Як вибрати гребінець для новонароджених

Гребінець для новонародженого… А чи потрібен він взагалі вашому карапузові? Це цілком нормальне запитання, яке ставлять перед собою батьки, адже не всі дітки народжуються із “зачіскою”, у багатьох на голові видніється ледь помітний пушок. Але незалежно від цього, гребінець тобі все ж таки стане в пригоді.

01-Навіщо-потрібен-гребінець-для-новонародженого

Як правило, гребінці для зовсім маленьких діток купуються для таких цілей:

  • усунення “молочних кірочок” зі шкіри голови;
  • укладання волосся і пушка;
  • для легкого масажу, який покращує кровообіг у зоні волосяних фолікулів і стимулює ріст волосків.

02-Навіщо-потрібен-гребінець-для-новонародженого

Малюкам дуже подобається процедура “укладання” волосся/пушка та ніжного масажу.

Як вибрати гребінець

Перше і найголовніше правило, яким ти маєш керуватися під час вибору гребінця – він має бути призначений для немовлят. Ніякі інші варіанти навіть не варто розглядати. Вся річ у тім, що шкіра голови малюка дуже ніжна і чутлива, тому тобі потрібно виключити ризик виникнення алергії та подразнення.

03-Як-вибрати-гребінець

Педіатри рекомендують звертати увагу на такі критерії під час вибору дитячого аксесуара для догляду за волоссям:

Матеріал

Для крихітки добре підійде як якісний дерев’яний гребінець, так і зроблений з безпечного пластику. Обидва варіанти можна сміливо розглядати до покупки, все буде залежати від вартості виробу і його практичність. Усе ж найпопулярнішим варіантом залишаються гребінці із синтетичних сплавів, адже дерев’яні вироби більш вибагливі у догляді та їх частіше потрібно міняти.

04-Матеріал

Цікаво на тему: 6 must-have засобів для правильного догляду за тілом дитини

Щетинки

Віддавай перевагу гребінцям із м’якою натуральною щетиною або синтетичною щетиною. Який краще взяти – вирішувати тобі:

  • натуральна щетина досить м’яка, не електризує волосся, проте потребує ретельнішого догляду.
  • синтетичний ворс не менш м’який, такі аксесуари коштують дешевше, більш довговічні та не вибагливі у догляді.

05-Щетинки

Розмір зубців

Якщо ти обираєш гребінь для щоденного використання, обов’язково зверни увагу на його зубці. Вони повинні бути нещільно розташовані по відношенню один до одного, мати тупі м’які кінці, щоб не травмувати шкіру і не защемити волоски. Якщо тобі потрібно позбутися кірочок на голові, в такому разі підійде варіант з більш частими й короткими зубчиками.

06-Розмір-зубців

Зручність

Гребінець має бути компактним, мати зручну ручку і невелику вагу. Користуватися таким аксесуаром – одне задоволення, при цьому малюк отримає масу позитивних емоцій.

07-Зручність

Металеві гребінці з гострими й твердими зубцями категорично не можна використовувати через їхню травмонебезпечність!

Види дитячих гребінців

Для дітей до року зазвичай використовують два види гребінців: гребінь і щітку. Як правило, вони продаються комплектом. Чому так, запитаєш ти? Все просто – у цих аксесуарів різний функціонал. Зараз розповім тобі детальніше:

  1. Щітка – призначена для масажу голови дітей. Навіть якщо у крихітки зовсім мало волосся або є тільки дитячий пушок, педіатри рекомендують використовувати щітки. Завдяки м’яким ворсинкам цей аксесуар не травмує шкіру дитини та дбайливо масажує голову. Така процедура покращує кровообіг і активізує ріст волосся.08-Щітка
  2. Гребінь – він допоможе запобігати сплутуванню волосся і позбутися “молочних кірочок”. Використовувати гребінець рекомендують після купання і сну.

09-Гребінь

Сьогодні крім перерахованих вище видів гребінців багато мам купують додатково силіконову щітку. Вона неймовірно м’якенька, має невеликі щетинки, дуже зручна у використанні та просто незамінна для вичісування кірочок. Здебільшого вона використовується під час купання карапуза. Але перед тим, як бігти в магазин за такою диво-щіточкою, ти маєш знати, що вона не підійде діткам із довгим волоссям.

00-Гребінці

Цікаво на тему: Як вибрати якісний рушник для новонароджених

Як доглядати за гребінцем немовляти

Гребінець може стати ідеальним місцем проживання різних бактерій, особливо якщо йдеться про натуральні матеріали (щетину). Щоб убезпечити шкіру дитини від непрошених гостей, потрібно стежити за чистотою аксесуара.

10-Як-доглядати-за-гребінцем-немовляти

Після використання гребінця прибери всі волосинки, які в ньому залишилися. Не забувай регулярно мити виріб. Зробити це можна за допомогою дитячого шампуню, він добре змиє залишки шкірного жиру і поту.

Щітку з натуральною щетиною слід добре просушити, щоб запобігти появі грибків і мікробів.

11-Як-доглядати-за-гребінцем-немовляти

Якщо ти придбала дерев’яний гребінець, врахуй, він вибагливий у догляді. Такі вироби потрібно мити під проточною водою без попереднього замочування. Не забудь гребінець добре просушити.

Цікаво на тему: Як вибрати бра для годування і періоду вагітності

Як правильно розчісувати новонародженого

Як уже писали раніше, розчісувати волосся необхідно після купання і сну. По закінченню банних процедур потрібно дати волоскам висохнути й тільки потім розпочинати розчісування. Робити це потрібно плавними й акуратними рухами. Якщо на голові утворився ковтун або волосся сильно заплуталося, краще просто зрізати цей неприємний сюрприз. Не потрібно доставляти дитині зайвий дискомфорт.

12-Як-правильно-розчісувати-новонародженого

А як розчісувати крихітку з уже наявною пишною “зачіскою”? Розділи волосся на пасма і розчісуй їх, починаючи з кінчиків і піднімаючись поступово вгору. Не забувай притримувати волосся, щоб воно сильно не тягнуло шкіру голови. Процес розчісування повинен приносити малюкові тільки приємні емоції.

Гребінець для діток до року – дійсно необхідна річ. Сподіваємося, що наші поради виявляться для тебе корисними та допоможуть вибрати якісний аксесуар для догляду за волоссям твого чада.

Читай також:

12 Березня / 2024 Діти

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *