Рейтинг найкращих засобів для звуження пор

Сальні залози виконують одразу кілька важливих функцій: виділяють себум (шкірний жир), виводять токсини й забезпечують дихання клітин. Та є одна проблема: у власниць комбінованої та жирної шкіри їхні протоки (пори) можуть розширюватися й ставати помітними. Так відбувається через те, що в них накопичуються забруднення, залишки косметики, ороговілі клітини епідермісу, через що їхні стінки розширюються, з’являються чорні цятки й запалення. Як звузити їх? Розглянемо різні способи.

Як діють засоби для звуження пор

Якщо вам хочеться, щоб вони виглядали менш помітно, тоді потрібно дотримуватися комплексного підходу — обирати здорову їжу, щодня очищувати й зволожувати шкіру, регулярно робити пілінг.

Які компоненти шукати в складі косметики:

Кислоти

АНА та РНА допомагають очистити поверхню шкіри, освітлити наявні чорні цятки. Для більш інтенсивної й глибокої роботи ідеально підходить ВНА-кислота — саліцилова. Тільки вона може проникнути всередину протоків, щоб очистити їх зсередини, розм’якшивши сальну пробку.

Цікаво на тему. Прощаємося з чорними цятками раз і назавжди

Вітаміни А та С

Часто зустрічаються в складі мила для рук, а також кремів і тоніків, призначених для звуження пор. Вітаміни А, С та їх похідні активізують природне вироблення колагену, і шкіра набуває гладкості. Чим більш щільною та пружною вона буде, тим менше будуть помітні нерівності.

Гіалуронова кислота

Напитана вологою шкіра вирівнюється, як зів’яла квітка, яку поставили у вазу. В результаті зменшуються пори, вирівнюються зморшки. Ефект тимчасовий, та якщо постійно дбати про зволоженість і не давати шкірі пересушуватися, недосконалості будуть непомітні. У чому суть гіалуронки й чому це ідеальний зволожувач, можна дізнатися з матеріалу EVA Blog «Як працює гіалуронова кислота?».

Ніацинамід

Сприяє виробленню церамідів (речовин, що складають захисний бар’єр шкіри). Як наслідок — епідерміс не пересушується, а його клітини швидше оновлюються. Доведено, що ніацинамід надає пружність і гладкість, зменшує вираженість розширених пор.

Абсорбенти

Глина, вугілля, вулканічний попіл — суперпотужні абсорбенти. Вони вбирають надлишки шкірного жиру, в тому числі частково витягуючи його з протоків сальних залоз. Завдяки цьому шкіра стає гладкою та матовою. Можуть входити до складу масок, засобів для вмивання.

Креми й мазі для звуження пор

Крем Mr.Scrubber Skin Food Pore Away з комплексом PoreAway® помітно скорочує нерівності, регулює роботу сальних залоз. У той час як натуральні масла й вітаміни зволожують, відновлюють, надають свіжість.

Корейський крем The Skin House White Tightening Cream. Секрет його ефективності — в унікальних рослинних екстрактах, характерних для азійської косметики. Завдяки цьому засіб комплексно доглядає за шкірою: вирівнює мікрорельєф і глибоко зволожує.

Тоніки й сироватки для звуження пор

Очищувальна есенція COSRX Two In One Poreless Power Liquid — чудовий кислотний догляд, у складі якого є працююча в глибині епідермісу ВНА-кислота. Екстракт кори білої верби делікатно піклується про пористу шкіру, а кукурудзяна м’ята освіжає, заспокоює, тонізує.

Тонік BABE Laboratorios stop akn завершує етап очищення обличчя, підсушує запалення та контролює розмноження бактерій, не даючи розвиватися акне. Та найважливіше — цей засіб нормалізує роботу сальних залоз, завдяки чому усувається жирний блиск, а розширені пори стають менш помітні.

Цікаво на тему: Огляд топових тонерів для обличчя

Маски для звуження пор

Маска PureHeal’s Volcanic Pore Tightening Mask Capsule з вулканічним попелом, відомим своїми дуже високими абсорбуючими властивостями. Ефективно виводить надлишки шкірного сала й токсини, зменшує видимість пір. Масло лаванди та екстракт портулаку приємно доглядають за шкірою та надають їй сяйво.

Маска Garnier Skin Naturals «Очищувальне вугілля» з чорними водоростями працює за таким же принципом — ретельно очищає від надлишків себуму й матує. Водночас обличчя розгладжується та зволожується завдяки гіалуроновій кислоті, а чайний екстракт заспокоює та прибирає запалення.

Киснева маска-пудра для обличчя Bielita White Detox ефективно очищує пори, завдяки чому клітини дерми насичуються киснем і цінною вологою. Дріжджовий екстракт вирівнює мікрорельєф, а льодовикова вода тонізує.

Цікаво на тему: 5 найкращих глиняних масок для обличчя

Звісно, будь-який догляд буде ефективним лише якщо користуватися ним певний час. А якщо потрібен вау-ефект прямо зараз, наприклад, напередодні важливої ​​події, для маскування широких пор добре підходить праймер. Він створює тонку плівку, що заповнює нерівності, і тональний крем лягає ідеально гладко. Рейтинг найцікавіших праймерів з eva.ua з’явиться зовсім скоро в Єва Блог. Залишайтеся з нами!

Крем для лица Mr.Scrubber Skin Food Pore Away для сужения пор

329.00
Купити

Маска для очистки и сужения пор PureHeal’s Volcanic Pore Tightening Mask Capsule с вулканическим пеплом

161.00
Купити

Тоник для лица BABE Laboratorios stop akn для очистки и сужения пор

319.00
Купити

Кислородная маска-пудра для лица Bielita White Detox Безупречное очищение и матирование

89.00
Купити

Крем для лица The Skin House White Tightening Cream для сужения пор

362.00
Купити

Очищающая эссенция для сужения пор COSRX Two In One Poreless Power Liquid

681.00
Купити

Маска черная тканевая Garnier Скин Натуралс Очищающий Уголь

52.00
Купити
13 Листопада / 2020 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті