Усе про баттери для тіла: як застосовувати і приготувати в домашніх умовах

Регулярний догляд за шкірою тіла працює на користь її краси і здоров’я. Підхід має бути комплексним, і живленню тут відведена особлива роль. Прекрасно справляється з різними завданнями догляду за шкірою баттер для тіла. Причому цей продукт можна легко приготувати навіть вдома. Пояснюємо, як впливає цей засіб на шкіру, підказуємо рецепти і ділимося ТОПом кращих.

Баттер для тіла: що це і для чого потрібен?

Баттер — натуральний косметичний засіб, в основі якого — суміш твердих олій. Він очищає, зволожує і живить шкіру. На відміну від крему баттер має більш щільну, насичену текстуру. Він швидко поглинається і пом’якшує навіть найскладніші ділянки: лікті, п’яти та інші огрубілі місця. При цьому працює протягом 24–48 годин!

Баттер для тіла: як використовувати для різних цілей

Баттер можна використовувати незалежно від пори року: влітку він відновить пересушену сонцем шкіру, а взимку — захистить від лущення. Він легко розчиняє залишки косметики та інші забруднення. Тому ідеально підходить для зняття макіяжу і заміни звичного гоммажу. Подібна косметика використовується на вологій шкірі: для очищення обличчя потрібно розтерти в руках невелику кульку засобу і нанести масажними рухами. Залишки косметики зняти ватним диском із молочком або лосьйоном.

Класичний баттер прекрасно живить і пом’якшує шкірні покриви, повертаючи їм еластичність і шовковистість. Одночасно засіб “закриває” вологу і допомагає зберегти її всередині епідермісу.

Порада від EVA Blog: баттери наносять на чисте тіло відразу після прийому душу або ванни: розпарена шкіра краще за все поглинає корисні компоненти.

Склад баттера: основні інгредієнти

Основний компонент косметики − рослинні олії. Наприклад, олія ши з горіха африканського дерева інтенсивно живить шкіру, відновлює ліпідний бар’єр, покращує процес регенерації. Олія какао знімає сухість і подразнення, підвищує еластичність і допомагає прибрати набряклість. А аргана здавна відома своїми омолоджувальними і протизапальними властивостями. Бабассу — витяжка з олії бразильського горіха — чудово охолоджує, а тому нерідко входить до складу косметики, яку наносять на шкіру після засмаги.

Також до складу засобів часто входять натуральний віск, який підсилює захисні властивості, й ефірні олії, які, крім приємного аромату, насичують шкіру цінними мікроелементами. Збільшує термін зберігання косметики вітамін Е.

Баттер для тіла: 3 домашні рецепти

Прості й доступні варіанти баттера для догляду за шкірою:

  1. Універсальний.
  2. Антивіковий.
  3. Антибактеріальний.

Універсальний баттер

Інгредієнти:

  • 1 ст. л. олії какао;
  • 1 ст. л. бджолиного воску;
  • 60 мл мигдалевої олії;
  • 10 крапель улюбленого ефірного масла;
  • пару крапель вітаміну Е.

Спосіб приготування: тверді інгредієнти розплавити на паровій бані і додати рідкі олії, помішуючи лопаткою або вінчиком. В остиглу масу додати ефірні складові та вітамін Е.

Anti-age баттер

Інгредієнти:

  • 1 ст. л. олії ши і бджолиного воску;
  • 60 мл олії аргани або шипшини;
  • 10 крапель суміші ефірних олій на вибір — лаванди, розмарину, герані, ладану, апельсина.

Спосіб приготування: олію ши і бджолиний віск помістити в ємність і поставити на парову баню. У рідку масу ввести олію аргани або шипшини, перемішати до однорідності, а після охолодження наситити ефірними оліями.

Антибактеріальний баттер

Інгредієнти:

  • 4 ст. л. олії кокоса;
  • 3 ст. л. олії какао;
  • 1,5 ст. л. олії жожоба;
  • 10 крапель ефірної олії чайного дерева.

Спосіб приготування: тверді олії розтопити на паровій бані, додати рідкі інгредієнти і перемішати. В остиглу масу ввести ефірну олію чайного дерева і ще раз перемішати.

Засіб незамінний для відпочинку на природі та захисту шкіри від можливих подразнень.

ТОП баттерів для тіла за версією EVA Blog

UTerra Native Shi з олією ши — маст-хев для відновлення сухої шкіри: формула з вітамінним коктейлем розрахована на суперзволоження й омолодження.

Courage Body Butter чудово підходить для сезону відпусток, коли бонусом до зволоження тіла йде ніжне сяйво шиммера. Аромат кокоса просто чарівний!

Joko Blend — а це лінійка бартерів з ароматами на будь-який смак. Усі вони на основі рослинних олій мають текстуру, що швидко поглинається: усувають сухість тіла навіть після подорожей по найспекотніших країнах.

Beauty Jar Feed Me на 97% складається з натуральних інгредієнтів. Результат застосування — шовковистість шкіри. Пом’якшує і повертає здоровий зовнішній вигляд — усе в кращих традиціях живильних засобів.

ТОП питань про баттери

Для чого потрібен баттер для тіла?

Для очищення, зволоження і живлення шкірних покривів.

Що робить крем-баттер?

Ефективно зволожує і живить шкіру. Завдяки воді, яка входить до складу, засіб досить м’який і податливий.

Що таке олія-баттер?

Косметика з рослинних олій, воску й ефірних добавок. Відрізняється високою щільністю, чудово підходить для інтенсивного живлення шкіри.

Що таке баттер-суфле?

Засіб зі збитих рослинних олій та інших натуральних компонентів. Має легку, ніжну, кремоподібну текстуру.

Живіть своє тіло корисною косметикою! Асортимент EVA.UA завжди повний новинок і перевірених часом продуктів.

18 Серпня / 2021 Догляд за тілом

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті