Наводимо порядок у косметичці правильно

Косметичка — хранителька нашої таємної зброї точкового ураження. Утім, якщо зазирнути до косметичок більшості жінок, виявляється, що там панує повний хаос. Зізнавайтеся, дівчата, у вас теж бувають такі ситуації, коли ви забуваєте про існування якогось продукту, а потім знаходите його і виявляється, що він вже зіпсувався? Або ще гірше: щоранку ви копирсаєтесь у косметичці в пошуку потрібного засобу, і це займає більше часу, аніж сам макіяж. Якщо це про вас, тоді вам терміново потрібно навести порядок у beauty-арсеналі — для цього слідуйте нашому покроковому плану.

Крок 1: зберіть усю наявну косметику

Виділіть пару годин часу на те, щоб навести лад у косметичці. Викладіть в одне місце всю наявну косметику та влаштуйте ревізію своїх запасів. Передивіться кожен засіб та відправте на смітник всі зламані помади, сухі туші, розбиті тіні й пудри. Не сподівайтеся, що коли-небудь вони знадобляться — скоріш за все, якщо до сьогодні ви ними не користувалися, їхній час вже ніколи не настане.

Крок 2: перевірте терміни придатності

Просто подивитися термін придатності на пакуванні недостатньо, адже у кожного засобу їх кілька. Проявіть трохи терпіння й раз і назавжди розберіться з цими показниками.

  • Кінцевий строк придатності: Expiration date, або скорочено — Exp. Позначається у вигляді дати на спайці, самому флаконі, етикетці тощо. Після виходу цього терміну використовувати продукт не можна, навіть якщо до сьогодні його не було відкрито.
  • Строк придатності після відкриття: значок відкритого флакону, Period after opening або PAO. Цей термін означає, як довго можна користуватися продуктом після відкриття. Зазвичай позначається так: 24 m, 12 m — кількість місяців. Рідше 1 у., 2 у. — кількість років.

Як не розгубитися?

Строк придатності після відкриття зазвичай вказується на рідких засобах і майже ніколи — на сухих. Для того, щоб не забувати про цю дату, відкриваючи новий косметичний засіб, ручкою або фломастером вказуйте на ньому кінцевий строк придатності після відкриття.

Наприклад, якщо він складає 12 місяців, а сьогодні 30 червня 2018 року, то після червня 2019 року цим продуктом користуватися вже не можна. Навіть якщо кінцевий термін придатності ще не витік. Інша ситуація — кінцевий строк придатності вже скінчився, а термін після відкриття — ще ні. В такому разі орієнтуйтеся на той показник, який витікає раніше.

Також на етикетці ви можете знайти такі показники: строк зберігання — Shelf life period (зазначається у кількості місяців) й дата виробництва — Manufacture date або production date. Якщо слідкувати за першими двома, то на ці можете не звертати уваги.

Крок 3: розпрощайтесь з усіма зіпсованими засобами

Сподіваємось, ви знаєте про те, що користуватись простроченою косметикою шкідливо для здоров’я. А якщо ні, то ось вам кілька фактів:

  • простроченою помадою можна отруїтися;
  • від простроченої косметики для очей (туші, рідких тіней, підводки) можна підхопити кон’юнктивіт;
  • прострочені засоби для шкіри, особливо рідкі (креми, тональні засоби), можуть стати причиною подразнень, висипів, алергії.

Тож не жалійте жодного зіпсованого засобу й нещадно викидайте все на смітник!

Крок 4: наведіть чистоту

Коли та як мити пензлі для макіяжу, читайте у нашій попередній статті. Усе інше переберіть і протріть від забруднень: для цього можна скористатися засобом для зняття макіяжу або простою вологою серветкою. Наточіть пензлики для губ і очей. Протріть точилку.

Крок 5: розділіть за призначенням

У залежності від того, скільки у вас косметики, поділіть її на кілька груп — це дозволить швидко знаходити потрібну річ і зручно все зберігати в окремих косметичках. Наприклад, групи можуть бути такими.

  • Засоби по догляду за обличчям: креми, лосьйони, маски, пілінги. Сюди ж можна покласти ватяні палички й диски.
  • Повсякденний макіяж: вся декоративна косметика й аксесуари, якими ви користуєтесь щоранку. Якщо ви обходитесь невеликою кількістю засобів, цю косметичку можна носити з собою в сумочці, щоб вчасно підправити макіяж протягом дня.
  • Святковий макіяж: декоративна косметика, якою ви користуєтесь в особливих випадках.
  • Парфуми: якщо маєте велику колекцію ароматів, зберігайте їх в окремій косметичці. Один або два парфуми можна зберігати в повсякденній або святковій косметичці в залежності від їхнього призначення.
  • Косметика для тіла: лосьйони, креми, олійки та все інше, що ви наносите на тіло.
  • Засоби для рук: лаки, креми, скраби, олійки, засоби для видалення лаку тощо.
  • Косметичка в офіс: про те, як її зібрати, читайте тут.

Якщо косметики у вас небагато, поєднайте окремі групи між собою так, щоб вам було зручно все зберігати та знаходити, наприклад, засоби для тіла та рук, повсякденний та святковий макіяж тощо.

Порядок і чистота в косметичці: поради від EVA Blog

  • Відкриваючи новий засіб, прямо на флаконі позначайте дату, коли витікає строк зберігання або придатності — той, що закінчується раніше. Так вам буде простіше слідкувати за термінами й вчасно оновлювати косметику.
  • Парфуми — чи не єдиний косметичний засіб, яким можна користуватися після закінчення терміну придатності. Звісно, якщо аромат не зіпсувався!
  • Відмінна альтернатива косметичкам — органайзер: настільний або для висувного ящика. З ним ви можете зручно зберігати всю косметику в одному місці й вчасно знаходити все необхідне.
  • Усю косметику (в тому числі й парфуми) зберігайте подалі від джерел тепла та сонячного світла, інакше вона зіпсується раніше зазначеного терміну.

Звісно, більшість жінок отримує задоволення не лише від користування beauty-засобами, але й від процесу вибору та покупки. Утім, ситуація з косметикою така ж, як і з гардеробом: якщо підтримувати все в порядку й чітко бачити, що у вас є, а чого не вистачає, можна уберегти себе від необдуманих покупок й купувати лише потрібні речі. Отже, як бачите, порядок в косметичці — це суцільні плюси, тож мерщій до ревізії!

7 Серпня / 2018 Краса

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Тетяна

    Сегодня займусь!!!

VISUAL by EVA