На що звернути увагу при виборі засобів для інтимної гігієни?

Інтимна гігієна — важлива деталь, яка впливає на здоров’я жінки. Багато хто для очищення користується звичайним милом або ароматним гелем для душу, але це помилка. Слід пам’ятати, що цю зону недарма називають делікатною. Тому вкрай важливо підібрати правильний засіб для інтимної гігієни. Такий, що не порушує бактеріальний та рН-баланс, а разом з ними — і захисний бар’єр інтимної зони.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Делікатне питання: навіщо потрібні гелі для інтимної гігієни

Крем для тіла — не помічник в догляді за обличчям, а мило для рук не підходить для миття волосся. Так само й інтимні зони потребують окремої турботи. Це допоможе захистити себе від сухості, подразнень і неприємних проблем з мікрофлорою, найвідомішою з яких є молочниця.

В інтимній зоні жіночого тіла особливо важливо підтримувати нормальний рівень рН.

рН — це одиниця виміру кислотності, яка може складати від 0 до 14. Середовище з рН менше 6,9 вважається кислим, 7 — нейтральним, більше 7,1 — лужним.

Природний індекс рН нашого тіла складає приблизно 5,5. Тобто це злегка кисле середовище, в якому не виживають більшість шкідливих бактерій. Але цей показник має різне значення в різних ділянках, а в інтимній зоні є ще меншим (тобто кислішим): 3,8–4,5. Таку кислотність підтримують лактобактерії, які протистоять шкідливим мікроорганізмам, а в разі підвищення показника рН кількість цих бактерій зменшується. Тому навіть якщо ви використовуєте гель для душу або мило з нейтральним рН, вони все одно є надто лужними для інтимної зони, хоча й добре підходять для очищення тіла та миття рук.

Якщо постійно користуватися лужним засобом з високим рН, він може викликати надмірну сухість ніжної шкіри, подразнення, порушити природну мікрофлору. Більш того, рідке мило, призначене для миття рук, часто містить антибактеріальні компоненти, котрі усувають не лише шкідливі, але й корисні лактобацили. Вони в нормі складають близько 95% інтимної мікрофлори.

Цікаво по темі: Менструальні чаші та інші альтернативи тампонам та прокладкам

Що шукати у складі

Головні компоненти гелю для інтимної гігієни — молочна кислота та м’які ПАР. Це дозволяє дбайливо очищувати і не порушувати мікрофлору. Для очищення можуть додаватись:

  • бетаїн;
  • амфоацетат;
  • сукцинат;
  • алкілполіглікозид.

В якості дезодоруючих компонентів можуть використовуватися гіпоалергенні віддушки зі слабким ароматом.

Для комфортного та дбайливого догляду додаються натуральні екстракти. Вони також допомагають заспокоїти ніжну шкіру після гоління — це дарує ще більше комфорту.

  • Алое вера.
  • Ромашка.
  • Персик.
  • Бавовна.
  • Арніка.
  • Квіти лотосу.
  • Протеїни рису та ін.

Чого не має бути у складі гелю для інтимної гігієни:

  • Дешевих замінників молочної кислоти. Наприклад, лимонної, хоча вона цілком прийнятна в засобах для очищення тіла та рук.
  • Антибактеріальних інгредієнтів. Наприклад, триклокарбану та триклозану.
  • Агресивних консервантів. Таких як йодопропінілбутилкарбамат.

Як правильно використовувати

Помилково вважати, що чим частіше та інтенсивніше, тим краще. Надмірна гігієна, як і недостатня, теж може нашкодити. Тому очищувати делікатні зони достатньо двічі на день (зранку та ввечері), а також до і після статевого акту.

Обирайте гель для інтимної гігієни з дозатором — це практично виключає ризик потрапляння до флакону небажаної мікрофлори.

Також слід приділити достатньо уваги ретельному змиванню піни водою. Що стосується ополіскування трав’яним відваром або фільтрованою водою, то без призначення лікарем робити цього не треба.

Отже, спеціальний гель для інтимної гігієни — мастхев продукт, котрий сприяє збереженню правильного рівня рН і захисту природного мікробіому делікатної зони. Такі засоби створюються, враховуючи потреби жінок, містять молочну кислоту, екстракти рослин та інші компоненти, котрі дбають про комфорт і гігієну делікатних зон.

Зручно обирайте гель для інтимної гігієни в мережі EVA або на eva.ua

 

Читайте також:

Гель-крем для інтимної гігієни Ziaja з молочною кислотою

110.00
Купити

Гель для інтимної гігієни Nivea natural

96.00
Купити

Гель для інтимної гігієни Lactacyd femina заспокійливий з дозатором

130.00
Купити

Міцелярний гель для інтимної гігієни Lingery Delicate Care

54.00
Купити

Гель для інтимної гігієни Vitamin Club з гіалуроновою кислотою та ефірною олією пальмарози

259.00
Купити

Гель для інтимної гігієни Carefree Duo Effect із зеленим чаєм і алое вера

113.00
Купити
13 Березня / 2020 Догляд за тілом

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті