ТОП-5 ароматів для осені 2023

Для тих, хто хоче підкреслити настрій «осінь», в EVA Blog склали добірку красивих і стильних парфумів, що прикрашають прохолодні дні та вечори. Як до хорошої книги, до цих осінніх ароматів хочеться повертатися знову, щоб ще раз відчути неповторні ольфакторні емоції. Пачулі чи фіалка? Роза чи кедр? Ваніль чи сандал? А можна все відразу? Цієї осені можна все!

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Які аромати підходять для осені?

Які аромати підходять для осені

Восени більшість із нас прагне тепла: якщо проводити вечір у кафе, то неодмінно при свічках; якщо лишитися вдома, то з великою чашкою чаю; а якщо гуляти на вулиці, то у великому шарфі-пледі. Весь цей антураж допомагає нам сховатися від вітру, холоду, дощу й осіннього спліну. Тому осіння парфумерія найчастіше затишна й тепла, створює відчуття захищеності.

А ще на прохолодному осінньому повітрі якомога глибше розкриваються складні ароматичні композиції. Ті самі, які в літню спеку випаровуються надто швидко, так і не показавши всю свою красу, а холодною зимою можуть розкриватися не до кінця. І хоча багато осінніх парфумів цілком підходять для зими, все-таки зимові аромати для жінок — більш густі, щільні та шлейфові.

Шукай EVA Blog в Instagram

Який осінній аромат вибрати:

  1. Амбровий — пряний і солодкий з переважаючою базовою (кінцевою) нотою. Ця група запахів співзвучна зі східною та містить спеції, мускус, квіти, ваніль, амбру.
  2. Деревний — лише з нотами деревини (кедр, сандал, мирт, пачулі) або з додатковими відтінками квітів, фруктів, прянощів, шкіри.
  3. Мускусний — з виразною нотою мускусу, речовини тваринного походження. Є натуральний чорний і штучний білий мускус, другий звучить легше і «прозоріше» першого.
  4. Пряний — з переважаючими відтінками прянощів: кориці, гвоздики, лаврового листа, рожевого або духмяного перцю.
  5. Квітковий — найчисленніша група ароматів, які в осінній період можуть звучати тепло й чуттєво, коли в композиції панують ноти жасмину, туберози, іланг-ілангу, лаванди.
  6. Шипровий — бархатисто-гіркий і водночас свіжий запах з нотами бергамоту, моху, пачулів.

Який осінній аромат вибрати

Якщо сумніваєшся у виборі, почни знайомство з пробника або міні флакона, щоб зрозуміти, наскільки парфум відповідає твоїм почуттям.

Не підходять для осіннього сезону аромати:

  • морські, що посилюють відчуття від холодного вітру;
  • легкі квіткові, фруктові, які в прохолодну погоду «губляться»;
  • яскраві цукеркові запахи, що вступають у дисгармонію з атмосферою осені.

Цікаво на тему: 12 найкращих бюджетних парфумів, що пахнуть на мільйон

ТОП осінніх ароматів для жінок від EVA Blog

Це гармонійні й теплі осінні аромати, які допоможуть тобі зігрітися внутрішнім сонцем і, якщо потрібно, «обіймуть» своїм теплом. До речі, якщо хочеш дізнатися, як правильно наносити парфуми, щоб вони довше звучали, переходь за посиланням.

Отже, найцікавіші осінні аромати для жінок за версією Єва Блог:

1. Парфумована вода Versace Crystal Noir. Багатогранна східно-квіткова гамма цього аромату викликає найтепліші емоції. У ньому чути ноти кардамону, перцю, гарденії, сандалового дерева. А ще — кокос. Але це не той освіжаючий літній кокос, а його більш густа й насичена осіння варіація. У цілому парфум зігріваючий і теплий, в різну погоду розкривається новими гранями.

2. Парфумована вода Carolina Herrera Good Girl Supreme. Делікатний східний квітковий аромат із солодко-кислою нотою лісових ягід зливається з п’янкою ніжністю жасмину. У серці аромату вершково-пудровий дует туберози і бобів тонка, а також солодко-димний голос ветівера. Незважаючи на ніжну тональність, цей аромат далеко не літній. Найкращий час для його носіння – холодні осінні або зимові дні.

Carolina Herrera Good Girl Supreme

3. Туалетна вода Carolina Herrera 212 NYC. Квітковий деревно-мускусний ансамбль випромінює свіжість, жіночність і чуттєвість. У ньому звучать акорди білих квітів, цитрусів, пудри, зелені та анімалізму.

Carolina Herrera 212 NYC

Цікаво на тему: Що таке селективна парфумерія та її особливості

4. Парфумована вода Dolce & Gabbana The One. Це культовий жіночий аромат, представлений у 2006 році. У ньому чути симфонію яскравих, соковитих відтінків персика, лічі, бергамота і мандарина. Серце належить вишуканим квітковим акцентам жасмину, лілії, конвалії в поєднанні з ароматними нюансами солодкої сливи. А вершкові відтінки ванілі, трав’яні акорди ветівера набувають спокусливості звучання на мускусно-амбровому тлі.

Dolce & Gabbana The One

5. Парфумована вода Yves Saint Laurent Black Opium. Аромат, що належить до групи східні гурманські, поміщений в оригінальний флакон у рок-н-рольному стилі. Заряджає свою власницю та простір навколо звучанням спокусливої ванілі, мускусу, кашемірового дерева та кедра.

Yves Saint Laurent Black Opium

Серед усіх пір року осінь, мабуть, найчастіше надихала художників і поетів. А ще — парфумерів, майстерність яких подарувала нам такі глибокі композиції, що створюють внутрішній комфорт і радість.

 

Читайте також:

1 Серпня / 2023 Краса

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Оксана

    Пряні, східні, взагалі це мої арамати, опеум – фаворит.

  2. Анна

    О, надо раздобыть пробник Storm Illusion