5 способів розпарити обличчя в домашніх умовах

Перед чищенням, пілінгом, нанесенням маски та іншими косметичними процедурами тобі слід розпарювати обличчя. Це корисно, тому що при розпарюванні відкриваються пори, шкіра очищається від ороговілих клітин і доглядові засоби глибше проникають у шари епідермісу. Найчастіше розпарювання обличчя роблять у салонах за допомогою спеціального обладнання — вапоризатора. Але ми розповімо, як розпарити шкіру в домашніх умовах. Ти легко навчишся робити цю процедуру самостійно, не вдаючись до послуг косметолога.

Час читання: 4 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Навіщо робити розпарювання обличчя

Розпарювання — це попередня процедура, необхідна для підготовки шкіри до очищення та кращого засвоєння косметичних засобів. Як це працює: під дією пари шкіра розігрівається, відкриваються пори, розслабляються м’язи та доглядові процедури проводяться легше та ефективніше. Рекомендують проводити розпарювання перед пілінгом та масками.

Своєю появою традиція розпарювання особи завдячує турецьким хамамам. Там тепла волога пара найкраще сприяє розкриттю пор, поліпшенню кровообігу та насиченню шкіри киснем. Крім того, вона легенько масажує як за гімнастики обличчя.

Навіщо робити розпарювання обличчя - 1

Чим корисне розпарювання:

  1. Прибирає чорні цятки. За допомогою процедури добре відкриваються пори, видаляються забруднення та бактерії, які закупорюють сальні залози.
  2. Робить шкіру м’якою, пружною та зволоженою. Під час розпарювання, шкіра насичується вологою, що вирішує проблему зневоднення та ознак старіння: йде лущення, темні кола під очима, а зморшки стають менш помітними.
  3. Підвищує ефективність дії косметики. Волога пара дозволяє шкірі краще вбирати активні компоненти і посилює їх дію. При цьому виключи агресивні засоби, використовуй натуральні продукти, а саме, олії з високим вмістом ретинолу, вітамінів A, B, C, D, E та амінокислот.
  4. Нормалізує кровообіг. При розпарюванні розширюються кровоносні судини, покращується кровообіг, шкіра насичується киснем і до неї повертається здоровий, доглянутий вигляд.
  5. Загоює пошкодження шкіри. Розпарювання допомагає очистити інфекції, які викликають прищі, знімає запалення та почервоніння.

Лайфхак: щоб позбутися прищів, розпарюй обличчя протягом 4 хвилин, промокни шкіру рушником і через 30 хвилин протирай прищики кубиком льоду протягом декількох хвилин. Ти побачиш, як почервоніння та запалення почне проходити.

Якщо регулярно розпарюватимеш шкіру, то помітиш, як вона набуде здорового сяйва, свіжості та краси без дорогих косметичних процедур.

Кому протипоказане розпарювання

Кому протипоказане розпарювання

Зверни увагу, що розпарювати шкіру можна не завжди. Якщо твоя шкіра схильна до куперозу — витончення стінок капілярів, то тобі слід уникати впливу гарячої пари. Також після процедури не можна видавлювати запалені комедони. Чому? По-перше, ти пошкодиш шкірний покрив і може залишитися мікрошрами. По-друге, ризикуєш занести інфекцію та отримати ще більше запалення.

Що ж тоді робити? Є косметика з розігріваючим ефектом, яка не шкодить чутливій шкірі. Її компоненти зволожують шкіру, розм’якшують епідерміс та дозволяють легше очистити її.

EVA в инстаграм

Як підготуватися до розпарювання обличчя

Як підготуватися до розпарювання обличчя

З чого почати, перш ніж приступати до розпарювання? Ось кілька простих кроків.

Крок 1. Підготуй глибоку ємність, бажано, скляну або емальовану, але не пластмасову, рушник та косметику, яка стане тобі у нагоді для наступних процедур.

Крок 2. Збери волосся так, щоб воно не заважало, наприклад, зав’яжи резинкою або хусткою.

Крок 3. Вмийся гелем або пінкою для вмивання, щоб очистити обличчя від забруднень та залишків макіяжу. Після протри шкіру тоніком або міцелярною водою.

Крок 4. Закип’яти воду та залиш її охолонути. Не можна робити розпарювання занадто гарячою парою, це шкідливо як для чутливої шкіри, так дихальної системи. Оптимальна температура пари — не більше 50 градусів.

Цікаво по темі: Що таке тонік для обличчя та навіщо він потрібний?

Як розпарити обличчя в домашніх умовах: 5 способів

Можеш вибрати один із запропонованих способів або протестувати кілька варіантів, щоб зрозуміти, який з них найбільше тобі підходить.

Парова ванна

Парова ванна

Пам’ятаєш, як мама в дитинстві змушувала тебе дихати парою над картоплею, коли ти застуджувалась? Це схожий спосіб, тільки овочі тобі не знадобляться. Посилити вплив ванни можна, додавши у воду трави: ромашку, м’яту, календулу або лаванду.

Порада: якщо хочеться ванну з травами, то додай їх ще під час підігріву. А ось ефірні олії додаються безпосередньо перед процедурою, щоб їх ароматичні властивості не випарувалися.

Як зробити таку ванну:

  1. Окріп перелий у глибоку ємність і дай воді охолодитись.
  2. Постав ємність з гарячою водою на рушник, щоб вона не впала.
  3. Коли вода охолола (оптимальна температура — 40 градусів), заплющи очі, нахилися над водою на відстані 30-40 см.
  4. Накинь на голову великий рушник, щоб створити ефект лазні.

Тривалість процедури – не більше 15 хвилин.

Розпарювання рушником

Розпарювання рушником

Якщо тобі не подобається вдихати гаряче повітря, спробуй розпарювання рушником.

Порада: для жирної шкіри краще підійде махровий або бамбуковий рушник, а для чутливої – муслінова серветка.

  1. Чистий м’який рушник промокни в гарячій воді (не в окропі, щоб не ошпаритися!) з додаванням трав або без них.
  2. Ретельно відіжми його, оберни їм обличчя і посидь так 2 хвилини.

Можеш дбайливо розтерти рушником обличчя для легкого відлущування.

Аплікація серветкою

Аплікація серветкою

Цей спосіб схожий на попередній, тільки замість рушника тобі знадобиться бавовняна серветка.

  1. Промокни серветку в гарячій воді.
  2. Оброби області Т-зони — лоб, ніс та підборіддя. Це чудово допомагає позбутися чорних крапок. Можеш залишити серветку на 1-2 хвилини як компрес.

Цікаво дізнатися: розпарювання аплікацією найбільше поширене в азіатських СПА-салонах, де додатково задіють шию та зону декольте.

Термоактивна косметика

Термоактивна косметика

З розігріваючими засобами тобі не потрібно робити ванни і прикладати рушник до обличчя. Вони добре розпарюють шкіру власними силами. До них відносяться грязьові маски, розігріваючі або помякшуючі гелі. У складі термоактивної косметики ти часто можеш зустріти англійську сіль, імбир та мед — ті ж інгредієнти, які входять до рецептів домашніх масок. При нанесенні на шкіру засоби розігріваються до потрібної температури, а саме, до 50 градусів. Такий варіант розпарювання особливо підходить для чутливої шкіри.

Рекомендовані продукти:

  • Розігріваюча паста-ексфоліант Academie Exfoliating Heating Paste м’яко очищає, видаляє зайвий себум, підвищує проникнення та ефективність активних компонентів доглядових засобів. Вітамін Е та масло ши у складі відлущують, глибше зволожують та відновлюють шкіру.
  • Маска для обличчя Garnier Skin Naturals Hautklar Anti-Pickel Thermo Maske розігріваючий ефект, що дозволяє делікатно очистити шкіру без пошкоджень і шкідливого впливу.

Розпарювальні маски

Розпарювальні маски

Якщо в тебе під рукою немає косметичної маски, то можеш зробити її сама. Спробуй наступні прості рецепти:

  1. Медова маска. Підігрій 2 ст. меду та додай 2 ст.л. молока. Нанеси на обличчя, прикрий харчовою плівкою та залиш на 10 хвилин. Змий маску теплою водою.
  2. Вівсяна маска. Подрібни 2 ст. вівсяних пластівців і додай їх у півсклянки гарячого молока. Залиш суміш на 5 хвилин, додай до неї 1 ч.л. харчової соди. Нанеси маску, потримай до 10 хвилин і змий теплою водою.
  3. Імбирна маска. На дрібній терці натри маленький корінь імбиру, додай 1 ст.л. гарячого молока та 1 ст.л. крохмалю, щоб вийшла желеподібна консистенція. Нанеси маску на шкіру, прикрий чистою серветкою і через 15-20 хвилин змий теплою водою.

Пам’ятай про те, що домашні маски можуть спричинити алергічну реакцію. Якщо ти знаєш, що в тебе буває алергія на компоненти, які входять до цих рецептів, то не ризикуй і не роби таку маску!

Цікаво по темі: 5 ефективних способів звузити пори на обличчі

Догляду за шкірою після розпарювання

Догляду за шкірою після розпарювання

Завершальним етапом розпарювання стане догляд за шкірою. Закріпи ефект і зроби улюблену масочку, наприклад, глиняну чи тканинну. Якщо шкіра вимагає очищення, використовуй легкий пілінг. Вмийся прохолодною водою і відчуй приплив бадьорості та свіжості. Не забудь протирати обличчя тоніком, щоб запечатати пори та захистити шкіру від забруднень. Наприкінці нанеси зволожуючий крем, який підходить типу твоєї шкіри.

Порада: не варто зловживати впливами високої температури на шкіру, тому роби розпарювання не частіше ніж один раз на тиждень!

Поглянь у дзеркало і ти побачиш, що шкіра стала чистою, сяючою, а на щоках заграв здоровий рум’янець. Круто, коли такого ефекту можна досягти природними способами, правда? Напиши, що думаєш про це у коментарях.

Читай також:

27 Лютого / 2023 Догляд за обличчям

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Вікторія

    Добрий день! У вас в рецепті медової маски написано 2ст. – це ж не два стакани? 🙂

Рекомендовані статті
Все про азелаїновий пілінг для обличчя
5 Жовтня / 2023 Догляд за обличчям
17 Лютого / 2023 Догляд за обличчям