Збираємо літню косметичку: яку декоративку обрати на спекотну пору

Що нами рухає, коли ми обираємо що вдягнути, як пахнути, якими засобами доглядати за шкірою і чим нафарбуватися? Крім настрою й особистих уподобань, звісно, сезонність. Навряд чи когось можна побачити влітку в пуховику, так само як у топі та шортах взимку. І в теплу пору ти напевно замінюєш улюблену живильну олійку для обличчя на щось легке і зволожувальне. Так само і декоративка, яку ми використовуємо восени та взимку, навряд чи буде актуальною влітку і пройде випробування спекою.

Розберімось, яка косметика краще підійде для літнього макіяжу. На що звернути увагу, збираючи ідеальний beauty-арсенал на спеку, щоб твій мейкап завжди був на висоті?

1-Збираємо-літню-косметичку

Цікаво на тему: Як зберегти свіжий макіяж у спеку?

Обираємо декоративні продукти для обличчя на літо

Тональні продукти

Почнемо з тональних засобів для обличчя. Вибираючи ідеальний маскувальний продукт на спеку, важливо враховувати три основні речі:

2-Тональні-продукти-1

  • легша текстура порівняно з умовно «зимовими» засобами;
  • підвищена стійкість, щоб тон не «поплив» на спеці;
  • в ідеалі — SPF-захист, який дасть змогу виключити санскрин і зменшити кількість шарів на обличчі.

Шукай EVA Blog в Instagram

Формат ти можеш обирати виходячи з особистих уподобань. Влітку на кожен день стають актуальними ВВ- і СС-креми — вони доволі легкі, зволожувальні, мають натуральний вигляд, збагачені доглядовими компонентами й часто мають високий фактор захисту від ультрафіолету. Також зростає популярність і кушонів — ці засоби дарують невагоме покриття і теж часто мають SPF.

4-Тональні-продукти

Цікаво на тему: 8 бюджетних тональних засобів, які тебе здивують

Але якщо ти не зраджуєш класичним тональним незалежно від пори року, рекомендуємо придивитися до рідких продуктів — флюїдів або сироваток. Здебільшого вони лягають тонким шаром, перекривають нюанси й непогано фіксуються на обличчі. Якщо потрібно отримати суперстійке покриття, яке протримається навіть на жирній шкірі весь день, придивися до продуктів з позначкою «Long Lasting» або «24Н». Краще використовуй такі тони для особливих випадків, коли потрібно бути впевненою в макіяжі на всі 100%. На кожен день краще вибирати менш «бронебійні» засоби.

3-Тональні-продукти

Рекомендовані продукти:

Контуринг, рум’яна і хайлайтери

У виборі контурингових продуктів на літо варто відкласти до прохолодної пори щільні кремові засоби та віддати перевагу більш «сухим» текстурам. До них належать:

5-Контуринг,-рум'яна-і-хайлайтери

  • класичні пудрові (пресовані або розсипчасті) засоби;
  • рідкі;
  • у форматі стіка.

На відміну від кремових, кожен з перерахованих вище продуктів не обтяжує і добре фіксується на шкірі, що для спеки, безсумнівно, плюс.

Цікаво на тему: Макіяж для круглого обличчя: особливості, прийоми, ідеї

До речі, в літньому макіяжі обличчя, чи то денному, чи то вечірньому, доречні яскравіші та соковитіші відтінки. Якщо зазвичай ти використовуєш нейтральні пильно-рожеві або ніжно-персикові рум’яна, придивися до більш насичених кольорів — фуксії та теракоту, наприклад. Не бійся подібних відтінків — на шкірі вони мають значно світліший вигляд, ніж в пакуванні, а за допомогою ретельної тушовки ти можеш регулювати інтенсивність. Універсальний хайлайтер у відтінку шампань можна замінити на модні мультихромні відтінки, які переливаються рожевим, фіолетовим і блакитним.

6-Контуринг,-рум'яна-і-хайлайтери

А ще літо — це золотий час для бронзерів. Навіть якщо ти не збираєшся на морське узбережжя, все одно відтінок обличчя стає трохи темнішим. Маючи теплий підтон, бронзери красиво підкреслять засмагу.

Рекомендовані продукти:

Чим закріплювати макіяж: пудри, праймери та фіксатори

Як зафіксувати макіяж у спеку, щоб він не «поплив» — одна з головних дилем цього сезону. У нас для цього існує три основні засоби: праймер, пудра і спрей-фікстатор. Що краще вибрати?

7-пудри,-праймери-та-фіксатори

Якщо твій тип шкіри дозволяє відмовитися від пудри — це прекрасно! Сьогодні в тренді природний сатиновий фініш, а сухі продукти, на жаль, нівелюють цей ефект. Зроби вибір на користь фіксаційного спрею — він не буде матувати, але при цьому подовжить стійкість макіяжу.

Цікаво на тему: Секрети селебріті: як домогтися ідеальної шкіри за допомогою макіяжу

Маєш жирний або комбінований тип шкіри й стикаєшся з проблемою, що косметика «підпливає» протягом дня? Зверни увагу на матувальні праймери. Вони допоможуть запобігти надмірному виробленню себума і додадуть стійкості. Для більшої впевненості після тону можна злегка пройтися пудрою по Т-зоні — так у блиску не буде жодного шансу. А щоб позбуватися його протягом дня, краще використовувати матувальні серветки.

8-пудри,-праймери-та-фіксатори

Рекомендовані продукти:

Макіяж очей: які засоби актуальні влітку

Обираємо тіні

Основа будь-якого макіяжу очей, від простого повсякденного до образу на вихід, — це, звичайно ж, тіні. Крім сухих продуктів, які актуальні в будь-яку пору року, варто також згадати про рідкі та кремові засоби. На відміну від косметики для обличчя, де кремові текстури вирізняються щільністю і можуть скочуватися в спеку, тіні роблять все з точністю навпаки. Подібні засоби прекрасно фіксуються, не забиваються в складку повіки, стійкі та не потребують використання праймера.

9-Обираємо-тіні

Цікаво на тему: Яскравий макіяж очей для новачків на літо (з фото і відео)

Якщо говорити про кольори в літньому макіяжі очей, то в них значно більше свободи, ніж у будь-який інший сезон. У теплу пору доречно обирати більш яскраві та соковиті відтінки, в яких ти найчастіше відмовляєш собі — фіолетові, зелені, насичено-рожеві, жовті. Особливо вони матимуть крутий вигляд в образі для літньої фотосесії. Втім, якщо насичені й контрастні продукти тобі носити не комфортно, ти завжди можеш використовувати й базові кольори — коричневі, персикові, рожеві та бежеві.

10-Обираємо-тіні

Рекомендовані продукти:

Підводка: стійкість і колір

Мейкап зі стрілками — візитна картка багатьох дівчат. Але що робити, якщо улюблений олівець у спеку тече, змащується і замість графічних ліній виходить макіяж у стилі гранж? Значить, саме час замінити свій продукт на щось більш стійке. Наприклад, рідку або гелеву підводку, кайал або гелевий олівець. Ці засоби чудово фіксуються на повіці (а останні два — навіть на слизовій), гарантуючи довге і щасливе «життя» твоїх стрілок.

12-Підводка

Цікаво на тему: 6 технік створення ідеальних стрілок для твого макіяжу

До речі, літо — чудовий привід відкласти класичну чорну підводку і вибрати цікаві та нестандартні відтінки. Для легкого повсякденного макіяжу блакитних або зелених очей дуже здорово виглядатимуть коричневі стрілки. Сині та фіолетові прекрасно поєднуються з карими. А якщо хочеться створити прямо-таки літній вайб, спробуй поекспериментувати з неоновими підводками. Повір, такі відтінки підходять не тільки для підлітків і образів для Instagram.

11-Підводка-1

Рекомендовані продукти:

  • Коричневий водостійкий маркер  Missai Waterproof Eye Liner — чудовий варіант для блондинки, зелених і блакитних очей.
  • Палетка неонових підводок для соковитих макіяжів GlamBee My Wings Neon.
  • Обирай Patricia Ledo Queen Collection Eyeliner, якщо хочеш зробити стильні білі стрілки.
  • Якщо не звикла зраджувати чорному, використовуй водостійку гелеву підводку TopFace Instyle PT552.

Яку вибрати туш?

Тут можна керуватися тими ж правилами, що і з підводками. Нехай і не на кожен день, але в літній косметичці має знайтися місце для водостійкої туші. Вона не розтікатиметься і не залишатиме відбитки на повіках, що просто must-have в особливо спекотні дні.

13-Яку-вибрати-туш

Цікаво на тему: ТОП-7 популярних тушей з TikTok

А ще придивися до кольорових тушей. Зараз це один із головних трендів. Для повсякденного макіяжу для блондинки матимуть чудовий вигляд коричневі вії, а для більш яскравого образу можна придивитися до розкішного відтінку бургунді. Для брюнетки та шатенки відмінно підходять сині та зелені туші, а русявим варто поекспериментувати з фіолетовими.

14-Яку-вибрати-туш

Рекомендовані продукти:

Увага на брови

Одна з основних анатомічних функцій брів полягає в тому, що вони перешкоджають потраплянню в очі вологи з чола. А це означає, що класичний м’який олівець і легкий гель для укладки в спеку можуть не впоратися зі своїм завданням. Вибираючи продукти для брів на літо, теж варто придивитися до більш стійких засобів.

15-Увага-на-брови

Цікаво на тему: Що форма брів говорить про характер жінки

Якщо говорити про фарбувальні продукти, у спекотну пору будуть актуальна суха косметика (тіні та пудри), стійкі маркери, олівці, тінти та помадки. Для фіксації брів можна придивитися до мила — воно гарантує збереження макіяжу в первозданному вигляді на весь день.

16-Увага-на-брови

Рекомендовані продукти:

Косметика для губ на літо

У плані вибору текстур засобів для губ влітку у нас повний карт-бланш. Сатинові, глянцеві, шимерні та навіть матові — як тобі більше подобається. Однак важливо пам’ятати, що ніжна шкіра губ також потребує захисту від ультрафіолету.

17-Косметика-для-губ-на-літо

Цікаво на тему: Від бюджету до люкса: 20 найкращих помад для губ

На жаль, сегмент декоративних продуктів з SPF поки що не дуже розвинений, проте завжди можна скористатися захисним бальзамом перед макіяжем. До речі, поживні властивості бальзаму будуть дуже доречними, якщо ти обожнюєш матові помади та використовуєш їх навіть влітку. Вони хоч і знижують стійкість декоративки, зате забезпечують якісне зволоження і захист губ.

18-Косметика-для-губ-на-літо

Рекомендовані продукти:

Розкажи, без яких засобів ти не уявляєш свій літній макіяж? Яким текстурам ти надаєш перевагу, а які відтінки в ньому переважають з настанням тепла? Як завжди, чекаємо на тебе в коментарях!

Читай також:

19 Квітня / 2024 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *