Весна в місті: Косметика з екстрактами квітів

Весна — це час ніжності, кохання і краси. Вона примушує наші серця битися швидше, а ще це пора легких суконь, коротких спідниць, романтики і, звичайно ж, квітів! Саме про квіти, що з давніх часів використовуються в косметології та медицині, і пропонуємо поговорити сьогодні. Що таке квіткові екстракти, в чому секрет їхньої ефективності та яка косметика містить максимум живильних властивостей квітів? Про це читайте в нашій новій статті!

Що таке квіткові екстракти

Екстракт, або витяжка, — це натуральний концентрат, що отримують шляхом переробки (випарювання, віджимання тощо) рослинної або тваринної сировини. В результаті отримують продукт, що зберігає в собі всі цілющі властивості квітів. Консистенція екстракту може бути будь-яка: суха, рідка або в’язка. А косметика з натуральними екстрактами є більш ефективною, ніж приготована вдома з тих самих рослин, оскільки вбирає в себе все найкорисніше від квітки. Тож які властивості мають різні квіткові екстракти та в якій косметиці вони містяться?

Дезодорант Melica з екстрактом ромашки

Ромашка

Квіти ромашки дуже ніжні, зворушливі, романтичні, а їхній медово-яблучний аромат не сплутаєш ні з чим! Утім, крім естетичних властивостей, ця квітка має цілу низку косметичних: відновлює, заспокоює, пом’якшує шкіру, покращує обмін речовин та кровообіг, добре бореться з почервоніннями, пігментацією, акне, постакне. Відваром ромашки полоскають волосся, щоб воно стало більш м’яким та слухняним, ромашковим льодом протирають обличчя — завдяки цій процедурі звужуються пори, значно зменшуються чорні цятки та затемнення довкола очей. А ще ромашку активно використовують в народній медицині як ефективний і недорогий протизапальний та антибактеріальний засіб.

Про цілющі властивості цієї квітки відомо з давніх часів, і сьогодні екстракт ромашки активно використовується при виготовленні косметики: це шампуні, креми для обличчя, тверде мило, дезодоранти, засоби для інтимної гігієни, бальзами для губ.

Шампунь Green Way з блакитною глиною та волошковим екстрактом для ослабленого волосся

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Волошка

Яскраві квіти блакитно-небесного кольору — це волошка. Ця квітка росте майже всюди, а її квіти містять цілу низку корисних речовин, що використовуються в народній медицині та косметології. Відваром волошки протирають повіки, роблять компреси для очей, полоскають тьмяне та ослаблене волосся, щоб повернути йому здоров’я та силу. А ще з цієї квітки готують маски та настоянки для протирання шкіри жирного та змішаного типу.

Усі цілющі властивості цієї квітки збережено та посилено в магазинній косметиці, що містить натуральні екстракти волошки: в засобах для зняття макіяжу, кремах для обличчя, шампунях.

Міцелярна вода від Чиста лінія

Троянда

Троянду називають королевою квітів не лише за її естетичні, але і через цілющі косметологічні та медичні властивості. Її тонкий та п’янкий аромат — відомий афродизіак та антидепресант. Трояндову настоянку використовують для догляду за будь-якою шкірою, але найбільш ефективною вона вважається в догляді за в’янучою та тьмяною шкірою. З троянди готують лосьйони, що борються зі зморшками, вирівнюють тон обличчя, звужують пори, нормалізують роботу сальних залоз, усувають постакне, глибоко зволожують та заспокоюють шкіру. Відваром трояндових пелюсток полоскають волосся, щоб повернути йому блиск та силу, а ще з них готують запашне варення, що своїм ароматом зігріває в холодну пору року.

Найбільш дієвою в косметології вважається марокканська та дамаська троянди. Екстракти та олії з цих та інших видів використовують при виготовленні гелів для душу, шампунів, кремів для шкіри довкола очей, засобів для демакіяжу, міцелярної води.

Шампунь від Зеленая аптека для жирного волосся “Календула лікарська та розмаринова олія”

Календула

Ця квітка у багатьох асоціюється з бабусиним квітником: життєрадісні помаранчеві бутони, схожі ромашки, цвітуть майже все літо, а якщо торкнутися квітки або стебла, одразу ж відчуваєш приємний злегка терпкуватий аромат. А ви знали, що в кухнях деяких країн календулу використовують як прянощі? А ще з цієї квітки готують лосьйони та відвари, які ефективно борються з акне та постакне, вирівнюють тон обличчя, мають антибактеріальні властивості та покращують регенерацію шкіри, борються з надмірною жирністю, ламкістю та випадінням волосся. Словом, універсальний рецепт на всі випадки життя! Тож зовсім не дивно, що календулу так люблять косметологи та додають її до різних засобів: лосьйонів для тіла, масок для обличчя, ополіскувачів для ясен, дитячого мила, кремів для рук та обличчя, шампунів.

Для різних типів шкіри й волосся виробники косметики пропонують різні натуральні засоби, що враховують особливості будови, вік та властивості квіткового екстракту. А завдяки комплексу вітамінів та інших речовин, що також містяться в цій косметиці, квіти працюють ще ефективніше, даруючи нам красу та молодість.

5 Березня / 2019 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті