Як обрати ідеальний ВВ-крем?

Більшість з нас, жінок, вже має власний позитивний досвід використання BB-крему або принаймні знає про його революційні властивості. Але у чому саме полягає ця революційність? Насамперед, у поєднанні функцій доглядової і декоративної косметики. BB-крем покликаний виконувати одразу п`ять косметичних завдань: захист від ультрафіолету, відновлення, зволоження, основа під макіяж і безпосередньо макіяж. Тож не дивно, що поява на вітчизняному ринку продукту, здатного замінити одразу кілька засобів, викликала справжній споживацький ажіотаж. Але як серед представленого нині різноманіття кремів з приставкою «ВВ» обрати той, який дійсно виконуватиме зазначені функції і при цьому підійде саме вам? Для цього слід розібратися в особливостях цього засобу та дізнатися, на що слід звернути увагу при виборі BB-крему на прикладі продуктів даної категорії, представлених у мережі магазинів EVA.

Особливості ВВ-крему

Ми вже звикли вважати появу BB-крему заслугою усюдисущої азійської косметології. Насправді ж схожа формула була розроблена ще у 60-х роках у Німеччині як регенеруючий і заспокійливий засіб для відновлення шкіри обличчя після агресивних косметологічних процедур і оперативних втручань.

В асортименті західноєвропейських і американських брендів ВВ-продукти почали з’являтися з 2012 року. В них акцент ставився на маскуванні недоліків, тоді як азійські засоби мали доглядову спрямованість.

Спільною відмінністю усіх ВВ-кремів від тональних засобів є те, що вони легко наносяться, мають легку текстуру не забивають пори, майже не відчуваються на обличчі і не створюють ефекту маски. При цьому щільності засобу достатньо для того, щоб приховати будь-які дрібні недоліки шкіри.

ВВ-крем містить SPF-фільтри, маскує темні плями і вирівнює тон, відбілює і матує шкіру, усуває подразнення і запалення. Деякі продукти також містять компоненти, які уповільнюють процеси старіння. Цей засіб замінить вам зволожуючий крем, праймер та коректор, при цьому триматиметься на обличчі увесь день.

Як обрати ВВ-крем?

Базовими компонентами формули ВВ-крему на момент її розробки були пантенол, який сприяв регенерації і загоєнню уражень шкіри та зволожуючий компонент – олія Ши. Сучасні продукти містять значно більше різноманітних складових, включаючи вітаміни, мінерали, колаген і навіть стовбурові клітини. Тож як обрати засіб, який підійде вам якнайкраще?

Обираючи ВВ-крем, необхідно враховувати два параметри: тон своєї шкіри і її особливості.

Корейські бренди пропонують здебільшого світлі відтінки. До того ж в них нерідко містяться відбілюючі компоненти, які явно не підходять для смуглявої шкіри.

У західних брендів ви знайдете більше відтінків, а також можете створити власний тон, змішуючи у необхідній пропорції креми світлого і темного кольору.

Пам’ятайте, що ВВ-засоби здатні підлаштовуватися під тон шкіри, і колір засобу може суттєво відрізнятися від того відтінку, який ви отримаєте при нанесенні. Тому перед покупкою обов`язково протестуйте крем на зворотній стороні долоні.

Не менш важливим завданням є вибір засобу відповідно до вашого типу шкіри.

Жирна шкіра

Для жирної шкіри слід обирати матуючий крем без вмісту олій і без ефекту сяяння. До його складу також повинні входити абсорбуючі компоненти.

Цим вимогам відповідає ВВ-крем проти жирного блиску Garnier Секрет Досконалості для змішаної та жирної шкіри.

Суха шкіра

Крем для сухої шкіри може містити гіалуронову кислоту, гліцерин, рослинні олії, інші зволожуючі та живлячі компоненти, а також складові на основі силікону, які пом’якшують шкіру і діють як праймер.

Для сухої шкіри підійде BB-крем для обличчя L’Oreal Paris Bonjour Nudista BB-Cream Зволожуючий

 

Чутлива і проблемна шкіра

Крем для чутливої шкіри не повинен містити жодних потенційних алергенів і має пройти відповідні дерматологічні тести. В складі такого крему повинні міститися вітаміни, такі як A, B та E, а також антисептичні компоненти.

Для цього типу шкіри радимо обрати заспокійливий ВВ-крем Mixa Sensitive Skin Expert

Вікова шкіра

Вікова шкіра потребує особливого догляду, який надасть ВВ-крем з antiage-компонентами – пептидами, антиоксидантами (вітаміни A, E, C), гіалуроновою кислотою. До того ж засіб повинен мати надлегку текстуру, інакше він забиватиме зморшки і замість того, щоб маскувати, робитиме їх ще помітнішими.

Радимо звернути увагу на тональний крем GOSH BB All in One, а також на ВВ-Крем Черний Жемчуг Омолоджуючий 56+

Нормальна шкіра

Може потребувати корекції тону або маскування зморшок. В другому випадку радимо скористатися нашими порадами для вікової шкіри. У першому звертайте увагу на консистенцію, вона має бути достатньо рідкою. Антиоксиданти, вітаміни та зволожуючі компоненти також стануть вам у нагоді.

Володаркам нормалної шкіри підійде ВВ-крем Garnier Секрет Досконалості для нормальної шкіри або ВВ-крем ZIAJA для нормальної шкіри.

Як наносити ВВ-крем?

Наносити BB-крем необхідно на очищену шкіру за допомогою косметичного спонжа, розподіляючи засіб по обличчю та шиї легкими рухами. Якщо ж ви надаєте перевагу косметичному пензлю, то намагайтеся наносити крем рівномірно і не забувайте ретельно розтушовувати переходи.

Змивати макіяж можна за допомогою гідрофільного масла або міцелярної води. Не рекомендується використовувати для змивання проточну воду – у поєднанні з ВВ-кремом, вона заб’є пори.

Незважаючи на свою універсальність, ВВ-крем є насамперед косметичним, а не медичним засобом і вирішує косметичні, а не медичні проблеми. Тому у деяких випадках раціональніше звернутися до дерматолога, ніж очікувати дива від косметичної промисловості. Проте зі своїми прямими обов’язками ВВ-крем дійсно справляться на відмінно. А це означає, що для цього засобу має знайтися місце і у вашій косметичці.

ВВ крем для обличчя Garnier Секрет досконалості світло-бежевий SPF 20

199.00
Купити

Тональний крем GOSH BB All in One

415.00
Купити

ВВ крем для обличчя Garnier Скін Натуралс комплексний зволожуючий натурально-бежевий 03 SPF 15

213.00
Купити

ВВ Крем Черний Жемчуг Омолоджуючий д/всих типів шкіри 56+

83.00
Купити

ВВ крем для обличчя ZIAJA для нормальної шкіри

127.00
Купити
7 Листопада / 2018 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті