Макіяж для круглого обличчя: особливості, прийоми, ідеї

Макіяж говорить не тільки про наше ставлення до моди, а й про знання себе, зокрема форми обличчя. Розуміючи нехитрі секрети моделювання, можна вивести на перший план виграшні сторони і приховати недосконалості. У цьому матеріалі ми зупинимося на основних правилах мейкапу для круглого обличчя і підкажемо, які техніки, відтінки і засоби для цього використовувати.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

У чому відмінності круглого обличчя

Чим відрізняється кругле обличчя

Найчастіше кругле обличчя сильно розширене в середній частині. Округлі зовнішні лінії вилиць, приблизно однакові довжина і ширина — головні його відмінності. Серед другорядних: підборіддя також має круглу форму і на загальному фоні втрачається. Круглої форми обличчя соромитися не варто. Вона належить до типажу зовнішності baby face з м’якими рисами, тому довше виглядає молодо і свіжо.

Цікавий факт: фізіогноміка описує круглолицих людей як доброзичливих, веселих і чуйних, тому вони часто стають душею компанії.

Якого ефекту домагаються при корекції круглої форми обличчя

Якого ефекту домагаються при корекції круглої форми обличчя

Головна мета — візуально зменшити об’єм щік і зробити обличчя овальним, змістивши акценти. Тут на допомогу приходить візуальне коригування вилиць, скронь, області щік і підборіддя. Мейкап-фахівці радять виводити на перший план верхню частину обличчя: лоб, брови і очі.

Загальні рекомендації дівчатам із круглим обличчям:

  • освоїти прийом скульптування — центральна область має бути світліше бічних, штрихи наносяться у вертикальній площині (зверху вниз або по діагоналі);
  • вибирати легкий макіяж з косметикою в коричневих і бежевих відтінках матових фактур, але з урахуванням особистого кольоротипу;
  • віддавати перевагу насиченим кольорам помад;
  • у макіяжі очей робити ставку на димчасте розтушовування.

Цікаво по темі: Як визначити форму обличчя та підібрати макіяж?

Візьміть на замітку: важливу роль у сприйнятті форми обличчя грає зачіска. Тому краще вибирати стрижку, яка візуально витягне кругле обличчя, наприклад, подовжений боб або каскад із косим проділом. Також образ залежить від підібраних аксесуарів і біжутерії.

Контурінг для круглого обличчя: засоби, тони і схема

Візуальну корекцію виконують за допомогою освітлення і затемнення окремих зон. Для цього потрібна косметика різних текстур без сяйва (як суха, так і рідка), пухнасті пензлі або б’юті-блендер.

Освітлення

Освітлення

1-й варіант: освітлити Т-зону (фронтальну частину лоба, «спинку» носа і середину підборіддя). Для правильного тону обличчя підійде консилер або тональний крем на один відтінок світліший за шкіру.

2-й варіант: для більшої візуальної рельєфності освітлити верхню частину вилиць («трикутники» під очима), центр лоба і підборіддя.

Ці техніки за умови гарного розтушовування коригуючого засобу переносять акцент на центр обличчя, утворюючи овал.

Рекомендовані продукти:

  • Спонж-блендер для макіяжу K.O.S допомагає легко наносити мейк будь-якої консистенії, рівномірно розподіляючи його по всіх зонах.
  • Консилер від NYX Professional Makeup вдало підкреслить переваги зовнішності і приховає усі недоліки.

Затемнення

Затемнення

  1. Засоби для скульптування або бронзатор нанесіть на верхні частки лоба і скроні, діагональною лінією торкнуться вилиць.
  2. Легко затемніть крила носа і нижню щелепу, уникаючи центру підборіддя.
  3. Закріпіть корекцію розсипчастою пудрою.

Замість контурінга можна використовувати тональний крем трохи темніший за той, що ви використовуєте під денний макіяж. Враховуйте, що косметичні продукти не повинні занадто контрастувати між собою: допускається «діапазон» в 1-2 тони.

Рекомендовані продукти:

  • Палетка Makeup Revolution Ultra Contour включає 8 відтінків для ідеального контурінгу та стробінгу.
  • Контуринг Patricia Ledo Мagnеtique підходить для скульптурування вилиць, западин щік та лінії підборіддя.

Порада від EVA Blog: краще вибирати палетку для контурного макіяжу з великою кількістю відтінків, оскільки колір шкіри змінюється залежно від пори року. Скульптор, який органічно виглядав влітку на засмаглій шкірі, взимку може лягти помаранчевою плямою і його буде важко розтушувати.

Рум’яна для круглого обличчя: у якому відтінку і куди нанести

Теплі тони з матовим фінішем — найвдаліша версія рум’ян для круглолицих дівчат. Замість рум’ян можна використовувати бронзер. Акцент із класичної зони — «яблучок» щік — зміщуємо до вилиць. Схема нанесення виглядає так.

  1. Відправна точка — область вилиць: за допомогою скошеного вузького пензля починаємо рум’янити цю зону, відводячи колір до скронь.
  2. Розтушовування робимо діагональними штрихами, наче витягуючи обличчя.
  3. Наносити рум’яна близько до носа не потрібно.

Рекомендований продукт:

  • Компактні рум’яна Pupa Extreme Blush Matt мають насичнеий колір, легку шовоквисту текстуру, що добре розтушовується і створює ідеальний матовий фініш.

Оптимальна форма брів для круглого обличчя

Оптимальна форма брів

Краща форма брів на круглому обличчі — гострий вигин, який утворює кут, і «тонкий» хвостик. Це трохи піднімає обличчя. Другий варіант — практично прямі брови, які закінчуються за межами зовнішнього куточка ока. Намагайтеся уникати круглої форми і короткої довжини.

Замовимо слово і про густоту: відхилятися від курсу на широкі брови не варто, навіть якщо цей тренд почне поступатися своїми позиціями. Додати виразності крім олівця можна за допомогою відтінкових гелів, які до того ж ще і фіксують.

  1. Макіяж брів починаємо з укладання волосків наверх.
  2. Темним кольором позначаємо місце підйому і «хвостик».
  3. Після хорошого розтушовування додаємо під брову хайлайтер.

Рекомендований продукт:

  • Гель-крем для брів Paradise Pomade Extatic від L’Oreal Paris допоможе створити виразний акцент на брови, забезпечуючи рівномірне нанесення і стійкий відтінок без пробілів.

Макіяж очей для круглого обличчя: засоби і відтінки

Макіяж очей

Прямі лінії і стрілки з довгими «хвостиками» — табу для круглого обличчя. Зате корекція форми очей за допомогою техніки смоки айс і довгі густі вії особливо доречні.

  1. Вибирайте тіні темних відтінків, розтушовуючи їх вертикально.
  2. Використовуйте гелеву підводку для оформлення верхньої повіки. Стрілки повинні мати висхідну форму.
  3. Для додання віям об’єму і довжини візьміть ультрачорну туш або спеціальні накладні пучки. Профарбовуючи верхні вії, намагайтеся максимально витягнути їх. Нижні можна не фарбувати.

Рекомендовані продукти:

  • Туш для вій Bourjois Twist Up The Volume не лише підкручує, створюючи дивовижний об’єм, а й доглядає завдяки природнім компонентам у складі.
  • Палетка тіней LCF Smokey Nude має 8 нюдових відтінків, що ідеально поєднуються між собою і підходять денного та вечірнього мейкапу.
  • Накладні пучки Sovart, у поєднанні з тушшю, додадуть ще більш приголомшливого об’єму.

Макіяж губ для круглого обличчя

Макіяж губ для круглого обличчя

Цікаво по темі: Як рівно нафарбувати губи

Підводити олівцем контур губ дівчатам із круглим обличчям не потрібно, щоб зайвий раз не створювати горизонтальних ліній. А ось із фінішами і форматами помад пограти навіть варто! Винні, коралові і пильно-рожеві відтінки із доданням блиску виглядають завжди колоритно. Для повсякденного мейку можна придивитися до тінтів ягідних кольорів у поєднанні із прозорими або лакових блисків. При виборі кольору помади беріть до уваги відтінок шкіри. Наприклад, смаглявим дівчатам краще уникати пастельних відтінків.

Рекомендований продукт:

  • Олія-тінт для губ Clarins Lip Comfort Oil Intense дарує сяючий та насичений відтінок, що захоплює своєю стійкістю.
  • Блиск-тінт GlamBee Love to Love Smile надасть губам спокусливого блиску і лаковий ефект при нанесенні на матову базу.

Чарівною жінка може бути з абсолютно будь-якими рисами обличчя. Отримуйте задоволення від самого процесу макіяжу, практикуйте різні техніки, тестуйте новинки декоративної косметики, і тоді обов’язково відшукаєте потрібну «упаковку» своєму «Я»!

Читайте також:

28 Січня / 2022 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті