Весняний догляд за волоссям: добірка засобів для відновлення локонів

Як же хочеться скоріше позбутися шапки та випустити свої локони на волю, насолоджуючись їхнім блиском, красою і розкішшю… Однак натомість багато хто з нас стикається з тьмяними, ламкими й млявими пасмами, які поки що не готові вражати наповал своїм зовнішнім виглядом. І в цьому, на жаль, немає нічого дивного, адже взимку волосся відчуває такий самий стрес і дискомфорт, як і наша шкіра.

1-Весняний-догляд-за-волоссям

У холодну пору року, виходячи з теплих приміщень на вулицю і повертаючись назад, нам доводиться стикатися з перепадами температур. А ще — з низькою вологістю через опалення та морозне повітря і, звісно ж, з авітамінозом, адже наш раціон зазвичай далекий від ідеалу в цей період. За таких несприятливих умов будь-яке, навіть найщільніше і найгустіше волосся здатне «здати» свої позиції.

Шукай EVA Blog в Instagram

Що в цей час відбувається з локонами? Вони стають більш сухими та ламкими, а кінчики січуться інтенсивніше. У деяких випадках страждає не тільки довжина, а й шкіра голови: може з’явитися лупа і дискомфортні відчуття, волосся, що швидко забруднюється, може ставати ще жирнішим, а сухе біля коріння — ще більш пересушеним, а також може посилитися випадання. Якщо ти помітила серйозні зміни у своїх пасмах, краще, звичайно ж, звернутися до професіоналів. Однак у більшості випадків достатньо правильного догляду та дотримання низки правил, які допоможуть реанімувати волосся в домашніх умовах практично так само, як у салоні краси.

2-Весняний-догляд-за-волоссям

Цікаво на тему: Топ лайфхаків із догляду за волоссям

Як ефективно відновити волосся у весняний період? Що варто змінити у своїй рутині, щоб пасма швидше стали здоровими та блискучими? Яку косметику обрати для домашніх процедур? Ділимося з тобою секретами весняного догляду.

Прості рекомендації, які допоможуть швидше відновити локони

3-Прості-рекомендації

Перш ніж ми перейдемо до добірки актуальних на весну засобів, давай спочатку попрацюємо над помилками в догляді, які можуть перешкоджати роботі навіть найкрутішої професійної косметики. Більшість із цих порад напевно тобі відомі, але нагадати собі зайвим не буде.

  1. Відклади стайлери на період активного відновлення волосся. Що менше температурного стресу відчуватимуть локони, то швидше вони приходитимуть у норму. Тому постарайся в цей час обійтися без випрямлячів і плойок. Якщо потрібно скористатися феном, вибирай нижчі температури, а в ідеалі — холодне повітря. І пам’ятай, що не варто розтирати мокре волосся рушником — ним потрібно лише акуратно промокнути локони, щоб вбралася зайва вода.
  2. Почекай зі зміною стилю. Якщо ти планувала навесні оновити образ, наприклад, зробивши хімічну завивку або вийшовши з брюнетки в блонд, краще відкласти цей крок. І без того пошкоджені за зиму локони після таких агресивних процедур прийдуть у ще більш сумний вигляд.
  3. Правильне розчісування. На період «весняної реставрації» найкраще віддати перевагу гребінцям з натуральних матеріалів — дерева або щетини, наприклад. А ось популярний для укладок браш було б непогано відкласти в сторону, особливо для волосся, схильного до заплутування. Також варто пам’ятати, що не варто розчісувати мокре волосся — насичене вологою, воно стає більш вразливим. Щоб розплутати локони, рухайся від кінчиків, поступово піднімаючись до шкіри голови, і дій максимально дбайливо.4-Правильне-розчісування
  4. Обполіскуй довжину прохолодною водою. Такий крок дозволить закрити лусочки пасом, зробить їх більш слухняними та гладкими.
  5. Підтримуй здоров’я волосся зсередини. Додай у раціон більше клітковини, овочів, горіхів, білка і корисних жирів, адже основну частину «будівельних матеріалів» для нашого тіла ми отримуємо саме з їжі. За необхідності можна під’єднати вітаміни та БАДи, але для цього краще проконсультуватися з лікарем.
  6. Роби масаж шкіри голови. Ця проста дія стимулює приплив крові до волосяних фолікулів, у результаті чого вони отримують більше корисних мікроелементів і кисню. Масаж особливо ефективний у разі посиленого випадіння.5-Роби-масаж-шкіри-голови
  7. Геть посічені кінчики. На жаль, сьогодні не існує ідеальних «ліків» від цієї проблеми. Більшість засобів ефективні лише доти, доки ти ними користуєшся, але потім карета все одно перетворюється на гарбуз. Найдієвіший варіант — зістригти пошкоджені кінці та за допомогою правильного догляду запобігати їхній появі в майбутньому.
  8. Роби акцент на зволожувальні, живильні та відновлювальні засоби для волосся. Це стосується всіх продуктів — від шампуню і маски до спреїв і філерів. У комплексі вони допоможуть наситити локони вологою, і, як наслідок, зробити їх міцнішими та здоровішими. Також варто додати до свого догляду засоби з SPF-захистом, адже ультрафіолет впливає не тільки на шкіру, а й на волосся. А ось засоби з детокс-дією або продукти для об’єму краще поки що відкласти — вони можуть висушувати пасма і шкіру голови.

Як бачиш, все досить просто. Головне завдання — мінімізувати стрес, механічний і хімічний вплив на волосся, додати в раціон більше вітамінів і мікроелементів, а також переглянути свої доглядові продукти. І на останньому ми зупинимося детальніше.

Цікаво на тему: Найкращі вітаміни від випадіння волосся

Добірка засобів для волосся для весняного догляду

6-Добірка-засобів-для-волосся-для-весняного-догляду

Сучасний ринок косметичних продуктів викликає, з одного боку, захват, з іншого — ускладнює вибір, оскільки зупинитися на чомусь одному буває ой як непросто. EVA Blog зібрав для тебе двадцятку гідних засобів, які будуть актуальні на весняний період

Класні шампуні на весну

7-Класні-шампуні-на-весну

Очищення — один із головних етапів у догляді не тільки за шкірою, а й волоссям. Якщо твоє завдання — реанімувати «втомлені» після холодів локони, варто робити вибір на користь м’яких або безсульфатних шампунів, які не будуть пересушувати шкіру голови та довжину. Для сильно пошкоджених пасом є сенс звертати увагу на відновлювальні та поживні продукти, а якщо ти зіштовхнулася з проблемою випадіння — на стимулювальні та вітамінні. Пропонуємо тобі 5 якісних засобів для дбайливого очищення волосся.

Назва Країна Активні компоненти
Daeng Gi Meo Ri Vitalizing Shampoo Південна Корея – екстракти женьшеню, полину та хризантеми.
Безсульфатний шампунь CHI з оліями США – олії аргани та морінги.
Matrix Total Results Unbreak My Blonde Strengthening Іспанія – саліцилова та лимонна кислота.
KayPro Pro-Sleek Liss System Shampoo Італія – гідролізований кератин;

– екстракт какао-бобів.

Rene Furterer Triphasic Stimulating Shampoo Франція – екстракти апельсина, лаванди та розмарину.

Daeng Gi Meo Ri Vitalizing Shampoo

01 Daeng Gi Meo Ri Vitalizing Shampoo (1024)

Особлива формула відновлювального шампуню Vitalizing Shampoo від корейського бренду Daeng Gi Meo Ri на третину складається з натуральних рослинних екстрактів. Серед них — витримка з айви, шовковиці, полину, центелли та женьшеню, які насичують локони корисними мікроелементами та вітамінами. Засіб не тільки делікатно очищає шкіру голови від забруднень і стайлінгу, а й, завдяки вмісту ментолу, стимулює кровообіг, покращує живлення волосяних фолікулів, зміцнює їх і зменшує випадіння.

Безсульфатний шампунь CHI з оліями

02 Безсульфатний шампунь CHI з оліями (1006)

Безсульфатний шампунь від CHI має в складі олії аргани та морінги, що дає змогу реанімувати навіть сильно пошкоджене та сухе волосся. Їх доповнює гідролізований шовк, ретинол, вітамін Е, а також екстракти ананаса, лимона, винограду і пасифлори. Попри те, що засіб не містить сульфатів, він утворює густу піну, яка дбайливо очищає, не пересушуючи шкіру голови, і дарує розкішний аромат. А ще він живить волосся, роблячи його більш слухняним і блискучим.

Цікаво на тему: 12 найкращих шампунів для жирного волосся

Matrix Total Results Unbreak My Blonde Strengthening

03 Matrix Total Results Unbreak My Blonde Strengthening (770)

Потрібен хороший очищувальний шампунь для догляду за освітленим волоссям? Придивися до Matrix Total Results Unbreak My Blonde Strengthening. Безсульфатний засіб спеціально розроблений для блондинок і сприяє підтримці благородного відтінку. У його складі — лимонна і саліцилова кислота, які нівелюють дію водопровідної води, зміцнюють пасма і позбавляють пористості.

KayPro Pro-Sleek Liss System Shampoo

04 KayPro Pro-Sleek Liss System Shampoo (556)

Якщо потрібно зробити волосся більш слухняним після кератинового випрямлення або будь-якої іншої розгладжувальної хімічної процедури, вибирай KayPro Pro-Sleek Liss System Shampoo. Безсульфатний шампунь дисциплінує локони, прибирає пухнастість, надає їм гладкість і здоровий вигляд. Такий ефект став можливий завдяки складу, який передбачає екстракт бобів какао та гідролізований кератин. Активні компоненти насичують пасма поживними речовинами, заповнюючи їх і надаючи красивого блиску.

Rene Furterer Triphasic Stimulating Shampoo

 

05 Rene Furterer Triphasic Stimulating Shampoo (321)

Після зими волосся почало випадати інтенсивніше, ніж раніше? Рекомендуємо стимулювальний шампунь Rene Furterer Triphasic Stimulating Shampoo. Його формула містить інулін, який є пребіотиком і допомагає відновити гідроліпідний бар’єр та імунітет шкіри голови. Доповнюють його олії лаванди, пфафії та апельсина, які стимулюють мікроциркуляцію і ріст волосся, а також тонізують і дарують свіжість без пересушування.

Бальзами та кондиціонери

8-Бальзами-та-кондиціонери

Для розгладження локонів після миття і захисту їх від пошкоджень не обійтися без кондиціонера. А якщо ти шукаєш легке зволоження без обтяження, полегшення розчісування і шовковистість, тоді варто скористатися бальзамом, підібраним за типом волосся. Пропонуємо 4 чудових продукти для весняного догляду.

Назва Тип продукту Країна Активні компоненти
Paul Mitchell Awapuhi Wild Ginger Keratin Cream Rinse Кондиціонер США – кератин;

– екстракт імбиру та авапуї.

La’dor Wonder Balm Бальзам Південна Корея – амінокислоти;

– екстракт шовку.

Revlon Professional Magnet Ultimate Reparative Melting Balm Бальзам Іспанія – масло жожоба та кокоса.
Kerastase Fondant Renforcateur Fortifying Anti Hair-Fall Conditioner Кондиціонер Іспанія – гліцерин;

– олія соняшника та сої.

Paul Mitchell Awapuhi Wild Ginger Keratin Cream Rinse

06 Paul Mitchell Awapuhi Wild Ginger Keratin Cream Rinse (131)

Awapuhi Wild Ginger Keratin Cream Rinse від Paul Mitchell – порятунок для пошкоджених від термоукладок і хімічних процедур, пофарбованих або дуже сухих локонів. Використання кондиціонера дає змогу відновити та наситити волосся, надати йому еластичності, блиску та м’якості. Цьому сприяє особлива формула, розроблена професіоналами, яка містить запатентований кератиновий комплекс, вітаміни (А, Е, С), екстракти імбиру та авапуї.

La’dor Wonder Balm

07 La'dor Wonder Balm (216)

Бракує часу вранці на всі beauty-процедури? Шукаєш бальзам, який впорається зі зволоженням локонів швидше, ніж за одну хвилину? Спробуй La’dor Wonder Balm. Він здатен привести до ладу пошкоджене, сухе та неслухняне кучеряве волосся. Маючи у своїй формулі гідролізований шовк, олію макадамії, цераміди, аргінін та екстракт алое, продукт лише за 50 секунд глибоко зволожує і відновлює пасма, надає їм здорового вигляду, а також захищає від впливу ультрафіолетових променів.

Цікаво на тему: Найкращі кондиціонери та бальзами для волосся

Revlon Professional Magnet Ultimate Reparative Melting Balm

08 Revlon Professional Magnet Ultimate Reparative Melting Balm (88)

Magnet Ultimate Reparative Melting Balm від Revlon Professional може бути як класичним бальзамом, так і незмивним засобом для пошкоджених кінчиків. У його складі — олії жожоба і кокоса, що дає змогу наситити й запечатати волоски, а також створити навколо них невидимий бар’єр, який вбереже локони від стайлерів і негараздів довкілля. Результат — блискучі та гладкі пасма без ефекту «кульбабки».

Kerastase Fondant Renforcateur Fortifying Anti Hair-Fall Conditioner

09 Kerastase Fondant Renforcateur Fortifying Anti Hair-Fall Conditioner (68)

Kerastase Fondant Renforcateur Fortifying Anti Hair-Fall Conditioner – засіб від випадіння, який стане надійним союзником у боротьбі за розкішну гриву. Формула містить олії сої та соняшнику, екстракти імбиру, едельвейса та саліцилову кислоту, що дає змогу продукту живити та відновлювати як коріння волосся, так і довжину. Кондиціонер підходить для щоденного застосування і моментально надає локонам гладкість, еластичність і здоровий вигляд.

Маски для весняного відновлення

9-Маски-для-весняного-відновлення

На відміну від бальзамів і кондиціонерів, маски — це більш потужні засоби, які здатні глибше підживити й реанімувати локони, надати їм доглянутого вигляду, а також позбавити ламкості та сухості. Зазвичай достатньо кілька застосувань на тиждень, щоб волосся значно змінилося після зимового стресу. Але якщо пасма пошкоджені сильно, їх можна швидше відновити, якщо наносити маску щодня або витримувати її трохи довше, ніж рекомендує виробник. Нижче ти знайдеш 5 відмінних варіантів для глибокої реставрації волосся.

Назва Країна Активні компоненти
Masil 8 Seconds Salon Hair Mask Південна Корея – кератин;

– колаген;

– пантенол.

Estima No Loss Revitalising Mask Польща – рослинні екстракти;

– кератин.

Oway Silk’n Glow Hair Mask Італія – олія бразильського горіха;

– екстракт апельсина.

Wella Professionals Fusion Intensive Repair Mask Німеччина – амінокислоти.
Echosline Seliar Luxury 15 Аctions Mask Італія – олія аргани та льону;

– вітамінний комплекс.

Masil 8 Seconds Salon Hair Mask

10 Masil 8 Seconds Salon Hair Mask (37)

Догляд вдома як у салоні краси й при цьому всього за 8 секунд?! Це можливо разом із Masil 8 Seconds Salon Hair Mask. Втім, якщо волосся дуже пошкоджене і потрібна «важка артилерія», склад можна залишити на кілька хвилин для суперрезультату. Секрет маски криється в формулі — в ній містяться цераміди, протеїни шовку, кератин, колаген і цілих 16 рослинних екстрактів (апельсина, лимона, центелли, спіруліни, ментолу, зеленого чаю та інші). Продукт працює не тільки по довжині, відновлюючи структуру і надаючи локонам еластичності та блиску, а й на шкірі голови, стимулюючи живлення коріння і зміцнюючи його.

Estima No Loss Revitalising Mask

11 Estima No Loss Revitalising Mask (58)

Estima No Loss Revitalising Mask – регенерувальна маска, ефективна в разі випадіння волосся. В її формулі передбачені кератин, олії ши та соняшнику, а також цінні рослинні екстракти лаванди, розмарину, шавлії, чебрецю та календули. Вона живить і відновлює локони від коренів до кінчиків, насичує їх необхідними поживними елементами та зміцнює. Результат — м’які та зволожені пасма без обтяження та пучків волосся на гребінці.

Цікаво на тему: Як наносити маску для волосся для максимального ефекту?

Oway Silk’n Glow Hair Mask

12 Oway Silk'n Glow Hair Mask (32)

Якщо потрібен глибоко живильний засіб для пористих і сухих пасом, обирай Oway Silk’n Glow Hair Mask з ефектом anti-frizz. Екстракт вівса ущільнює тонкі локони та надає їм здорового вигляду, олія та екстракт апельсина забезпечують блиск і знижують жирність, а олія бразильського горіха, багата на ретинол і вітамін Е, дисциплінує та надає гладкості. Приємний бонус — ніжний ванільно-цитрусовий аромат, веганський склад і відсутність силіконів.

Wella Professionals Fusion Intensive Repair Mask

13 Wella Professionals Fusion Intensive Repair Mask (25)

Wella Professionals Fusion Intensive Repair Mask – професійна реконструкція для дуже пошкоджених і пересушених локонів. У формулі маски є корисні амінокислоти, які є «цеглинками» для синтезу природних білків (еластину і колагену), а також цитрусова кислота, що є джерелом вітаміну С. Засіб глибоко насичує сухе волосся, позбавляє ламкості, робить його гладким і більш слухняним.

Echosline Seliar Luxury 15 Аctions Mask

14 Echosline Seliar Luxury 15 Аctions Mask (24)

Ще одна експрес-маска в нашій добірці для тих, кому часто бракує часу, – Echosline Seliar Luxury 15 Аctions Mask. Усього за 1 хвилину (але якщо волосся потребує інтенсивнішого відновлення, то краще більше) засіб глибоко зволожує і живить локони, захищає від пересушування, створюючи навколо волосків незримий бар’єр, дисциплінує, посилює яскравість пігменту на пофарбованих пасмах і має виражену антистатичну дію. Це не магія, а заслуга вивіреної формули, в якій містяться ніацинамід, комплекс вітамінів, а також олії аргани, льону та опунції.

Додатковий догляд для волосся

10-Додатковий-догляд-для-волосся

Сьогодні існує безліч додаткових засобів для локонів, які підсилюють дію основних продуктів і допомагають привести волосся до ладу швидше й ефективніше. До них належать спреї, еліксири, сироватки та олії. Здебільшого вони не вимагають змивання і є фінальним штрихом у догляді за пасмами, захищаючи їх від пересушування, ультрафіолету і впливу навколишнього середовища. Нижче ти знайдеш 6 цікавих продуктів для різних завдань.

Назва Тип продукту Країна Активні компоненти
milk_shake Integrity Incredible Oil Олія Італія – олія ши та аргани;

– вітамін Е.

Olaplex Hair Perfector No.3 Еліксир США – олія жожоба та мигдалю;

– сік алое.

Tigi Bed Head Wanna Glow Hydrating Jelly Oil Олія-желе США – гліцерин;

– олія бабассу;

– екстракт бразильського горіха.

OGX Nourishing Coconut Milk Anti-Breakage Serum Сироватка США – кокосова олія;

– молочні протеїни.

Bingo GoCare Ultra Rich Care Vitamin Repair Spray Спрей Італія – протеїни шовку.
UNi.tec Professional Bi-Phase Treatment Спрей Німеччина – протеїни пшениці.

milk_shake Integrity Incredible Oil

15 milk_shake Integrity Incredible Oil (22)

milk_shake Integrity Incredible Oil – незмивний масляний комплекс, який врятує навіть найбільш мляві пасма. Його дія не обмежується живленням: продукт «приручає» неслухняні локони, робить їх міцнішими, насичує блиском, а також захищає від впливу високих температур. І все завдяки правильно підібраному складу, який містить олії ши, аргани, мурумуру та вітамін Е.

Olaplex Hair Perfector No.3

16 Olaplex Hair Perfector No.3 (17)

У тебе пористе або фарбоване волосся, яке потребує глобальної реконструкції? Рекомендуємо Hair Perfector No.3 від американського професійного бренду Olaplex. Олії жожоба і солодкого мигдалю, сік алое, пантенол, а також цитрусова й аскорбінова кислоти, які входять до запатентованої формули, здатні впливати на пасма на клітинному рівні, нормалізуючи обмінні процеси та зміцнюючи їх. Активний засіб підтримує гідроліпідний баланс волосся, не вимиває пігмент, ефективно відновлює і полегшує укладання.

Цікаво на тему: 22 найкращі засоби для волосся від українських брендів

Tigi Bed Head Wanna Glow Hydrating Jelly Oil

17 Tigi Bed Head Wanna Glow Hydrating Jelly Oil (16)

Олія-желе Wanna Glow Hydrating Jelly Oil від Tigi — засіб, який розгладжує неслухняне волосся без обтяження і надає йому доглянутого вигляду. У його складі — олії бабассу, бразильського горіха і гліцерин, які прибирають пухнастість, забезпечують антистатичний ефект, надають блиск і глибоко живлять пасма. Приємний аромат груші та зручне паковання зроблять використання продукту не тільки дієвим, а й приємним.

OGX Nourishing Coconut Milk Anti-Breakage Serum

18 OGX Nourishing Coconut Milk Anti-Breakage Serum (15)

Чи може засіб для волосся бути одночасно живильним і мати легку текстуру? Може, якщо це OGX Nourishing Coconut Milk Anti-Breakage Serum. Створена на основі кокосової олії з додаванням гліцерину і гідролізованих молочних протеїнів, сироватка живить і дисциплінує вперті локони, полегшує розчісування, надає еластичності та блиску, зберігаючи об’єм.

Bingo GoCare Ultra Rich Care Vitamin Repair Spray

19 Bingo GoCare Ultra Rich Care Vitamin Repair Spray (12)

Якщо після всіх доглядових процедур тебе не покидає ефект «кульбабки», скористайся Bingo GoCare Ultra Rich Care Vitamin Repair Spray. Це вітамінний спрей з УФ-фільтрами, який запобігає утворенню посічених кінчиків, захищає від вигорання пігменту і пересушування волосся через вплив сонячних променів. У його складі також є олія жожоба, пантенол і шовкові протеїни, які розгладжують локони, зволожують і надають їм здорового сяйва.

UNi.tec Professional Bi-Phase Treatment

20 UNi.tec Professional Bi-Phase Treatment (11)

Ще один спрей із захистом від ультрафіолету, який стає дедалі актуальнішим з настанням тепла — Uni.tec Professional Bi-Phase Treatment. Цей двофазний засіб з протеїнами пшениці запобігає сухості та ламкості волосся, захищає від механічних пошкоджень, допомагає зберегти колір і оптимальний рівень зволоженості. Навесні спрей можна наносити прямо на вологі пасма, а в літню пору для посилення захисту від УФ-променів, можна повторити процедуру перед виходом на вулицю на сухі локони.

Дотримання нескладних рекомендацій, правильно підібраний догляд, трохи зусиль і терпіння — і ти просто не впізнаєш своє волосся. Воно стане твоєю головною прикрасою і, не побоїмося цього слова, гордістю, яка приноситиме тобі справжню радість. А які засоби ти використовуєш для відновлення локонів? Які продукти — твій must-have у догляді та чому?

Читай також:

22 Січня / 2024 Волосся

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Юлія Новак

    Чудова підбірка та рекомендації по догляду за волоссям.Класні підібрані якісні засоби для краси та здоров’я волосся.Кожна зможе знайти,щось своє.🙌🏻🤍

VISUAL by EVA