Кокосова олія: Рецепти перевірені часом

Про користь кокосового масла сказано стільки, що не користується ним тільки ледачий. Воно й за волоссям доглядати допомагає, і шкіру в тонусі підтримує, і зуби відбілює.
Причина такої унікальності у багатому на вітаміни, антиоксиданти та жирні кислоти складі.
У цій статті ми зібрали найкращі рецепти, перевірені часом.

Обличчя

Омолодження

Пропонуємо спробувати кокосову процедуру проти вікових змін у шкірі. Налийте невелику кількість олії в долоню і прогрійте її за рахунок тепла рук. Коли вона буде однієї температури з вашим тілом, приступайте до нанесення масла на шкіру. На відміну від багатьох інших олій, кокосову можна використовувати навіть для зволоження ніжних ділянок навколо очей. Не забувайте і про шию!

Скраб для сяючої шкіри

Щоб не пошкодити ніжну шкіру, необхідно використовувати дрібні абразивні частинки. Цю роль прекрасно виконає сода: якщо змішати її в рівних пропорціях з кокосовим маслом, отриманий пілінг м’яко очистить шкіру від відмерлих клітин і зробить її свіжою та сяючою.

Засіб для демакіяжу

Під впливом кокосового масла косметика буквально починає танути. Злегка прогріте масло потрібно розподілити по обличчю і залишити на кілька хвилин, після яких ви помітите, що від косметики не залишилося і сліду.

Бай-бай, прищики!

Якщо нанести на очищену шкіру тонким шаром кокосову олію, обличчя стане свіжішим. Подразнення, якщо воно було, стане менш помітним, а акне зникнуть. Коли масло вбереться, на шкірі залишиться захисний шар, який буде виконувати бар’єрну функцію при зіткненні з негативними явищами навколишнього середовища.

Ідеальні губи

Матова помада, яка стала надзвичайно популярною в цьому сезоні, пред’являє особливі вимоги до догляду за губами. Якщо глянсовий блиск маскує дрібні недоліки, то матова поверхня, навпаки, підкреслює.

Змішайте коричневий цукор і кокосове масло. Скраб, який у вас вийшов, потрібно відразу використовувати. Обробіть ним губи, рухаючись подушечками пальців за годинниковою стрілкою від середини до правого куточка і проти годинникової стрілки від середини до лівого куточка. Тепер ваші губи готові до нанесення матової помади!

Волосся

Природний блиск і шовковистість

Щоб зробити волосся рівним і блискучим, не потрібні засоби для стайлінгу. Візьміть кілька крапель кокосового масла, нанесіть їх на гребінець і пройдіться по волоссю. Олія рівномірно розподілитися по всій довжині, і ваше укладання буде ідеальним!

 

Нічна маска

Якщо залишити на ніч маску з масла кокоса на волоссі, а вранці помити голову, волосся стане гладким і шовковистим.

ЦІКАВО ПО ТЕМІ: МАСКИ ДЛЯ ВОЛОССЯ З КОКОСОВОЮ ОЛІЄЮ

Забудьте про лупу

Лупа (не плутати з себорейними лусочками) з’являється тоді, коли шкіра голови суха. Позбавитися її теж допоможе кокосова олія. Таку маску можна робити раз на тиждень.

Тіло

Попрощайтеся з апельсиновою кіркою

Щодня після душу наносіть на проблемні зони, де є целюліт, кокосове масло. Змивати його не потрібно, тому оптимальний час для процедури — після душу. Дозвольте олії увібратися (це займе декілька хвилин), і можете одягатися. Не хвилюйтеся, вона не залишить на одязі жирних плям.

Неестетичні розтяжки

Після стрімкого схуднення, а також після вагітності на тілі нерідко залишаються стрії. Як нелегко з ними боротися, багато жінок знають по своєму сумному досвіду. Спробуйте наносити на зони з розтяжками олію кокоса. Можливо, це саме той рецепт, який допоможе саме вам.

 

6 Березня / 2019 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA