Додатковий догляд за шкірою навесні: ТОП-16 дієвих продуктів

Відновити шкіру навесні після пережитого зимового стресу можна ефективніше, якщо ввести у свою рутину додаткові продукти. Делікатні пілінги, маски та сироватки допоможуть швидше повернути сяйво і пружність, вирівняти тон обличчя і позбутися слідів втоми. Звісно, важливо пам’ятати й про захист від ультрафіолету, адже що більше сонця, то більше наша шкіра схильна до фотостаріння і небажаної пігментації.

1-Які-додаткові-засоби-для-шкіри-будуть-актуальні-на-весну

Які додаткові засоби для шкіри будуть актуальні на весну? На що варто робити акцент, а від чого краще відмовитися з наближенням довгоочікуваного тепла? EVA Blog зібрав для тебе низку рекомендацій, а також 16 справних косметичних продуктів, які посилять дію твого щоденного догляду та прискорять процес весняної «реанімації».

Цікаво на тему: Очищення шкіри обличчя навесні: у чому особливості + добірка топових засобів

Весняні пілінги та ексфоліанти

2-Весняні-пілінги-та-ексфоліанти

Що потрібно знати про вибір пілінгу навесні? Головне завдання в догляді за шкірою з настанням тепла полягає у відновленні захисної функції нашого епідермісу, який постраждав від зимового вітру, холоду і перепадів температур. Тому для весняної рутини дуже важливо обирати не травматичні й делікатні продукти, які не зашкодять шкірі, але водночас допоможуть вирівняти рельєф і позбутися лущення. Весна — ідеальний час для скаток, гоммажів, ніжних скрабів і ензимної пудри.

Шукай EVA Blog в Instagram

Якщо говорити про кислотні пілінги, з цим краще бути обережною. Звичайно, є дівчата, які не можуть відмовитися від кислот навіть у спекотну пору року, використовуючи для захисту косметику з високим SPF-фактором. Але якщо шкіра сильно пошкоджена, такі пілінги можуть погіршити ситуацію, «руйнуючи» природний захисний бар’єр і знижуючи її можливість протистояти несприятливим факторам. Якщо без кислот ти не уявляєш свій догляд, навесні краще зробити вибір на користь пілінг-падів. Їхні просочення не проникає в глибокі шари епідермісу і не вимагають витримування на обличчі, через що їх можна віднести до більш безпечних засобів. Намагайся використовувати їх тільки у вечірній час і обов’язково (!) нанось зранку засіб з SPF.

3-Весняні-пілінги-та-ексфоліанти

Цікаво на тему: Next level: що таке дрон-косметика і навіщо вона потрібна

З огляду на особливості весняного догляду, пропонуємо тобі 4 продукти для м’якого, але ефективного пілінгу.

Назва Тип засобу Країна Активні компоненти
Lancome Rose Sugar Scrub Скраб Франція – трояндова вода;

– мед;

– олія мигдалю.

Elemis Superfood Blackcurrant Jelly Exfoliator Скраб-желе Великобританія – екстракти смородини, чорниці та чаю;

– пребіотики.

Sensai Silky Purifying Silk Peeling Powder Пудра Японія – гідролізований шовк;

– екстракт женьшеню.

COSRX One Step Green Hero Calming Pad Пілінг-пади Південна Корея – зелений чай;

– PHA-кислоти.

Lancome Rose Sugar Scrub

05 Lancome Rose Sugar Scrub (324)

Цукрові скраби — одні з найбільш дбайливих і щадних, тому на весну рекомендуємо придивитися до Lancome Rose Sugar Scrub. Крім найдрібніших частинок цукру в ньому міститься мед, трояндовий гідролат, саліцилова кислота, пантенол, мигдальна олія та аргінін. Скраб не тільки дбайливо позбавляє від лущення й очищає пори, а й допомагає нормалізувати вироблення себума, що буде актуально для комбінованої та жирної шкіри, сприяє регенерації та уповільнює процеси старіння.

Elemis Superfood Blackcurrant Jelly Exfoliator

06 Elemis Superfood Blackcurrant Jelly Exfoliator (219)

Маючи в складі мигдалеву олію, екстракти чорниці, чорного чаю та смородини, Elemis Superfood Blackcurrant Jelly Exfoliator ніжно відлущує ороговілі клітини та робить шкіру гладенькою і підтягнутою. Формула також містить пребіотики, які підтримують мікробіом епідермісу і відновлюють імунітет. У створенні ексфоліанта не використовували сульфати, барвники та мінеральну олію, а його приємна желеподібна текстура перетворить процедуру на приємний ритуал.

Sensai Silky Purifying Silk Peeling Powder

07 Sensai Silky Purifying Silk Peeling Powder (134)

Silky Purifying Silk Peeling Powder від японського бренду Sensai – найніжніша пілінг-пудра, створена для ефективного очищення та ексфоліації. Її формула містить гідролізований шовк, каолін і дрібнодисперсну целюлозу, які забезпечують м’яке відлущування, не порушуючи природний баланс. Екстракт женьшеню, квіллайї та перилли тонізують, заспокоюють і захищають шкіру, а ферменти сприяють регенерації та покращують колір обличчя.

COSRX One Step Green Hero Calming Pad

08 COSRX One Step Green Hero Calming Pad (91)

В основі сироватки корейських пілінг-падів COSRX One Step Green Hero Calming Pad лежать PHA-кислоти, які належать до щадних, що робить їх чудовим продуктом для весняного догляду. Завдяки екстрактам центелли, чайного дерева і гамамелісу, засіб заспокоює, знімає подразнення і сприяє регенерації клітин, даючи змогу використовувати його навіть на чутливій і проблемній шкірі. Також пади мають антиоксидантну дію, вирівнюють мікрорельєф, сприяють нормалізації вироблення себума і допомагають позбутися небажаного блиску.

Ефективні маски для обличчя на весну

4-Ефективні-маски-для-обличчя-на-весну

У beauty-рутині маски займають почесне місце. І цілком заслужено. Маючи виражену дію, всього за 10-20 хвилин вони здатні помітно покращити шкіру і вирішити низку проблем. Наприклад, глибоко очистити пори, наситити епідерміс вітамінами та відновлювальними елементами, надати ліфтинг-ефект і зменшити видимість зморшок, поліпшити колір обличчя і надати йому здорового сяйва. Пропонуємо 4 чудових продукти для весняної «реставрації».

Назва Призначення Країна Активні компоненти
Bali Body BB Skin Vitamin Hydration Mask – зволоження;

– вітамінізація.

Австралія – вітаміни А та С;

– ніацинамід.

Erborian Milk & Peel Mask – очищення;

– відлущування;

– відновлення.

Південна Корея – кунжутне молочко;

– екстракт центелли та ромашки;

– фруктові ферменти.

Christina Wish 5 Invigorating Mask – зміцнення;

– омолодження.

Ізраїль – олії ши та авокадо;

– екстракт центелли.

Clarins V-Facial Intensive Wrap – відновлення;

– ліфтинг;

– проти набряків.

Франція – екстракти каллікарпи, кінського каштана та імбиру.

Bali Body BB Skin Vitamin Hydration Mask

04 Bali Body BB Skin Vitamin Hydration Mask (563)

Створена на основі трояндової води, маска Bali Body BB Skin Vitamin Hydration Mask є дієвим вітамінним коктейлем для тьмяної, сухої та зневодненої шкіри. У її складі є аскорбінова та нікотинова кислоти, вітаміни Е, бакучіол, лецитин, папаїн, а також екстракти алое, камелії та терміналії. Разом ці компоненти стимулюють вироблення колагену, забезпечують пружність і антиоксидантний захист, володіють вираженими відновлювальними, поживними та зволожувальними властивостями та допомагають зробити шкіру пружною і бархатистою.

Цікаво на тему: 24 найкращі засоби від гіперпігментації

Erborian Milk & Peel Mask

02 Erborian Milk & Peel Mask (1014)

Шукаєш багатофункціональну експрес-маску, яка зробить шкіру ніжною та гладенькою? Зверни увагу на Erborian Milk & Peel Mask. Вона поєднує в собі потрійну дію: очищення, вирівнювання мікрорельєфу та ніжний пілінг. Маючи у своєму складі кунжутне молочко, алантоїн, фруктові ферменти, екстракти центелли та ромашки, лише за 5 хвилин маска забезпечить делікатне відлущування ороговілих клітин, звузить пори, покращить колір обличчя, підживить шкіру та допоможе відновити природний захисний бар’єр.

Christina Wish 5 Invigorating Mask

01 Christina Wish 5 Invigorating Mask (1032)

Christina Wish 5 Invigorating Mask пробудить втомлену шкіру, надаючи їй сяйва і свіжості. Її формула містить омолоджувальні компоненти: гіалуронову кислоту для зволоження, олії ши й авокадо для глибокого живлення, вітамін С для освітлення й поліпшення тонусу, а також антиоксиданти й пептиди для захисту та зміцнення шкірного бар’єра. Використовуючи маску курсом, можна отримати більш пружну, підтягнуту і гладеньку шкіру, а також зменшення пігментації та рівний тон обличчя.

Clarins V-Facial Intensive Wrap

03 Clarins V-Facial Intensive Wrap (777)

Clarins V-Facial Intensive Wrap — інтенсивний догляд, спрямований на сяйво шкіри, вирівнювання тону і моделювання контуру обличчя. Формула маски збагачена фосфоліпідами, кофеїном, екстрактами імбиру, кінського каштана, калікарпи та приворотня, які зміцнюють тургор і підтягують шкіру, відновлюючи її пружність. Крім цього, засіб ефективно бореться з набряком і припухлостями, допомагаючи позбутися слідів стресу і приховати наслідки безсонної ночі.

Сироватки: ТОП-4 засоби

Сироваткам характерна висока концентрація активних інгредієнтів, що дає змогу з їхньою допомогою вести «прицільний вогонь» по різних проблемах шкіри. А після зими їх у нас неабияк додається. Боротьба з віковими змінами, сухістю, висипаннями, подразненнями й землистим відтінком обличчя — лише деякі можливості цих прекрасних продуктів. Пропонуємо тобі 4 гідних варіанти для весняного догляду.

Назва Призначення Країна Активні компоненти
Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate – anti-age;

– відновлення;

– ліфтинг.

Японія – екстракти гінкго білоба, гриба Ренші, коренів ірису.
Medi-Peel Peptide 9 Volume Bio Tox Ampoule – anti-age;

– відновлення;

– зволоження.

Південна Корея – гіалуронова кислота;

– ніацинамід;

– пептиди.

ABOUT face Hyaluron Hydration – ліфтинг;

– зволоження.

Китай – пептиди;

– екстракт водоростей.

Manyo Galac Whitening Vita Serum – освітлення;

– відновлення;

– заспокоєння.

Південна Корея – вітамін С;

– обліпихова вода;

– ніацинамід.

Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate

12 Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate (35)

Як активувати власні ресурси шкіри для боротьби зі стресом, тьмяністю та ознаками старіння? Обирай Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate. Це потужний і по-справжньому інноваційний продукт, який здобув понад 170 нагород у сфері beauty, з винятковим складом і дією. Його формула містить імуностимулювальний комплекс, що зміцнює природні захисні механізми, запатентований компонент Ultimune, який допомагає виробляти власні білки, роблячи шкіру більш пружною, а також екстракти гінкго білоба і гриба Рейші, які активізують клітинне оновлення і підвищують стійкість до негативних чинників довкілля.

Цікаво на тему: Що таке антистрес-косметика і для чого вона потрібна

Medi-Peel Peptide 9 Volume Bio Tox Ampoule

10 Medi-Peel Peptide 9 Volume Bio Tox Ampoule (61)

Для підтримки сухої шкіри з першими віковими змінами зверни увагу на Medi-Peel Peptide 9 Volume Bio Tox Ampoule. Ампульний засіб містить 9 видів пептидів, які стимулюють синтез природного еластину і колагену та зміцнюють структуру шкіри. Ніацинамід, екстракти рису і зеленого чаю вирівнюють тон і мають антиоксидантну дію, сповільнюючи процеси старіння. Гіалуронова кислота забезпечує глибоке зволоження, а низькомолекулярний колаген проникає в нижні шари епідермісу, ущільнюючи його.

ABOUT face Hyaluron Hydration

09 ABOUT face Hyaluron Hydration (71)

ABOUT face Hyaluron Hydration – порятунок для зневодненої та сухої шкіри. Ефективність сироватки забезпечена добре продуманим складом. Її формула багата гіалуроновою кислотою, яка утримує вологу в клітинах, забезпечуючи тривале зволоження. Екстракт водоростей і пептидний комплекс допомагають підтримувати молодість шкіри та борються з передчасним старінням.

Manyo Galac Whitening Vita Serum

11 Manyo Galac Whitening Vita Serum (40)

Хочеш вирівняти тон обличчя і забути про щільні тональні, що перекривають все? Придивись до Manyo Galac Whitening Vita Serum. Створена на основі екстракту обліпихи, формула сироватки збагачена вітамінами Е і С, ніацинамідом і витяжкою з галактомісису. Мікс цих компонентів допоможе позбутися пігментації, нівелює дію вільних радикалів, а також додасть шкірі пружності, доглянутого вигляду і здорового сяйва.

Весняний must-have: захист від ультрафіолету

6-захист-від-ультрафіолету

Перші по-справжньому теплі дні виганяють на вулицю навіть завзятих домосідів. І на радощах дуже легко забути, що сонце, хоч і таке довгоочікуване, але все ж згубно впливає на нашу шкіру. Проникаючи в глибокі шари дерми, UVA-промені порушують вироблення еластину та колагену, зневоднюють, здатні спричинити пігментацію і навіть досить серйозні захворювання. Тому в теплу пору року санскрін — це більше обов’язковий елемент догляду, ніж додатковий. Лови 4 гідні продукти для захисту шкіри від ультрафіолету без ефекту «білої маски».

Назва Формат Країна Активні компоненти
Beauty Of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics SPF 50+ Крем Південна Корея – екстракт рису;

– пробіотик.

Dr.Ceuracle Hyal Reyouth Moist Sun SPF 50+ Крем Південна Корея – гіалуронова кислота;

– ніацинамід.

BABE Laboratorios Super Fluid SPF 50 Флюїд Іспанія – ніацинамід;

– карнозин.

Caudalie Vinosun Protect Invisible High Protection Spray SPF 50 Спрей Франція – ялиновий екстракт;

– поліфеноли;

– вітамін Е.

Beauty Of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics SPF 50+

14 Beauty Of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics, SPF 50+ (26)

Один із найбільш хайпових санскринів, який просто розірвав соціальні мережі минулого літа, – Beauty Of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics. Чому він став таким популярним? Тому що при маркуванні SPF 50+ він не вибілює, швидко вбирається, не перетворює обличчя на «масляний млинець» і не обтяжує. Для жирного, проблемного та комбінованого типу шкіри просто знахідка! А, завдяки пробіотикам і рисовому екстракту, крем насичує шкіру вітамінами та корисними мікроелементами та підтримує її імунітет.

Цікаво на тему: Що таке pH у косметиці та як він впливає на шкіру?

Dr.Ceuracle Hyal Reyouth Moist Sun SPF 50+

13 Dr.Ceuracle Hyal Reyouth Moist Sun, SPF 50+ (28)

Любителькам легких зволожувальних кремів із високим ступенем захисту від УФ-променів також сподобається Dr.Ceuracle Hyal Reyouth Moist Sun SPF 50+. Крім хімічних фільтрів, його формула містить 10 видів гіалуронової кислоти, яка зволожує шкіру на глибоких рівнях і покращує пружність. А пантенол і ніацинамід заспокоюють подразнення, стимулюють регенерацію і борються з окислювальними процесами.

BABE Laboratorios Super Fluid SPF 50

15 BABE Laboratorios Super Fluid SPF 50 (24)

BABE Laboratorios Super Fluid SPF 50 – сонцезахисний флюїд з матовим фінішем і легкою текстурою. Він водостійкий, не комедогенний і здатний захистити шкіру не тільки від УФ-променів, а й від інфрачервоного та цифрового випромінювання. Формула крему доповнена карнозином і ніацинамідом, які сприяють нормалізації гідроліпідного балансу, зменшують запалення і підтримують зволоженість шкіри.

Caudalie Vinosun Protect Invisible High Protection Spray SPF 50

16 Caudalie Vinosun Protect Invisible High Protection Spray SPF 50 (19)

Не завжди є можливість оновлювати кремовий засіб з SPF протягом дня, а робити це рекомендується кожні 3 години. Як же бути? Вибрати сонцезахисний спрей Caudalie Vinosun Protect Invisible High Protection Spray SPF 50! Продукт має найлегшу текстуру, надійно захищає від впливу ультрафіолету і підходить як для обличчя, так і для тіла. А вітамін Е і ялиновий екстракт забезпечують антиоксидантну дію та активізують захисну функцію епідермісу.

Одні з найважливіших фокусів весняного догляду — відновлення природного бар’єра, мінімізація фізичного та хімічного впливу, а також всебічний захист як від зовнішніх факторів, так і від шкідливого впливу ультрафіолету. Пам’ятаючи про це, можна отримати здорову і красиву шкіру, що дасть змогу забути про фільтри для селфі. 😉

Читай також:

2 Лютого / 2024 Догляд за обличчям

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Юлія Новак

    Чудові поради по догляду за шкірою 🤍Класні підібрані засоби для рекомендації🙌🏻🥰