12 найкращих унісекс-ароматів на зиму

Фішка унісекс-ароматів у їхній багатогранності та неоднозначності. Вони чудово балансують між маскулінністю та жіночністю, створюючи незвичайні, привабливі та доволі складні парфуми, що переливаються різними акордами та розкриваються на всіх по-різному. Ймовірно, саме тому сьогодні вони популярні серед сильної та прекрасної половини. Якщо шукаєш, чим оригінальним і яскравим поповнити свій парфумерний гардероб на холодну пору року, пропонуємо тобі 12 небанальних композицій, що варті уваги та місця на твоєму туалетному столику.

Час читання: 4 хвилини та чорна кава ☕

статья доступна на русском языке

001-12-найкращих-унісекс-ароматів-на-зиму

Порада: Зимові аромати — здебільшого, це більш важкі, солодкі та тягучі композиції, які можуть бути трохи too much для шанувальників легких фужерних і фруктово-квіткових парфумів. Тому, як і завжди, рекомендуємо для початку ознайомитися з вподобаною пляшечкою ближче за допомогою пробника (а, може, і подруги або друга з багатою парфумерною колекцією 😉), поносити її на собі, а потім вже купувати повнорозмір або тестер.

Шукай EVA Blog в Instagram

Це допоможе уникнути розчарування від покупок наосліп або за відгуками в інтернеті, адже сприйняття ароматів може дуже сильно відрізнятися.

Цікаво на тему: Найкращі гурманські парфуми з нотами ванілі, какао та кави

Montale Starry Night

01 Montale Starry Night (1003)

Montale Starry Night – це запаморочлива квітково-орієнтальна композиція для особливих випадків, яка буде прекрасна і на ній, і на ньому. Стартує аромат свіжим яблуком і цитрусами, в «серці» до них приєднуються солодкуваті пачулі та букет із троянди й жасмину, а в базі можна вловити ноти пудри, амбри й білого мускусу. Аромат чудово збалансований для прохолодних вечорів, коли хочеться створити образ на мільйон.

Основні ноти: яблуко, цитруси, пачулі, жасмин, пудрові ноти

Nishane Nanshe

02 Nishane Nanshe (985)

Якщо шукаєш нішевий аромат із тривалим шлейфом, зверни увагу на Nishane Nanshe. Це пудрово-квіткові парфуми (саме парфуми, а не парфумована або туалетна вода), присвячені богині справедливості та родючості Нанше з шумерського пантеону. Навіть початок аромату в ньому незвичайний: першу скрипку тут грають насіння моркви, юзу, бергамот і дзвінкий кардамон. У «серці» – квіти (іланг-іланг, жасмин самбак, троянда) у фруктовій воді, а база складається з сандалу, мускусу, кореня ірису, пудри та пачулі. Це млосна, солодка і бентежна композиція, яка переливається в міру розкриття всіма акордами, а її стійкість тебе здивує.

Основні ноти: юзу, кардамон, троянда, жасмин, пачулі, пудрові ноти, корінь ірису

Tiziana Terenzi Andromeda

03 Tiziana Terenzi Andromeda (749)

Ще один «божественно-міфічний» аромат у нашій добірці – Andromeda від Tiziana Terenzi. У парфумах міститься свіжість трави, бергамота і водяного жасмину, млосність іланг-ілангу, геліотропа, квітки груші, лілії та троянди, фруктові ноти персика, а також солодкість бобів тонка, цукру, ванілі та кокоса. Ноти кашемірового та ебенового дерева додають парфуму самобутності та неймовірної стійкості.

Основні ноти: трава, персик, троянда, геліотроп, кашемірове дерево, цукор, ваніль

Creed Spice And Wood

04 Creed Spice And Wood (540)

Creed Spice And Wood – це складний, елегантний і трохи маскулінний аромат, створений Олів’є Крідом до 250-річчя їхнього фамільного бренду. Він поєднує в собі легкість цитрусів, пряність гвоздики та перцю, деревні акорди берези, моху і кедра, а також солодкуваті пачулі, трав’янисту ангеліку і пудровий ірис. Композиція звучить стильно, але інтелігентно — так, як це властиво ароматам від Creed.

Основні ноти: цитруси, мох, береза, пачулі, кедр, ірис, ангеліка

Mancera Tonka Cola

05 Mancera Tonka Cola (308)

Шанувальникам гурманіки в парфумерії напевно припадуть до смаку Mancera Tonka Cola. Уяви собі аромат вишневої кока-коли з дрібкою кориці, ванілі та мускатного горіха в обрамленні пачулів, флердоранжу і бобів тонка. Композиція просто ідеальна для зими та холодної пори — вона обволікає теплом, заряджає позитивом і водночас дарує неймовірний шлейф, який запам’ятається оточенню надовго.

Основні ноти: кока-кола, вишня, кориця, боби тонка, пачулі

Trussardi Le Vie Di Milano The Paintings of Palazzo Reale

06 Trussardi Le Vie Di Milano The Paintings of Palazzo Reale (204)

Лінійка Le Vie Di Milano від Trussardi присвячена багатогранності та красі Мілана, а The Paintings of Palazzo Reale – це фланкер, натхненний картинами королівського палацу. Хоч і позиціюються парфуми, як пряні та деревні, в них є щось східне і гурманське. Ольфакторна піраміда складається з фініків, сливи, мигдалевого молока, меду, кардамону і ванілі, до яких додали нотки уда, пачулі та гур’юнського бальзаму. Попри велику кількість солодких акордів, аромат не нудотний і навіть трохи димний, що робить його бажаною композицією як для жінок, так і для чоловіків.

Основні ноти: уд, фінік, мед, слива, пачулі, мигдальне молоко

Maison Francis Kurkdjian Oud Silk Mood

07 Maison Francis Kurkdjian Oud Silk Mood (120)

Не Baccarat Rouge 540 єдиним славиться парфумерний дім Francis Kurkdjian. Oud Silk Mood – це орієнтальний унісекс-аромат зі стильним квітково-удовим звучанням. Ромашка, бергамот і болгарська троянда на старті доповнюються гваяком і гедіоном, які прекрасно підкреслюють «королеву квітів». А ноти уда і папірусу в базі розбавляють квітковий букет, додаючи йому гармонійності та характерності.

Основні ноти: болгарська троянда, уд, ромашка, гваяк

Fabien Marche Alchimiste SpiC2

08 Fabien Marche Alchimiste SpiC2 (78)

Fabien Marche Alchimiste SpiC2 – це східний «гурман» для поціновувачів небанальних ароматів. У ньому поєднуються і спеції (червоний перець і кардамон), і оксамитовий кашмеран, і ноти ванілі, карамелі та солі, а також яскравий тютюновий лист у базі. Йому властива стримана присолена солодкість і легка пряна гострота, яка прекрасно «сяде» і на жіночий, і на чоловічий образ.

Основні ноти: сіль, карамель, кардамон, тютюн, ваніль

Maison Martin Margiela Replica By the Fireplace

09 Maison Martin Margiela Replica By the Fireplace (60)

Назва аромату By the Fireplace («Біля каміна») від Martin Margiela якнайточніше характеризує цю парфумерну композицію. На самому початку в ній виступають прянощі (рожевий перець і гвоздика) і апельсиновий цвіт, в середині до них підключаються деревні акорди (ялівець, каштан і гваяк), а в базі звучать перуанський бальзам, ваніль і кашмеран. Це аромат полін у каміні, що палають, та смажених каштанів, прогулянки різдвяним ярмарком і чаю (а може й глінтвейну) зі спеціями. Для зимової пори складно знайти більш атмосферний і теплий аромат.

Основні ноти: флердоранж, ялівець, гвоздика, перець, гваяк, каштан

Franck Boclet Cocaine

10 Franck Boclet Cocaine (51)

Чого можна очікувати від скромного чорного флакона з такою провокативною назвою? Чого завгодно, але тільки не пересічності! Franck Boclet Cocaine – це вибуховий «фужер» з дивовижною стійкістю, довгим шлейфом і нетиповою для подібних ароматів пірамідою. У старті міксуються тютюновий лист з кислинкою червоних ягід, гіркотою апельсина і солодкістю карамелі, «серце» суцільно складається з квітів (туберози, лілії та орхідеї), а в основі композицію доповнюють пачулі, ваніль і масло Моной. Попри позиціювання, це безумовно зимовий парфум з характером для досвідчених парфумерних «маніяків», який стане гідним поповненням ароматної колекції.

Основні ноти: карамель, тютюн, червоні ягоди, тубероза, орхідея, пачулі, олія Моной

Kilian L’heure Verte

11 Kilian L'heure Verte (33)

Kilian L’heure Verte – це п’янкий і чарівний парфум, який хочеться вдихати нескінченно. У композиції об’єднали гіркі ноти абсенту, солодкість лакричника і пачулів, деревні ноти, лист фіалки, а також сандал і ветивер. Разом вони утворюють алкогольний bitter-sweet коктейль, який вабить, врізається в пам’ять і залишає благородний посмак.

Основні ноти: абсент, лист фіалки, лакричник, сандал, пачулі, деревні акорди

Dolce & Gabbana Velvet Black Patchouli

12 Dolce & Gabbana Velvet Black Patchouli (28)

Dolce & Gabbana Velvet Black Patchouli – це ода пачулям у найкращому їхньому прояві. Аромат починається трав’янистим папірусом, солодкістю апельсина і гіркуватістю давани (полину), а в базі — карамель, ваніль і боби тонка. У центрі — шавлія, коріандр і ті самі пачулі, навколо яких і створювалася вся композиція. Абсолютний must-have для всіх шанувальників цієї ноти в парфумерії!

Основні ноти: давана, пачулі, карамель, ваніль, шавлія

А які унісекс-аромати стали твоїми фаворитами на холодну пору року? Віддаєш перевагу чомусь густому, насиченому і шлейфовому або ж не зраджуєш легким і ненав’язливим композиціям?

Читай також:

21 Грудня / 2023 Краса

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Пікколіна

    А будуть статті про нову колекцію Fabien Marche – Precious for her? В магазинах вже є, а інфи про них немає. А цікаво, на що це д’юпи.

    • Команда EVA Blog

      Вітаємо!
      Дуже приємно, що шукаєте інформацію з оглядами парфумів саме на EVA Blog. Маємо для вас гарну новину: ми вже готуємо статтю, з якої ви зможете більше дізнатися про нову колекцію Fabien Marche Precious for her. Вже 5 лютого вона буде доступна на EVA Blog. Чекатимемо на вас та ваші відгуки ❤️

  2. Влада

    Дякую, за детальну інформацію про парфуми 🤗😍🤗😍

  3. Дар'я

    дякую! Не могла визначитись з парфумами, але завдяки вам вибір звузився до декількох варіантів)

  4. Юлія Новак

    Дуже цікава стаття, з чудовим підбором та описом парфумів 💖✨💖✨💖

VISUAL by EVA