Золота пора: Як доглядати за шкірою восени

Усім відомо, що восени шкіра потребує особливого догляду. Адже позаду сонячне літо, яке дещо висушило її, а попереду холоди і зимові морози, які обвітрять недоглянуту шкіру, викличуть її лущення та інші подразнення. Аби цього не трапилось, осінь — чудова перехідна пора року для того, щоб відновити суху шкіру після літа і підготувати її до зустрічі холодів. Нагадаємо про усі особливості догляду за шкірою тіла восени.

Обличчя та шия

Ви добре знаєте, що будь-який процес догляду за собою слід починати з очищення. Після кількох тижнів осені можна розпочинати процедури глибокого очищення шкіри. Якщо в літній період скраби та пілінги не рекомендують застосовувати, аби не спровокувати пігментацію шкіри, то восени сонце вже не таке агресивне, і можна сміливо приступати до очищення за допомогою відлущуючих засобів. Але процедуру пілінгу не слід проводити частіше ніж один раз на тиждень.

Сьогодні ви можете обрати засіб на будь-який смак: скраб із абразивними частниками підійде для жирної шкіри, для сухої та зрілої краще підібрати тендітний пілінг. Також зверніть увагу на конжаковий спонж, виготовлений із натуральних рослинних волокон. Такий формат засобу зручний навіть у поїздках.

Для щоденного очищення підійдуть різноманітні гелі та лосьони, що варто підбирати в залежності від типу шкіри. Однак, пам’ятайте, якщо шкіра чутлива, краще використовувати в догляді за нею ніжніші по своїй структурі муси та пінки.

Наступним необхідним в осінній період кроком для усіх типів шкіри є зволоження та насичення шкіри вітамінами. Оскільки літня спека уже відійшла, можна перейти на використання зволожуючих кремів більш насиченої структури, вони краще живитимуть вашу шкіру.

Не забувайте робити вітамінні маски для обличчя. Особливо необхідними є для шкіри вітаміни А, Е, С — подбайте, аби вони входили до складу ваших масок.

Не слід відмовлятись і від масок домашнього приготування. Більшість із них дає хороший результат, а інгредієнти повністю натуральні та не шкідливі.

Квасолева маска для обличчя

Улюблена маска іспанських красунь
  1. Зваріть квасолю та перемеліть її в блендері.
  2. Додайте 1 чайну ложку оливкової олії та 1 чайну ложку свіжевижатого апельсинового соку.
  3. Нанесіть суміш на обличчя та залиште на півгоди.
  4. Змийте теплою водою та нанесіть свій зволожуючий крем.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Догляд за тілом

Тіло, так само як і обличчя, восени потребує додаткового зволоження. Тому після прийняття душу чи ванни обов’язково наносіть на тіло ваш улюблений лосьйон, крем, молочко чи олійку. Під час прийняття ванн пом’якшуйте воду, вливаючи в неї невелику кількість оливкової олії, або спеціальної олії для душу.

Також приділіть побільше уваги ліктям та колінам. Адже в холодну пору року під одягом ці частини тіла страждають найбільше. Використовуйте відлущуючі скраби та насичені креми, бажано на олійній основі.

Руки та ноги

Шкіра рук завжди зазнає найгіршого впливу з боку зовнішнього середовища. Руки постійно відкриті і сприймають на себе весь удар. Окрім того, досить часто вони страждають ще й від агресивного впливу різних миючих засобів, адже ми не завжди використовуємо рукавички під час домашніх прибирань.
Майстри нігтьової естетики радять зволожувати шкіру рук якомога частіше. Не лише зранку та ввечері. Якщо ви хочете, аби руки виглядали молодо, наносіть крем до 4 — 5 разів на день.

Також купіть очищення. В осінній та зимовий період його слід використовувати вдома для додаткового зволоження.
Якщо на вулиці сильний вітер або ж низька температура, обов’язково перед виходом з дому наносіть на шкіру захисний крем.

Подбайте і про шкіру п’яток, підготуйте її до того, що наступні півроку їй доведеться провести в закритому взутті. Щоденне вечірнє очищення та інтенсивне зволоження обов’язкове.

Раз на тиждень варто побалувати себе живильною маскою для ваших ручок та ніжок.

Крім того…

Не забувайте «поїти» вашу шкіру водою зсередини. Щодня випивайте не менше двох літрів води в чистому вигляді.

Обмежте вживання кави — вона виводить воду з організму.

Вживайте в їжу багато свіжих овочів та фруктів.

Також корисно буде попити вітаміни для зміцнення судин, аби від різкого перепаду температур, що характерно для осені, вони не тріскались. Зверніться до кваліфікованого лікаря, котрий індивідуально призначить вам спеціальний вітамінний комплекс. Приділіть увагу зволоженню та насиченню шкіри вітамінами, і тоді ви зможете зустріти холодну пору року красивими і доглянутими, а шкіра не страждатиме від негативного впливу зимового повітря.

11 Жовтня / 2018 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Пілінги інструкція з використання
21 Січня / 2020 Догляд за обличчям
Переваги та недоліки натуральної косметики
26 Липня / 2023 Догляд за обличчям
17 Лютого / 2023 Догляд за обличчям