Як правильно знімати макіяж?

Вважаєте,  що процес демакіяжу – це лише видалення косметики з обличчя? А от  ні! Тонізація та зволоження шкіри – два не менш важливих етапи, які допомагають зберегти молодість і красу. У новому майстер-класі від EVA Blog візажист, викладач по макіяжу Анастасія Шевцова розповість, як правильно знімати макіяж та яких розповсюджених помилок варто уникати.

Етап 1: Очищення

Починаємо, звичайно ж, з очищення. Підбираємо засіб під свій тип шкіри. Для сухої шкіри відмінно підійде молочко. Іншим типам шкіри варто вибирати менш жирні текстури. Не захоплюйтеся засобами, що містять спирт, вони занадто пересушують.

Молочко для демакіяжу “Тріо Актив” від L’Oreal Paris наносимо масажними рухами на обличчя. 

Торкаємося шкіри тільки кінчиками пальців, легко і ніжно. Хвилину-дві засіб потрібно потримати на обличчі, даючи йому час подіяти і розчинити макіяж. Тільки після цього акуратно, без натиску, витираємо косметику ватним диском.

 

Поширена помилка – наносити засіб прямо на спонж і сильно натискати на шкіру. По суті, таким чином ви втираєте косметику в обличчя, забиваючи пори. Згодом це може призвести до висипань і запалень.

Видаляючи косметику, намагаємося не розтягувати шкіру. Рухаємося від підборіддя до вух, від крил носа до скронь, від перенісся до лінії росту волосся. Категоричне ні рухам спонжем вниз.

Ще одна поширена помилка – використовувати один і той же засіб для зняття макіяжу і з обличчя, і з очей. Зона очей ніжніша, вимагає особливої ​​акуратності і окремого засобу.

Візьмемо засіб для зняття макіяжу з очей від Nivea Visage і нанесемо його на ватний диск. 

 

Щоб туш не копіювалася на зоні під очима, використаємо невеликий лайфхак. Розрізаємо ватний диск навпіл, злегка змочуємо водою і закріплюємо під віями. Тільки після цього розмістимо ватні диски із засобом для демакіяжу на очі. Почекаємо дві-три хвилини, щоб засіб подіяв.

Проведемо очікування з користю. Зробимо легкий самомасаж. Рухаємося по шиї вгору до підборіддя, злегка підтягуючи шкіру вгору. Притримуючи підборіддя руками злегка відтягуємо шкіру у напрямку вух.

Повертаємося до демакіяжу. Легкими круговими рухами видаляємо косметику з очей. Після цього витираємо залишки засобу і макіяжу сухим спонжем.

Дбайливо змиваємо макіяж з губ легкими, акуратними рухами.

Протремо обличчя міцелярною водою, щоб перевірити, чи всю косметику ми видалили. Я використовую міцелярну воду від MAY face. 

 Важлива деталь: після очищення обличчя міцеляркою потрібно обов’язково вмитися водою.

 

Витирати обличчя краще паперовим рушником, акуратно промакуючи вологу. Ще одна поширена помилка на даному етапі – посилено розтирати обличчя рушником. Це призводить до зайвого травмування шкіри. Крім того, махрові рушники – відмінне середовище для розвитку бактерій. На замітку: для здорової шкіри міняти рушники і наволочки потрібно якомога частіше.

Етап 2. Тонізування

Тонізація – другий важливий етап демакіяжу. Так ми готуємо шкіру до нанесення крему.

Наносимо на руки тонік “Черный жемчуг. Це допоможе йому краще проникати в шкіру. Рухаємося по масажним лініям, завжди в напрямку знизу вгору.

Етап 3. Зволоження

Завершуємо процес зняття макіяжу використанням крему. Точково наносимо крем для обличчя “Зволоження Експерт” від L’Oreal Paris на обличчя і легкими масажними рухами рівномірно розподіляємо по шкірі.

Важливо змивати макіяж відразу, як тільки приходите додому. Це дасть обличчю час відпочити від косметики і “подихати”. Як результат – красива і здорова шкіра!

З вами була Настя Шевцова  . Спеціально для EVA Blog!

Молочко для обличчя L’Oreal Paris Тріо Актив для сухої та чутливої шкіри

143.00
Купити

Тонік для обличчя Черный жемчуг для сухої та чутливої шкіри доглядаючий

92.00
Купити

Міцелярна вода для очищення обличчя Green Way ФітоЛінія для всих типів шкіри

39.00
Купити

Засіб для зняття макіяжу з очей Nivea для чутливої шкіри навколо очей

101.00
Купити
5 Серпня / 2019 Догляд за обличчям

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Сюзанна

    Очень полезные рекомендации! Теперь буду беречь кожу лица! Спасибо мастеру!

Рекомендовані статті