Свято стійкості та кольору: як використовувати тінт для губ?

Тінт — корейська відповідь на сучасний тренд природності в макіяжі. До речі, природність у цьому контексті не підпорядкована жодним правилам: підтвердженням тому є палітри сучасних виробників. Географія використання цього косметичного продукту вже давно перетнула межу азійських країн, а все тому, що він має унікальні властивості. Популярність визначили три фактори: стійкість, універсальність і особлива текстура. Розбираємо разом особливості, говоримо про техніки нанесення і, звичайно ж, ділимося цікавою підбіркою тінтів, які вже зібрали сотні позитивних відгуків у мережі.

Час читання: 3 хвилини та полуничка 🍓

статья доступна на русском языке

Відмінності тінта

Косметичний рідкий засіб відрізняється високим вмістом пігментів, які активно поглинаються. Він надає шкірі стійкий матовий фініш (практично всі тінти не мають блиску) і допомагає створити модний ефект зацілованих губ. При цьому вони виглядають максимально натурально на відміну від результату нанесення класичних блисків і помад.

1-Відмінності-тінта

Структура тінта — пігментований флюїд, консистенція якого може бути желеподібною, кремовою, мусовою, рідкою або мати тверду текстуру на кшталт помади в стіку. Зустрічаються також продукти у вигляді плівки-переводок. Пігмент надійно поглинається шкірою, зберігається до 8 годин і довше, не залишаючи слідів на предметах, з якими контактували губи. Його особливість ще й у тому, що він ідеально підлаштовується під природний тон. Але це зовсім не віщує монотонності!

2-Відмінності-тінта

Тінт можна наносити як:

  • класичну помаду — розподіляючи продукт традиційним способом, не виходячи за контури;
  • градієнт — ближче до краю відтінок світліше, а до середини більш насичений;
  • плампер — щоб отримати ефект об’ємних губ, можна трохи вийти за природний контур;
  • рум’яна або тіні — техніка нанесення залежить від очікуваного результату: яскравість відтінку регулюється кількістю шарів.

3-Відмінності-тінта

Практично всі тінти містять доглядові поживні компоненти. Хоча ви могли чути, що деякі продукти можуть викликати сухість. Тому ми рекомендуємо наносити їх на підготовлену зволожену шкіру.

Порада від EVA Blog: для догляду крім традиційних бальзамів використовуйте скраби для губ. Вони прекрасно видаляють омертвілі клітини і глибоко живлять. Візьміть за звичку цей ритуал краси, щоб забезпечити профілактику розтріскування і лущення.

Плюси та мінуси тінта

4-Плюси-та-мінуси-тінта-1

Сильних сторін тінт має набагато більше, ніж слабких:

  1. Висока стійкість. Не залишає слідів, не розпливається і не змивається водою. З ним можна вживати їжу і цілуватися, не побоюючись за стан покриття на губах.
  2. Легкість нанесення і моментальний ефект. Вдала структура допомагає легко нанести пігмент. Він гармонійно зливається зі шкірою і надає природний об’єм.4-Плюси-та-мінуси-тінта
  3. Соковитість і яскравість кольору. Висока концентрація пігменту дозволяє створити відтінок високої насиченості, яка не потребує оновлення впродовж дня.
  4. Багатофункціональність і різноманітність форм. Тінт можна використовувати як помаду, рум’яна, тіні і навіть як засіб для контурінга. Сьогодні він випускається у формі рідкого пігменту, бальзаму або олівця-стіку.

5-Плюси-та-мінуси-тінта

Як і інші косметичні засоби, тінт має деякі нюанси. Склад багатьох формул містить живильні та зволожувальні інгредієнти, але зустрічаються продукти, які забирають вологу і провокують сухість. Причина — фарбувальні компоненти щільно «усаджуються» у шкірі. Саме тому ми вже акцентували на необхідності попереднього зволоження. Також у суперстійкості є зворотна сторона медалі — особливий підхід до демакіяжу з використанням спеціальних косметичних продуктів. Як помічники можуть виступати гідрофільна олія або двофазний лосьйон.

Як наносити тінт?

Засіб наноситься аплікатором або просто подушечками пальців. Якщо він використовується як рум’яна або контурінг, то наноситься поверх тонального засобу. Інакше матуюча пудра або крем «заглушить» його відтінок. Для натурального ефекту краще використовувати легкі рухи кінчиками пальців.

Правильне використання тінта:

  1. Вибрати колір і нанести трохи засобу на тильну сторону руки. Оцінити фінальний відтінок на своїй шкірі.
  2. Покрити губи зволожувальним бальзамом. Дочекатися поглинання, залишки промокнути сухою серветкою.
  3. Нанести тінт аплікатором або подушечками пальців. Швидко розподілити засіб від центру до країв губ.7-Як-наносити-тінт
  4. Миттєво розтушувати пігмент. Він швидко висихає і поглинається, тому поправити неточності пізніше буде складно.
  5. При відчутті легкої стягнутості та сухих губ додатково використовувати прозору гігієнічну помаду.

8-Як-наносити-тінт

Не варто побоюватися початкового занадто насиченого відтінку. Після нанесення і поглинання відтінок виглядає набагато природніше. Інтенсивність кольору можна регулювати кількістю засобу. Один шар дає легкий і досить світлий відтінок, а кожний наступний робить покриття більш яскравим аж до ефектного вечірнього варіанту.

Цікаво на тему: Рейтинг стійких помад для найщиріших поцілунків

ТОП тінтів для губ від EVA Blog

Тінт для губ Inglot — чудова версія матового фінішу, коли хочеться додати розкоші повсякденному образу і не думати про необхідність поправити макіяж протягом дня. Всупереч усім стереотипам, цей продукт гарантує гарне зволоження. Наноситься оксамитова текстура за допомогою пензлика-спонжа. Виглядає вражаюче!

Inglot HD Lip Tint Matte — тут рекомендуємо обов’язково мати в косметичці парочку відтінків із цієї лінійки. Вони настільки комфортні і високопігментовані, що цілком можуть стати базовими продуктами для макіяжу губ. Результат: завжди елегантний і стійкий мейкап.

Блиск-тінт для губ Banila Co — цей красень прийшов до нас із батьківщини тінта — Південної Кореї. Коротке резюме: соковиті відтінки, зволожувальна формула і відчуття гладкості шкіри губ.

Сяючі здоровим рум’янцем щоки та сліпуча усмішка — усе це Relouis Kiss Me Again. Консистенція гелю легко наноситься, розподіляючись тонким шаром і не розтікаючись протягом дня. Сміливо можемо назвати його майстром на всі руки: універсальність зашкалює. Рекомендуємо обов’язково спробувати, якщо перебуваєте в пошуках чогось особливого серед бюджетних знахідок.

L`Oreal Paris Rouge Signature — самодостатній б’юті-продукт, який має суперстійку формулу. Глибина матового фінішу знайшла відгуки в серцях багатьох жінок. Щодо відтінків, то тут дівчата розпещені вибором: палітра налічує 8 соковитих кольорів.

Індустрія fashion цього року ставить на чолі кута витриману елегантність, тому гама кольорів виглядає лаконічно і спокійно. І тінт у цьому аспекті досить доречний. Ми на EVA Blog упевнені, що ваша дружба із цим косметичним продуктом отримає статус «через роки, через відстані»!

10 Грудня / 2020 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *