Догляд за волоссям на морі та після

Дехто вважає, що солона вода й сонце зміцнюють волосся на морі, та насправді це не так. Сіль робить його сухим і тьмяним, а ультрафіолет руйнує структуру та зневоднює. Особливо від дії цих факторів страждають фарбовані, сиві та світлі від природи пасма, позбавлені природного захисту у вигляді меланіну.

Говоримо в EVA Blog про сонце, море та красу, а точніше, про те, як доглядати за волоссям під час відпочинку та після.

Як солона вода впливає на волосся?

З одного боку, морська вода позитивно впливає на корені, зміцнює цибулини, дезінфікує та абсорбує жир, що актуально для власниць жирного й комбінованого типу. З іншого, сіль витягує вологу з волосяних стрижнів і вимиває структурні білки. Тому волосся на морі стає сухим і втрачає свій блиск.

Як захистити волосся від морської води?

Рекомендації щодо захисту волосся на морі:

  1. Використовувати захисні засоби: крем, спрей, флюїд.
  2. Перед купанням одягати водонепроникну шапочку.

Чим небезпечне сонце для волосся?

Ультрафіолет у великих дозах шкодить волоссю: руйнує білкову структуру, робить ламким, послаблює еластичність. Ці ушкодження найбільше позначаються на верхніх шарах волосяних стрижнів, тому особливо яскраво наслідки перебування на сонці відчувають власниці тонкого волосся. Плюс ультрафіолет руйнує пігмент меланін, у результаті чого волосся на морі вигорає та руйнуються зв’язки між лусочками, що формують його верхній шар (кутикулу).

Як захистити волосся від сонця?

Для захисту волосся на морі слідуй таким рекомендаціям:

  1. Використовуй незмивні засоби з ультрафіолетовими фільтрами.
  2. Під час перебування на пляжі вдягай головний убір.

Про те, що таке санскрин, ти вже напевно знаєш. Додамо лише, що ці засоби є обов’язковими до застосування під час відпустки та дуже бажані в умовах міста.

Які процедури варто зробити з волоссям перед поїздкою на море?

Напередодні відпустки непогано освіжити кінчики та зробити ламінування. Склад захистить волосся на морі від сухості й ламкості та дозволить не звертатися до засобів екстреного відновлення.

Ламінування може бути салонним або домашнім. Якщо надаєш перевагу другому варіанту, краще обирати ламінувальні засоби, котрі додатково насичують пасма вітамінами й натуральними оліями.

Що варто робити на пляжі, щоб захистити волосся?

Щоб волосся на морі менше страждало від дії сонця, вітру й солоної води, на пляжі збери його у хвіст або краще пучок — так воно отримає менше пошкоджень і буде легше розчісуватися. Також можна періодично розпилювати на пасма прісну воду, щоб запобігти їх пересиханню, а після кожного купання обполіскувати в душі або водою з пляшки.

Що варто робити по поверненню з пляжу?

Повернувшись з пляжу, спочатку необхідно змити з волосся залишки солі, пил і пісок. Для цього обполосни його великою кількістю прісної води без шампуню або з м’яким безсульфатним засобом. Потім використовуй кондиціонер та олію для кінчиків. Якщо маєш час і бажання, можна побалувати кінчики колагеновим або масляним обгортанням.

Які процедури варто зробити з волоссям після поїздки на море?

Якщо ти стабільно стежиш за станом своїх пасом, просто продовжуй звичний літній догляд за волоссям, використовуй зволожувальні спреї, роби живильні маски. Можна повторити процедуру ламінування, оскільки, ймовірно, до цього часу попередній склад вже змився. Волосся на морі пересушується з подвійною силою, тому варто також зістригти сухі кінчики, якщо вони з’явилися.

Які засоби для волосся взяти на море?

Хороша рекомендація — мити волосся на морі по черзі двома видами шампунів: м’яким безсульфатним і звичайним, який ретельно очищує шкіру голови. Також не забудь взяти кондиціонер, олію, маску, санскрин. Щоб нічого не упустити, ми в Єва Блог склали чекліст засобів, які тобі знадобляться у відпускній косметичці:

1. Безсульфатний шампунь TRESemme Filler Effect з кератином, пантенолом і серином.

2. Шампунь Estel Professional Otium Summer Fresh Shampoo з UV-фільтром, протеїнами шовку, соком грейпфрута й апельсина.

3. Бальзам-кондиціонер Вітэкс для відновлення сухого, ламкого та пошкодженого волосся з кашеміром і біотином.

4. Маска для блиску Brelil Numero Supreme Brilliance Mask на основі цінних олій арганії та макадамії.

5. Олійка Echosline Karbon 9 Pool & Sun Protective Oil, яка захищає волосся на морі та в басейні від дії сонця, вітру, хлорованої й морської води.

6. Флюїд Alfaparf Solarium Sun Hair Protection Ultra Light Protective Fluid з SPF 15 і натуральними оліями.

Не припускайся популярних помилок у догляді за волоссям, будь уважною до його потреб — і тоді після відпустки тобі не доведеться довго й дорого відновлювати його красу та здоров’я.

А які лайфхаки по догляду за волоссям на морі застосовуєш ти? Напиши нам у коментарях!

18 Серпня / 2021 Волосся

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA