Три прості та смачні рецепти пасок

Випікати Великодні паски — це завжди справжнє задоволення! Кожна господиня намагається здивувати рідних новими смачними рецептами, способами випікання і майстерним прикрашанням святкової здоби. Проте існують прості, перевірені часом рецепти пасок, які завжди виходять як треба. Готуються вони легко, без зайвих клопотів і витрат. І ми хочемо поділитися ними із вами.

Поради для приготування смачної паски

Поради для приготування паски

Існує сила силенна методів випікання великодніх смаколиків. Одні готують ще за бабусиними рекомендаціями, записаними на листівочці, інші дивляться лайфхаки відеоблогерів, та далеко не в кожного вдається їх уміло застосувати. Ми підготували універсальні поради, аби ваші пасочки вийшли ідеальними з першого разу:

1. Замішувати тісто потрібно у теплій кімнаті без протягів, тоді підійматися воно буде набагато краще.

2. Найбільш відповідним для пасок вважаються саме “живі” дріжджі тому, що вони швидше допомагають тісту піднятися.

3. Борошно для випічки любить “дихати”, отже його варто просіяти крізь сито 2-3 рази. Тоді ваша здоба буде пухкою і ніжною.

4. Дивовижного пряного аромату паскам надає невелика кількість рому або коньяку.

Приготування пасок

Тримайте лайфхак: щоб родзинки рівномірно розподілилися у тісті, треба притрусити їх невеликою кількістю борошна.

5. Окрім міцного алкоголю у тісто можна додати прянощів — корицю, ваніль, мускатний горіх, кардамон, те, що вам найбільше до вподоби. Також чудовий смак подарує цедра улюбленого цитруса.

6. Щоб випічка не була блідою, можна підфарбувати її щіпочкою куркуми.

7. Тісто на паски потребує тривалого замісу — не менше 15 хвилин, тоді воно буде еластичним, не прилипатиме до форми та добре підніметься.

8. Перед тим, як розкладати майбутні паски у формочки, треба дочекатися, поки тісто збільшиться у 3 рази, а після ще раз замісити. Коли заготовлення піднімуться до самих країв форм, тоді можна відправляти їх у духовку.

Тісто на паски

Запам’ятайте, що тісто має піднятися три рази. Вперше, це опара, вдруге — коли всі інгредієнти додані, і втретє — у формочках.

9. Якщо поставити на нижню полицю духовки ємність з водою, то паски не пригоратимуть.

10. Готову випічку варто покласти на бік до повного охолодження, щоб вона не опустилася під власною вагою.

Цікаво на тему: Великодні паски: прості рецепти, які не підведуть, а також святкове меню

Три рецепти простих великодніх пасок

Поговорімо саме про традиційні рецепти пасок, які не потребують кулінарної підготовки та завжди виходять смачними, м’якими та ароматними.

Класична паска з родзинками

Паска з родзинками

Для випікання вам знадобляться:

  • молоко — 0,5 л;
  • “живі” дріжджі — 60 г;
  • борошно (1 ґатунку) — 1,2 кг;
  • вершкове масло — 200 г;
  • свіжі курячі яйця — 5 шт;
  • родзинки — 300 г;
  • цукор — 250 г (або до смаку);
  • ванільний цукор — 1 ч.л.

EVA y Viber

Час починати приготування:

  1. Підігрійте молоко, але не кип’ятіть, покладіть у нього дріжджі та тихенько розмішайте.
  2. Додайте 0,5 кг борошна і ретельно розмішайте до однорідності. Відправте опару у тепле місце (можете заздалегідь розігріти духовку і, коли відчуєте, що від неї підіймається тепло, поставити тісто зверху на плиті), загорнувши у великий рушник. Дочекайтеся, поки опара не збільшиться вдвічі.
  3. Обережно відокремлені жовтки розітріть із цукром і ваніллю, а білки збийте у піну, додавши щіпку солі.
  4. По черзі, кожен раз перемішуючи, покладіть в опару наступні компоненти: підготовлені жовтки, м’яке вершкове масло і білки у кінці. Додайте залишки борошна і починайте заміс протягом 15-20 хвилин. Готове тісто відправляйте відпочивати у теплі, доки не підніметься.
  5. Замочіть родзинки у трішки теплій воді на 10 хвилин, висушіть паперовим рушником, посипте борошном і додайте у тісто. Добре все змішайте і дайте йому ще погрітися.
  6. Окрему форму змастіть олією або вершковим маслом, покладіть на дно круглий папірець (якщо ваші формочки — металеві), наповніть кожну на третину тістом і знову поставте піднятися. Обов’язково накрийте заготовлення плівкою чи рушничком.
  7. Починайте випікання при 100 градусах перші 10 хвилин, а потім підіймайте до 180 градусів і готуйте ще 30 хвилин, перевіряючи готовність дерев’яною паличкою.

Коли здоба охолоне, можете прикрашати та подавати до столу.

Читайте також: Великодні традиції: як провести свято з родиною

Проста сирна паска у духовці

Сирна паска в духовці

Це дуже смачний варіант, який на смак нагадує всіма улюблений чизкейк❤️ Отже, підготуйте наступне:

  • домашній сир — 200 г;
  • борошно — 120 г;
  • курячі яйця — 8 шт;
  • цукор — 150 г (додавайте до смаку);
  • вершки (33%) — 50 г;
  • вершкове масло — 1 ч.л;
  • цукати, родзинки — до смаку.

Пасха

Сирна паска трішки довше випікається, проте швидше збирається, подивімося:

  1. Перетріть свіжий сир з маслом крізь сито (або якщо не маєте на це часу, прокрутить продукти у м’ясорубці).
  2. Додайте вершки кімнатної температури, начинку (родзинки, цукати, горішки), борошно та усі підготовлені жовтки, ретельно змішайте, отримавши густеньку рівну масу.
  3. Лопаткою покладіть збиті у піну білки до сирної маси та повільно перемішайте, щоб піна не сіла.
  4. Перекладіть тісто до форми й трішки струсіть її, тоді всередині не залишиться зайве повітря.
  5. Випікайте 1-1,5 години при температурі 160 градусів.

Якщо скоринка вийшла сухою, додайте зверху трішки теплого молока, тоді вона стане м’якою і ніжною.

Паска з горіхами та цитрусом у хлібопічці

Паска з горіхами

І наостанок пропонуємо рецепт великоднього кексу з горішками на апельсиновому соці, що має дивовижний аромат і прекрасно смакує з ранковою кавою. Підготуйте такі інгредієнти:

  • борошно — 400 г;
  • вершкове масло — 150 г;
  • курячі яйця — 4 шт;
  • цукровий пісок — 100 г або до смаку;
  • ванільний цукор — 10 г;
  • сіль — 0,5 ч.л;
  • дріжджі сухі — 15 г;
  • улюблені горіхи та цукати — по 50 г;
  • сік апельсину — 60 мл.

Готується така здоба у три прості кроки:

  1. Висипте сухі дріжджі на дно ємності хлібопічки, потім поступово додайте: просіяне борошно, збиті із ваніллю яйця, розм’якшене масло, горіхи, цукати, сіль і останнім налийте сік. Обережно розмішайте все силіконовою лопаткою і розрівняйте верхівку.
  2. Час випікання — 3,5-4 години у режимі для солодкого.
  3. Дістаньте кексик з хлібопічки, дайте охолонути й розпочинайте прикрашання білковою масою, мигдалем або курагою.

Великодня паска

Нехай цьогоріч приготування пасок на Великдень принесе вам родинний затишок і спокій. Бажаємо добробуту кожній сім’ї у це світле свято!

Буде цікаво почитати:

12 Квітня / 2024 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *