Усе, що потрібно знати про гоммаж: склад і поради по використанню

Beauty-індустрія пропонує найрізноманітніші види косметики для догляду. У тому числі для пілінгу — відновлення шкіри шляхом відлущування верхнього ороговілого шару. Що ж особливого в продукті під назвою гомаж і чим він відрізняється від звичного скрабу? Пропонуємо розібрати в деталях.

Гоммаж: що, як і для чого?

Під впливом екології та вікових змін природне оновлення епідермісу сповільнюється. Відмерлі клітини накопичуються, пори забиваються, шкіра втрачає тонус і здоровий колір. Прискорити регенерацію і повернути доглянутий вигляд у комплексі з іншими процедурами допомагає гоммаж — косметичний продукт для делікатного очищення шкіри. Французьке слово «gomme» означає «ластик» або «гумка». Засіб м’яко «стирає» відмерлі клітини, допомагаючи запустити процес оновлення.

Гоммаж має однорідну текстуру і комфортно наноситься. У ролі відлущувальних інгредієнтів — ексфоліантів — виступають ферменти й органічні кислоти. Також до його складу входять живильні речовини для дбайливого догляду за шкіряним покривом.

Переваги гоммажа:

  • підходить для всіх видів шкіри, у тому числі для чутливої та схильної до висипань;
  • має м’яку формулу, не містить твердих абразивних компонентів;
  • дбайливо й акуратно очищає, стимулює вироблення колагену;
  • при нанесенні масажними рухами покращує мікроциркуляцію крові, усуває застійні явища;
  • зволожує, живить і заспокоює тканини, повертає відчуття свіжості.

Основні види гоммажа

Косметичні засоби поділяються залежно від сфери застосування. Завдяки м’якому пілінгу гоммаж для обличчя покращує тонус, рельєф і тон шкіри. Насичений вітамінним комплексом продукт для рук допомагає зберегти їх ніжність і привабливість. А косметика для тіла повертає тканинам еластичність і допомагає згладити розтяжки.

Читайте також: «Замість пілінгів і скрабів: Масаж тіла сухою щіткою»

Існують гоммажи для шкіри голови, які знижують жирність і видаляють залишки силіконових частинок після шампуню та інших засобів. А також косметика для ніг із дієвими антигрибковими і дезодоруючими інгредієнтами.

Засоби мають різну консистенцію:

  1. Крем — густа текстура підходить для запуску багатого комплексу кислот, ферментів і поживних речовин, зручний для нанесення пензлем.
  2. Гель — легка текстура для максимально м’якого відлущування мертвих клітин, розрахований на часте застосування.
  3. Масло — маслянистий ексфоліант при використанні набуває структуру лосьйону, зазвичай служить для рук.

Гоммаж підбирається за типом шкіри: для нормальної, сухої або жирної. Також пропонуються засоби для зрілої та чутливої шкіри. У їх складі можуть бути різні додаткові компоненти. Наприклад, активоване вугілля допомагає впоратися з чорними точками і запаленнями. Рожева вода відома своєю заспокійливою, тонізувальною та омолоджувальною дією. Гранули цукру ніжно полірують поверхню шкіри, покращуючи рельєф і скорочуючи мімічні зморшки. 

EVAріанти на eva.ua:

Читайте також: «Комплексний догляд за шкірою: що варто знати про пілінг вдома?»

Про різницю між гоммажем та скрабом

Продукти мають одне призначення — глибоке очищення і видалення ороговілого шару клітин. Однак через вміст твердих абразивних частинок скраб діє більш жорстко і агресивно. Відлущування верхнього шару відбувається при механічному впливі спеціальними компонентами. Це можуть бути подрібнені кісточки абрикоса, персика або винограду, кристали морської солі або штучні елементи. При активному розтиранні засіб здатний травмувати шкіру, особливо суху і чутливу. Такий пілінг може викликати подразнення і дискомфорт. До того ж для отримання хорошого ефекту рекомендовано попереднє розпарювання шкіри. А при наявності вугрового висипу скраб взагалі протипоказаний. Тому традиційне рішення більше підійде для нормальної шкіри без запалень. 

Цікаво на тему: «Скраби та обгортання, які можна зробити вдома» 

Дія гоммажа більш ощадна. Він може використовуватися на будь-яких шкірних покривах. Продукти не містять твердих абразивних частинок, лише до деяких додаються м’які абразиви, наприклад, крупинки цукру. Вони діють максимально дбайливо і під час нанесення ніжно масажують поверхню шкіри. А основна дія — відлущування ороговілих клітин — відбувається завдяки дії ферментів і кислот. Вони не тільки розчиняють відмерлі клітини, але і глибоко проникають в пори, видаляючи себум, бруд і залишки косметики. Така процедура не вимагає попередньої підготовки шкіри. Її можна проводити набагато частіше, ніж скрабування, без побоювань подальшої сухості, подразнення або іншого дискомфорту. Крім того, формула гоммажа часто доповнюється вітамінами і природними компонентами для живлення і посилення захисних сил епідермісу. У результаті такого очищення шкіра виглядає свіжою, гладкою і бархатистою.

Як використовувати гоммаж для кращого результату?

Щоб продукт приніс максимальну користь, слід дотримуватися основних правил його використання. Для початку слід протестувати шкіру на небажану реакцію нанесенням крапельки засобу на внутрішній ліктьовий згин. Проводити процедуру краще у вечірній час після приймання душу й очищення обличчя.

  1. Легкими масажними рухами нанести засіб, уникаючи області навколо очей і губ.
  2. Залишити його підсихати на 10–15 хвилин, далі акуратно скатати кінчиками пальців.
  3. Якщо засіб пересох і погано видаляється зі шкіри, просто умити обличчя теплою водою.
  4. Нанести живильний крем.

Це лише загальні рекомендації по використанню даного косметичного продукту. Тому до проведення процедури слід ознайомитися з інструкцією по нанесенню конкретного засобу. При наявності запалень і купероза косметологи радять не скатувати засохлий гоммаж, а відразу змивати його водою. А якщо планується в цей день виходити на сонце, обов’язково скористатися кремом із високим SPF.

Обирайте улюблені засоби для делікатного очищення та завжди залишайтеся впевненою у власній чарівності!

Зігріваючий гомаж для обличчя Avon Anew з вітаміном С

223.00
Купити

Крижаний скраб-гоммаж для обличчя Cafe Mimi

152.00
Купити

Гомаж для обличчя Organic Shop Face Gommage Organic Coffee & Powder

147.00
Купити

Ягідний гомаж для обличчя Natura Kamchatka By Natura Siberica Ефективне відновлення

140.00
Купити
18 Травня / 2021 Догляд за обличчям

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Лілія

    Коли ви писали про гомаж, то пропіарили два російьких бренди. І українська у вас вичитана погано. А я не хочу читати неякісний текст.

Рекомендовані статті