Коли та як мити пензлі для макіяжу

Якісні пензлі для макіяжу здатні прослужити достатньо довго. Головне при цьому — правильно за ними доглядати та вчасно очищувати. Це не тільки подовжить термін життя вашого улюбленого пензля, але й убезпечить вас від контакту зі шкідливими бактеріями, котрі можуть розмножуватися на його ворсинках, а звідти — потрапляти і в косметику. Тож як доглядати за різними пензлями? Ми у EVA Blog підготували для вас кілька корисних порад з цього приводу.

Як часто мити різні пензлі для макіяжу

В залежності від призначення того чи іншого пензля частота миття може бути різною. Так, наприклад, пензлики для губ, підводки та тональної основи не можна використовувати повторно, попередньо не вимивши їх, а от пензель для пудри чи рум’ян можна мити раз у 5 днів. Звісно, це при щоденному використанні.

Коли і як часто мити пензлі для макіяжу

Чим мити пензлі та спонжі для макіяжу

Професійні візажисти використовують спеціальні очищаючі та дезінфікуючі засоби для всіх beauty-аксесуарів, але це не обов’язково, якщо ви одна користуєтесь своїми пензлями та спонжами. В залежності від типу ворсу (натуральний або штучний) скористайтеся наступними способами миття.

Пензлик Camill Lady для рум’ян і пудри
  • Пензлі з натурального ворсу можна помити за допомогою олії чайного дерева або оливкової. Вони не лише м’яко очистять ваш пензлик від забруднень але й доглядатимуть за його ворсом, не даючи пересохнути.
  1. На чисту губку нанесіть трохи олії.
  2. Поводіть пензлями по поверхні губки, щоб олії обгорнула кожну ворсинку.
  3. Промийте пензлі під струменем теплої води, щоб видалити залишки олії.

Набір аплікаторів для тіней Camill Lady

 

  • Пензлі зі штучного ворсу за допомогою олій мити не рекомендується — для них краще використовувати туалетне мило, дитячий шампунь або засіб для вмивання.
  1. Нанесіть на чисту губку трохи миючого засобу.
  2. Поводіть пензлями по губці — робіть це обережно, щоб не пошкодити ворсинки.
  3. Промийте пензлі під проточною теплою водою.

Пензлик для губ Camill Lady
  • Пензлі для тональної основи, рідких тіней та інших кремоподібних текстур найкраще мити господарським милом і губкою. Оскільки для таких цілей зазвичай використовують пензлі з синтетичного ворсу, господарське мило йому не нашкодить і добре видалить забруднення та бактерії.
  • Спонжі та блендер для макіяжу миють дитячим милом, оскільки воно має найбільш делікатний вплив та ретельне очищення. Просто намильте мокрий спонж або блендер, а далі віджимайте його під струменем теплої води, доки косметика та мило повністю не вимиються. Повторіть процедуру за необхідності.

Як сушити пензлі та спонжі для макіяжу

Після миття розкладіть пензлики та спонжі на чисту суху серветку і дайте їм висохнути природним шляхом. Не намагайтеся пришвидшити цей процес за допомогою фену, батарей чи сонця — це може пошкодити клей, і ворсинки почнуть сипатися.

Ще кілька порад від EVA Blog

  • Під час миття пензлів слідкуйте за тим, щоб вода та миючий засіб не потрапили у місця з’єднання ручки та ворсинок. Інакше клей може розчинитися і ворсинки почнуть почати сипатися.
  • З цією ж метою не ставте мокрі пензлі на підставку — дайте їм повністю висохнути, а потім перевертайте щетинками догори.

Пензлик-лайнер від K.O.S
  • Коли промиватимете пензель під струменем води, робіть це щетиною вниз, щоб ворсинки не розтріпалися.
  • Якщо ви маєте проблему шкіру або просто переймаєтесь за її здоров’я, очищувати пензлі для макіяжу можна кожного дня за допомогою вологих антибактеріальних серветок або ватного диска, змоченого в засобі для зняття макіяжу. Утім, така поверхнева чистка не позбавляє від необхідності регулярного миття пензлів водою.
  • Найкращий спосіб зберігання пензлів для макіяжу — в спеціальному чохлі, котрий також потрібно періодично мити: один раз у 3–4 тижні.
  • Найперша ознака того, що спонж, пензель чи блендер пора міняти — це втрата ними кольору, який не відновлюється навіть після миття. Наприклад, чорний став сірим, а яскравий рожевий блідим.

Спонж-блендер для макіяжу від K.O.S
  • В середньому б’юті-блендер можна використовувати не довше, ніж три місяці (ідеально 1 місяць); спонж для макіяжу — 1 місяць; пензлі для макіяжу — від 1 до 5 років в залежності від їхнього призначення та типу ворсу.

Неправильний або нерегулярний догляд за аксесуарами для макіяжу, так само, як і його відсутність, можуть призвести до неприємностей зі здоров’ям шкіри або очей. Тож приділіть трохи уваги улюбленим пензликам і будьте здорові!

23 Травня / 2018 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *