ТОП-6 кремів для обличчя на осінь та зиму

Сухість шкіри з настанням холодів – основна проблема багатьох представниць прекрасної статті. Під час осінньо-зимового періоду вироблення власного себуму знижується, низька температура повітря на вулиці та сильні вітри можуть зневоднювати нашу шкіру до невпізнання. Внаслідок чого вона починає лущитися, стає тьмяною і подразненню. Як же вибрати той самий крем для обличчя, який живитиме і захищатиме нашу шкіру в цей період?

Час читання: 3 хвилини та чашка ароматної кави ☕

статья доступна на русском языке

Розібратися в цьому питанні нам допоможе Ольга Сіра (@cosmo.gray) – косметолог та фармацевт за освітою. Разом дізнаємося, що важливо враховувати при виборі крему на холодну пору року. Навчимося підбирати ідеальні засоби для різних типів шкіри.

Косметолог Ольга Сіра

З чого починається вибір гарного крему

Перше, на що потрібно звернути увагу – це склад. Відмовтеся від кремів, які містять мінеральну олію або мікрокристалічний віск. Річ у тому, що такі інгредієнти створюють на шкірі повітронепроникну плівку, яку ми приймаємо за бархатистість та зволоженість шкіри. Плівка запечатує вологу, що міститься у шкірному покриві, створюючи ефект зволоження. Але, на жаль, якщо шкіра зневоднена, то запечатувати насправді нічого й ефекту зволоження не буде. Така плівка може порушувати природні обмінні процеси епідермісу, і шкіра ставатиме ще сухішою.

Вибір гарного крему

У будь-якому випадку вибір крему для обличчя повинен здійснюватися в індивідуальному порядку з огляду на всі особливості епідермісу. Тому ловіть добірку кремів та компонентів для різних типів шкіри, серед яких ви точно зможете знайти щось для себе.

Суха шкіра

Вибираючи крем для цього типу шкіри, важливо звернути увагу на наявність наступних компонентів:

  • цераміди (кераміди);
  • сквалан;
  • алантоїн;
  • пантенол.

Рекомендуємо зупинити вибір на кремі для обличчя Cosrx Balancium Comfort Ceramide Cream. Кераміди у складі відновлюватимуть епідермальний шар та захищатимуть шкіру від негативного впливу навколишнього середовища.

Cosrx Balancium Comfort Ceramide Cream

Цікаво по темі: Суха чи зневоднена шкіра: ТОП-3 сироваток, які допоможуть

Жирна шкіра

Для власниць такого типу шкіри не варто вибирати дуже щільні текстури, тому що їх сальні залози виробляють власний себум. Підійдуть засоби на основі таких компонентів:

Зверніть увагу на креми, які містять емульгатори з натуральних олій, таких як олія оливи, ши, мигдальна, кокосова, жожоба та авокадо. Також олія какао, гіалуронова кислота та амінокислоти стануть відмінним базовим доглядом для власниць такого типу шкіри.

Відмінно зарекомендував себе зволожувальний крем для обличчя Bielenda Skin Clinic та Super Power Mezo Cream. Він відновлює гідроліпідний баланс, робить шкіру м’якою, стимулює природний синтез колагену і делікатно відлущує ороговілий шар клітин, тим самим регулюючи процеси регенерації.

Bielenda Skin Clinic Рrofessional Super Power Mezo Cream

Комбінована шкіра

Цей тип шкіри характеризується поєднанням двох типів: жирної найчастіше в ділянці Т-зони та сухої в ділянці щік. При такому типі шкіри можна спостерігати жирний блиск в області Т-зони, розширені пори, чорні точки. На щоках можуть спостерігатися лущення, особливо в холодну пору року.

Дівчатам з цим типом шкіри потрібно уникати дуже щільних текстур, а також таких компонентів як мінеральна олія, каріте та похідних олії кокоса. Оскільки ці компоненти створюють щільну, повітронепроникну плівку, яка може призвести до підвищення жирності шкіри.

При виборі крему варто звернути увагу на такі компоненти:

  • олія мигдалю, оливи, авокадо;
  • пантенол;
  • амінокислоти.

В цьому випадку добре підійде корейський крем для обличчя Apieu Cicative Calcium Cream з кальцієм. Такі компоненти у складі як сквалан, олія какао добре зволожуватимуть, а ніацинамід виконуватиме функцію себорегуляції.

Apieu Cicative Calcium Cream

Зріла та зневоднена шкіра

Зрілою вважається та шкіра, яка має перші ознаки старіння: сухість, втрата еластичності, поява зморшок. Зазвичай у 35-40 років знижується вироблення колагену, еластину та гіалуронової кислоти. Тому для зрілої шкіри, яка схильна до сухості, слід вибирати продукти, які містять такі компоненти:

  • пептиди;
  • вітаміни;
  • колаген;
  • амінокислоти;
  • гіалуронову кислоту.

Зверніть увагу на омолоджувальний крем для обличчя Medi-Peel Volume TOX Cream Peptide з пептидами. Він містить пептидний комплекс, гіалуронову кислоту, гідролізати колагену та еластину. Цей продукт не тільки зволожуватиме зневоднену шкіру, насичуючи її вологою, а й працюватиме з її еластичністю і тургором.

Medi-Peel Volume TOX Cream Peptide

Цікаво по темі: Пантенол у косметиці для волосся, шкіри обличчя та тіла

Чутлива шкіра

Чутливою шкірою називають ту, яка дуже чутлива, схильна до подразнень та відрізняється підвищеною реакцією на будь-які зовнішні фактори. При чому це може бути будь-який тип шкіри: жирний, комбінований або сухий.

Щоб не провокувати чутливість шкіри, слід звернути увагу на компоненти, спрямовані на заспокоєння та відновлення епідермального бар’єра:

  • алое;
  • центелла;
  • пантенол;
  • бетаїн.

Мультизахисний крем для обличчя Babe Laboratorios Healthy Aging+ Multi Protector Lifting Cream SPF 30 стане гарним вибором. Він містить пантенол і центеллу, а також захист від сонця, який потрібний чутливій шкірі цілий рік.

Babe Laboratorios Healthy Aging+ Multi Protector Lifting Cream SPF 30

Проблемна шкіра

Такий тип шкіри найчастіше схильний до появи прищів, висипів та акне. Також чітко спостерігається надмірне вироблення себуму, розширені пори та чорні цятки. Але не варто думати, що таку шкіру не потрібно зволожувати, бо вона і так жирна. Навпаки, зневоднення такої шкіри може призводити до загострення проблеми.

Проблемна шкіра

Текстури для проблемної шкіри мають бути легкими, комфортними. Варто уникати у складі щільних олій, таких як:

  • олія каріте;
  • кокосова олія;
  • олія какао;
  • мінеральні олії та похідні нафтохімії.

EVA y Viber

Оскільки завдання для такої шкіри – не тільки зволожити, а й попрацювати з себорегуляцією, варто шукати в складі такі компоненти:

Корейський крем для проблемної шкіри Medi-Peel Cica Antio Cream – ідеальне рішення для представниць такого типу шкіри. Цей крем містить ніацинамід та екстракт білої верби. Він буде зволожувати та при цьому впливатиме на себорегуляцію.

Medi-Peel Cica Antio Cream

Цікаво по темі: Бовтанка від прищів: рецепти та поради щодо застосування

Які компоненти в кремі захистять від вітру та морозу

Крем на холодний період часу для захисту обличчя повинен мати щільну консистенцію та містити в собі поживні речовини, комплекси вітамінів та олії.

Слід звернути увагу на креми з такими компонентами:

  • рослинні олії, такі як авокадо, ши, какао, олія мигдалю, манго, кокосу та оливи;
  • алантоїн та пантенол;
  • гліцерин;
  • вітамін Е.

Компоненти крему

Вибирайте крем на осінь та зиму правильно, щоб максимально захистити шкіру від негативного впливу зовнішніх факторів, а також подбати про її красу та здоров’я.

 

Читайте також:

28 Жовтня / 2022 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті