Чистий четвер: прибираємо якісно всією родиною

У 2022 році Чистий четвер випадає на 21 квітня, за три дні до Великодня. Навіть якщо ви не релігійна родина, цей день ідеально підійде для генерального прибирання. Так ви вполюєте трьох зайців одразу: проведете час разом з родиною, зробите корисну справу і вкотре наведете лад удома, хоча б трішки долаючи думки про війну.

Цікаво по темі: Повне розхламлення: як облаштувати балкон?

Чому цей четвер буде справді чистим: традиції свята

Практично кожен день останнього тижня перед Великоднем має власні традиції, зокрема і Чистий четвер. Перша традиція купатися до сходу сонця. Так ви змиваєте із себе всі гріхи, погані помисли та думки. Тому наберіть ванну, додайте гранатових ноток з ароматним гелем для душу і розслабтеся. 

Звісно, не кожний згоден прокидатися так рано, тому пропонуємо альтернативний варіант. Замість душу влаштуйте б’юті-процедури з використанням доглядової косметики: тканинної маски, пілінг-гелю для глибокого очищення і равликового крем-гелю для зволоження і живлення шкіри обличчя.

А як бути з дитиною? Адже розбудити її рано справжній квест. Не потрібно силувати малечу до раннього підйому. Цілком достатньо під час вранішнього вмивання розповісти малюкові про традиції та важливість цього дня. А купання можна влаштувати звечора.

Почему этот четверг будет действительно чистым: традиции праздника

Друга традиція генеральне прибирання вдома. Час уже розпрощатися з непотрібними речами, витерти пил у закутках, вимити підлогу під диваном і знайти десяток загублених іграшок. До речі, це також має психотерапевтичний ефект, адже, позбавляючись від бруду і мотлоху, ви викидаєте весь негатив. А впоратися із завданням якісно і швидко допоможуть правильні засоби для прибирання.

Почніть з очищення меблів. Поперіть або вибийте подушки та натріть до блиску поверхні, використовуючи поліроль. Впорядкуйте свій туалетний столик, полицю у ванній і шухляди на кухні.

Неодмінно помийте посуд, адже в раковині не повинно залишатися брудних тарілок. Розкриємо секрет: з органічним засобом Sonett, який чудово очищає посуд і турбується про шкіру рук, прибирання мине значно швидше і приємніше. 

Залишається швиденько пройтися пилососом і помити підлогу і тут на допомогу прийде мийна рідина MR PROPER. Засіб дезінфікує, має приємний аромат і не потребує змивання, тому ви зекономите купу часу і сил. 

Не забудьте про килимки: вони збирають багато пилу і бруду. Рекомендуємо використовувати спеціальний засіб для чищення. Він підходить для оббивки меблів, килимів і навіть для салону автомобіля. 

Почему этот четверг будет действительно чистым: традиции праздника уборка

Цікаво по темі: Лайфхаки для порядку і зберігання речей на кухні

Корисні поради, яких ви ще не чули

Зазвичай тягар хатніх справ лягає на плечі матусь та інших жінок у домі. Мабуть, коли ви чуєте слова «генеральне прибирання», шкіра покривається сиротами: цьому заняттю доведеться присвятити цілий день, а може і два.

Ось декілька порад, які зроблять перспективу генерального прибирання не такою моторошною:

  1. Перевтілюємося в ефективного менеджера і розподіляємо роботу між усіма членами родини. Дітям даємо в руки ганчірки для витирання пилу, а чоловіка просимо зняти штори, відсунути меблі та вимити підлогу. Підлітки можуть помити посуд і завантажити пральну машину. 
  2. Завчасно домовляємося про фініш. Прибирати можна нескінченно, але колись час і закінчити. Домовтеся, що впораєтеся за день або прибиратимете одну кімнату не більше двох годин. Це допоможе навести лад вдома, надміру не виснажуючи себе.
  3. Рішуче позбавляємося мотлоху і збирачів пилу. Ви значно швидше впораєтеся з протиранням полиці від пилу, якщо на ній будуть розміщуватися тільки необхідні речі. Саме час перебрати гардероб: якщо кофтинка уже 3 роки просто займає місце, може вона вам насправді не потрібна?
  4. Не уникайте прибирання в антресолі, у коробках і на закритих полицях. Часто мотлох ховається саме там. Не шкодуйте викинути стару соковижималку, сукню з випускного чи пожовклі конспекти з університету. Будьмо чесними: ці речі вам навряд знадобляться. 

Полезные советы, которых вы еще не слышали

До речі, так ви можете зробити добру справу. Непотрібні, але якісні речі (одяг, іграшки) можна передати волонтерам. Вони віддадуть їх тим, хто цього дійсно потребує. 

Не варто розглядати Чистий четвер тільки як привід змусити всіх прибирати. Радше це можливість зробити щось корисне разом. Напевно, перебираючи старі речі, ви згадаєте цікаві історії, якими захочете поділитися. А як приємно після важкого дня відпочивати з думкою, що всі були залучені до спільної справи. Тому Чистий четвер це свято не про чистоту підлоги, а про чистоту душі.

 

Читайте також:

16 Квітня / 2022 Материнство

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

КЩМ знижки