмінності між молочними залозами незначні, одна з грудей більша за іншу менш ніж на пів розміру. Іноді підкреслити її можуть тільки неправильно підібрана форма бра. 

  • Невелику різницю у розмірі молочних залоз можна скоригувати регулюванням натягу бретелей, при цьому важливо правильно вкласти груди в чашку бра.
  • Зазвичай у бра асиметрію видає верх чашок – він або перетискає одну з грудей, або залишає вільне місце. Тож обирай м’які моделі з еластичним матеріалом зверху чашки, які щільно прилягають до грудей і адаптуються під їх форму;
  • Моделі із полотна “спейсер” також допомагають скоригувати асиметрію. Спейсер — це безшовне полотно об’ємного плетіння, що виконане із гіпоалергенних полотен. Бра-спейсери адаптуються до природної форми грудей значно краще, ніж звичайна формована чашка, і допоможуть скоригувати асиметрію.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от жіноча білизна brabrabra (@brabrabra.ua)

Середня асиметрія — відмінність між грудьми складає від пів розміру до 1 розміру.

  • Обирай бра-мінімайзери. Це особливі моделі бра, чашки яких візуально роблять груди меншими. 
  • Різницю між розмірами грудей можна скоригувати за допомогою знімних вкладишів – знімаємо вкладиш в чашці, де одна з грудей більша, а в чашці з меншою за розміром, вкладиш залишаємо.

бра-мінімайзери

Сильна асиметрія – різниця між молочними залозами більша, ніж один розмір. Помітна навіть під одягом, найчастіше буває під час грудного вигодовування або після хірургічних операцій. 

  • Використовуй силіконові/гелеві/поролонові вкладиші в необхідній кількості у тих випадках, коли щільний бра сидить неідеально та відстань між чашкою і меншою з грудей залишається помітною.
  • Якщо, наприклад, необхідно вдягнути відкриту сукню – зверни увагу на силіконовий бра. Заповни однією або обома його чашками вільний простір між чашкою свого звичайного бра та грудьми. Оскільки силіконовий бра має обмеження по рекомендованому часу носіння, на щодень такий варіант не підійде (на кожен день краще обирати поролонові вкладиші). 

силіконовий бра

Будь в комфорті з усіма своїми особливостями, а brabrabra завжди поруч, щоб допомогти! Переходь за посиланням ексклюзивно для читачок EVA blog та отримуй вигоду 200 грн на першу покупку комфортного бра від brabrabra.

 

Читайте також:

22 Березня / 2024 Жіноче здоров'я

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Юлія Новак

    Як завжди,цікава та корисна інформація.🍒Дуже цікаві представлені ідеї для корекції.🙌🏻

Рекомендовані статті