3 сучасні рецепти пасок

Зовсім скоро настане світле свято Великодня, тож сьогодні саме час поговорити про паски. Випічка пасок та освячення їх у церкві — одна з найдавніших християнських традицій, що збереглася до наших днів, а деякі рецепти пасок сягають своїм корінням аж у дохристиянські часи. Певно, в кожній родині є свій рецепт паски, що передається через покоління від прабабусь до онуків. Але нічого не стоїть на місці, і сьогодні кухарі пропонують нові рецепти пасок, в яких поєдналися давні та сучасні традиції. Тож ми в EVA Blog підібрали для вас три цікавих рецепти: паски шоколадної, мафінів «Манго-маракуйя» та швидкої паски в хлібопічці.

3 сучасні рецепти пасок

Шоколадна паска

Для тих, хто любить шоколад в усіх його проявах

  • дріжджі свіжі: 25 г
  • борошно: ½ кг
  • молоко: 60 мл
  • яйце: 5 шт.
  • цукор: 100 г
  • рослинна олія: 100 г
  • вершкове масло: 150 г
  • родзинки: 60 г
  • ванілін: 5 г
  • волоський горіх: 50 г
  • цукати: 75 г
  • лимон: 1 шт.
  • сіль: 1 г
  • коньяк або ром: 50 мл

Шоколадний ганаш:

  • вершки: 175 г
  • шоколад: 250 г
  • листовий желатин: 5 шт.
  1. Дріжджі розчиніть у теплому молоці (температури не вище 40 °С), додайте трохи солі та цукру.
  2. Цукати та ізюм залийте ромом та дайте набухнути протягом 30 хв.
  3. Очищені горіхи підсмажте на сухій сковорідці або в духовці.
  4. Коли дріжджі набухнуть, додайте борошно, цедру лимону, яйця, рослинну олію, ванілін, цукати, горіхи, родзинки, вершкове масло, підігріте до кімнатної температури, та замісіть еластичне тісто.
  5. Укрийте його рушником та залиште, щоб підійшло: воно має збільшитися утричі.
  6. Розкладіть тісто в форми, застелені пекарським папером, і ще раз поставте в тепле місце підходити.
  7. Випікайте при температурі 180 °С 40–45 хв.

Приготуйте шоколадний ганаш:

  1. Листовий желатин замочіть в холодній воді.
  2. На водяній бані розтопіть шоколад.
  3. Вершки закип’ятіть та остудіть.
  4. Віджатий желатин розчиніть у теплих вершках і змішайте з топленим шоколадом.
  5. Відправте масу в холодильник на дві години.
  6. Збийте міксером до однорідної маси.

Прикрасьте паску:

  1. Зверху паски зробіть заглиблення, схоже на гніздо.
  2. Наповніть шоколадним ганашем кондитерський мішок і прикрасьте ним заглиблення так, щоб воно нагадувало гніздо.
  3. Почекайте, доки маса застигне.
  4. У гніздо покладіть шоколадні або кольорові цукерки у вигляді яєць.

3 сучасні рецепти пасок

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Мафіни «Манго-маракуйя»

Елегантні та вишукані, з легким фруктовим посмаком

  • згущене молоко: 170 г
  • рослинна олія: 50 г
  • яйця: 2 шт.
  • мигдальне борошно: 30 г
  • вершкове масло: 50 г
  • розпушувач для тіста: 5 г
  • пюре маракуйя та манго: по 40 г
  • пшеничне борошно: 50 г
  • збиті вершки, цукерки у формі яєць: для прикрашання
  1. Згущене молоко збийте з яйцями до пишної консистенції.
  2. Розпушувач, мигдальне та пшеничне борошно просійте.
  3. Додайте до сухої суміші яйця та згущене молоко, масло, олію, фруктове пюре. Перемішайте.
  4. Викладіть у форми для мафінів та випікайте при температурі 160 °С протягом 20 хв.
  5. Мафіни остудіть, прикрасьте збитими вершками та цукерками у формі яєць.

3 сучасні рецепти пасок

Паска в хлібопічці

Простий та швидкий рецепт для тих, хто поспішає

  • молоко: 150 мл
  • вершкове масло: 40 г
  • жовтки: 2 шт.
  • рослинна олія: 1 ст. л.
  • куркума для кольору: на кінчику ножа
  • сіль: ¼ ч. л.
  • ванілін: 1 пакетик
  • сухі дріжджі: 1,5 ч. л.
  • борошно: 300 г
  • цукор: 60 г
  • родзинки: 250 г

Для прикрашання:

  • цукрова пудра: ½ склянки
  • яєчний білок: 1 шт.
  • харчовий фарбник за бажанням
  • лимонний сік: 1 ч. л.
  • горіхи: фундук, мигдаль, волоські
  • родзинки, курага тощо
  1. Вершкове масло підігрійте до кімнатної температури та наріжте кубиками. Молоко підігрійте до 40 °С.
  2. В залежності від рекомендацій виробника закладіть усі компоненти в хлібопічку в певній послідовності. Так, одні виробники радять спочатку класти сухі інгредієнти, а потім — рідкі, інші — навпаки.
  3. Родзинки закладайте в спеціальний відділ, а якщо його не передбачено у вашій моделі, додайте за сигналом хлібопічки.
  4. Обирайте режим приготування, що найбільше вам підходить: «Випічка з ізюмом», «Солодкий хліб» або «Заміс тіста», якщо хочете випекти паски в формочках у духовці.
  5. Якщо модель передбачає вибір кольору корочки, обирайте світлу, оскільки солодке тісто на середньому режимі може пригоріти.

Білкова глазур:

  1. Білки з лимонним соком збийте міксером до утворення піни.
  2. Поступово введіть цукрову пудру та фарбник (за бажанням), продовжуючи збивати, доки маса не загустіє.
  3. Укрийте глазур’ю паску та щедро викладіть на неї горішки та сухофрукти.

І ще дещо: найголовніші компоненти для будь-якої паски — це ваша любов та душевне тепло. Не забудьте додати дрібку того й іншого до кожної страви, яку готуватимете до великоднього столу.

Бажаємо смачної паски!

5 Квітня / 2018 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *