Крем для очей: навіщо використовувати та як вибрати

Очі та область навколо них — дуже делікатна зона, яка вимагає особливого догляду. Звичайний крем для обличчя може нашкодити тонкій і ніжній шкірі навколо очей. Тому сьогодні EVA Blog розповість, як вибрати та правильно використовувати крем для повік.

Чому шкіра навколо очей потребує особливого догляду

Товщина дерми під повіками становить усього 0,5 мм. Вона дуже еластична і суха: у ній є всього дві сальні залози. У клітинах майже не виробляється еластин і колаген, тому тканини одними з перших втрачають пружність внаслідок старіння. Під очима знаходиться ще й багато кровоносних судин, які лежать дуже близько до поверхні.

На шкіру постійно впливає УФ випромінювання, вітер, температура. Вона виступає захисним бар’єром, не допускаючи попадання патогенних мікроорганізмів у тканини. Усі ці фактори роблять зону навколо очей дуже ніжною і делікатною.

Читайте також: «Зарядка для очей: ТОП простих вправ»

Очевидно, що жоден засіб самостійно не впорається з наслідками недосипання, стресу, неправильного харчування або поганої екології. Але, якщо відрегулювати спосіб життя і доповнити його правильним доглядом за шкірою навколо очей, результат буде неперевершеним!

Можливі проблеми шкіри навколо очей

Цей антитоп проблем знайомий кожній людині:

  1. Мішки під очима. Це виражені набряки через скупчення рідини в організмі, що виникають періодично або постійно.
  2. Темні кола. Це мініверсія синців: потемніння з’являються через проблеми з кровоносними судинами.
  3. Суха шкіра. Крім впливу різних зовнішніх факторів, ми самі часто тремо, чухаємо і розтягуємо шкіру навколо очей.
  4. Дрібні зморшки. Їх ще називають мімічними, оскільки вони з’являються через активну міміку.

Область під очима повільно відновлюється, тому вимагає постійного догляду навіть у молодому віці.

Читайте також: «Як правильно приймати колаген: основні рекомендації»

Особливості косметичних засобів для очей: 3 шкідливі компоненти

Якісний догляд за ніжною шкірою забезпечує правильно підібраний крем. Його головне завдання — зволожувати. Якщо шкіра насичена поживними речовинами, вона більш еластична, менше схильна до деформацій і негативного впливу зовнішніх факторів. Омолоджувати крем може лише побічно: він не розгладить глибокі зморшки, але може запобігти їх появі.

Читайте також: «Як побороти мімічні зморшки навколо очей»

Перш ніж вибирати крем, необхідно перевірити склад продукту. А для цього потрібно навчитися правильно його читати.

У складі речовини розташовуються за ступенем концентрації — від більшої (на першому місці) до незначної (на останньому). Деякі компоненти шкідливі тільки у великих дозах, а в помірних абсолютно безпечні.

Шкідливі компоненти, яких рекомендують уникати:

  • формалін — визнаний ВООЗ канцерогенним, використовується переважно в дешевій косметиці;
  • алкоголь денатурат допустимий у концентрації до 3%, а в продуктах для чутливої ​​шкіри зовсім повинен бути відсутнім;
  • ацетат алюмінію застосовують для в’язкої текстури: за тривалого використання викликає сухість шкіри, але в мінімальних концентраціях не є небезпечним.

У будь-якому косметичному засобі є консерванти, згущувачі, барвники для приємного кольору: вони надають продукту товарний вигляд і збільшують термін зберігання. Боятися їх у складі не варто.

Як правильно вибрати крем для очей

Вибір крему ще ніколи не був таким простим — для вас поради від EVA Blog, які допоможуть підібрати хороший засіб.

Текстура

Креми для повік і очей зазвичай щільні за текстурою завдяки зволожувальним компонентам Занадто «легкі» засоби не дадуть досягти оптимального рівня зволоженості тонкої шкіри. При цьому нічні креми густіші та більш насичені, а денні швидше вбираються, щоб заощадити ваш час для нанесення макіяжу.

Читайте також: «Користь вітаміну А для твоєї краси»

Тип шкіри

Звертайте увагу на рекомендації щодо типу шкіри. Є універсальні засоби для всіх типів шкіри, а є тільки для нормальної, без жирності та сухості. Якщо застосовувати щільний крем на шкірі, схильній до жирності, можна нашкодити.

Компоненти з доведеною ефективністю

  • Гіалуронова кислота

Гіалуронова кислота працює як гідрофіксатор, утримуючи вологу в клітинах. Вона надає їм еластичність і пружність, формує овал обличчя, тому вважається антивіковим компонентом.

Креми Nivea Hyaluron Cellular Filler і «Гіалурон експерт» від L’Oreal Paris містять саме гіалуронову кислоту в комбінації з оліями та екстрактами рослин. Такий склад розгладжує зморшки та забезпечує відмінний догляд.

Комбінація гліцерину, гіалуронової кислоти та кофеїну представлена ​​у формулі La Roche-Posay Hydraphase. Крем ідеально підходить для всіх типів шкіри, використовується як денний і вечірній догляд.

  • Вітамін E

Потужний антиоксидант, що перешкоджає старінню. Вітамін здатний проникати в глибокі шари шкіри, тому часто використовується в кремах. Починайте омолоджуватися з кремом «Зволоження експерт» від L’Oreal Paris для всіх типів шкіри. Підсилюють дію вітаміну Е екстракт босвелії та колаген.

  • Ніацинамід

Він же вітамін B3 — нормалізує виділення шкірного жиру, запускає відновлення на клітинному рівні, підвищує захисні властивості. А це все дуже актуально для ніжної зони навколо очей.

Наш вибір з B3 — крем Elizavecca Gold CF-Nest White Bomb Eye Cream з екстрактом ластівчиного гнізда, золотом і комплексом олій. Засіб допоможе позбутися темних кіл, зробить шкіру підтягнутою та свіжою.

  • Кофеїн

Кофеїн проникає в клітини та сприяє зняттю набряклості. Засоби з ним у складі допомагають швидко позбутися мішків під очима. Вибирайте крем з кофеїном «Вік експерт» (55+) від L’Oreal Paris. Він допоможе зняти набряклість, скоротити появу зморшок і освітлити темні кола під очима.

Універсальний крем-бустер для будь-якого віку від Bielita має зволожувальний і ліфтинг-ефект. Крім кофеїну, у складі містяться корисні рослинні олії, які повертають шкірі пружність і ефективно борються зі старінням клітин.

  • Креатин

Креатин стимулює регенерацію на клітинному рівні, запускаючи вироблення колагену. А він головний ворог старіння! Спробуйте крем Nivea Q10 Power Eye Cream з креатином і коензимами проти мімічних та вікових зморшок.

  • Pronalen Bio

Цей компонент створює захисну матрицю, що допомагає усунути наслідки недосипання і поганої екології. Пронален стимулює вироблення колагену, а в комплексі з Phycocorail захищає шкіру від УФ випромінювання.

Ці активні компоненти в Perfect City Skin від «Вітекс» створюють оптимальну доглядову формулу: крем-екран зволожує, омолоджує і захищає.

Основні правила використання крему навколо очей

Крем потрібно наносити суворо за інструкцією, уникаючи попадання на слизову і в куточки очей. Зверніть увагу, що деякі продукти допустимо наносити на повіки, а з іншими краще цього не робити. Крім рекомендацій виробника, враховуйте:

  1. Регулярність нанесення. Стійкий ефект буде, якщо не пропускати зволоження.
  2. Час доби. Вранці перед макіяжем зволожуємо легкою текстурою, ввечері перед сном — щільною.
  3. Техніку. Під час нанесення злегка вбиваємо, а не розтираємо засіб, щоб не розтягувати тонку шкіру.
  4. Дозування. Ні багато ні мало, а достатньо. Тільки так шкіра отримає потрібну кількість активних компонентів і не буде перегріватися під товстим шаром крему.
  5. Вікові рекомендації виробника. Засоби для зрілої шкіри більш жирні та концентровані, а для молодої — легкі. Використовуйте формулу, розроблену для вашого віку.

Усього кілька хвилин на день з хорошим кремом для очей допоможуть уникнути проблем зі шкірою. Шукайте косметику для догляду за делікатною зоною в інтернет-магазині та на полицях мережі магазинів EVA. А також діліться з нами своїми улюбленими засобами в коментарях!

Крем для шкіри навколо очей La Roche-Posay Hydraphase

599.00
Купити

Крем для шкіри навколо очей L’Oreal Paris Зволоження експерт

160.00
Купити

Крем для шкіри навколо очей Nivea Q10 Power Eye Cream

174.00
Купити

Крем для шкіри навколо очей Nivea Hyaluron Filler

364.00
Купити

Гіалуроновий крем-екран для обличчя та шкіри навколо очей Вітэкс Perfect Citi Skin

95.00
Купити

Крем для шкіри навколо очей L’Oreal Paris Гіалурон експерт

229.00
Купити

Крем-бустер для шкіри навколо очей і носо-губної зони Bielita Екстра живлення

95.00
Купити

Крем для шкіри навколо очей L’Oreal Paris Вік експерт

179.00
Купити

Крем для шкіри навколо очей Elizavecca Gold CF-Nest White Bomb Eye Cream

205.00
Купити
4 Червня / 2021 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті