Макіяж для квадратної форми обличчя: особливості, прийоми, ідеї

Правила гри в макіяжі квадратного обличчя вибираєте ви, оскільки мова йде про моделювання форми. Це той випадок, коли можна забути про тренди і подумати про те, що дійсно робить красивішим. Показуємо основні прийоми корекції за допомогою косметичних продуктів, які можна придбати на eva.ua.

Особливості квадратного обличчя

Однакова ширина в області середини лоба, очей і щелепи — головні відмінності квадратного обличчя. Простіше кажучи, його звуження від лоба до низу мінімальне, тому область підборіддя виглядає масивною. Зате у власниць такої форми обличчя дуже часто добре виражені вилиці. Достатньо трохи підкоригувати їх, затемнивши в нижній частині.

І хоча візажисти вважають квадратну форму обличчя однією з найскладніших у плані корекції, навіть за допомогою звичайного набору декоративної косметики і простих технік ви зможете виправити ситуацію.

Цікавий факт: фізіогноміка описує людей з квадратною формою як лідерів. Такий типаж відрізняється рішучістю і цілеспрямованістю.

Якого ефекту домагаються при корекції квадратної форми обличчя?

Завдання полягає в тому, щоб пом’якшити вуглуватості й візуально зробити контур овальним. Важливо зменшити ширину підборіддя, лоба і вилиць. Для цього висвітлюють центральну частину обличчя і затемнюють бічну. Саме правильний тон обличчя лежить в основі коригуючого макіяжу. Запасіться не тільки рідкими текстурами кремів, але і сухими палетками для контуринга. В арсеналі мають бути коректор і хайлайтер.

Другий важливий момент — акценти на виграшних сторонах. Наприклад: якщо у вас розкосі очі, вибирайте техніки для їх підкреслення. Пухкі губи виділяйте у вечірньому мейкапі за допомогою яскравих відтінків помад, удень — лаковими блисками. Не забувайте про правило одного акценту.

Контуринг для квадратного обличчя: засоби, тони, схема й етапи 

  1. Висвітлюємо Т-зону

Світлий відтінок тонального крему або коректора нанесіть на середню точку лоба, спинку носа і зону під очима. Висвітлення цих зон перенесе акцент із широких вилиць.

  1. Затемнюємо вилиці й лінію підборіддя

Більш темний тон крему або контуринга нанесіть на бічні ділянки обличчя. Добре розтушуйте. Для повсякденного мейку можна взяти контур-стік із формулою крем-пудри. Він добре адаптується під будь-який тон, а також легкий в нанесенні.

  1. Маскуємо недосконалості

Нанесіть консилер, який плюсом зволожить, на внутрішні куточки очей і нижню повіку, якщо є синюватість. Пропонуємо згадати основні правила, як наносити консилер, щоб рішення ваших б’юті-завдань зайняло мінімум часу.

  1. Закріплюємо напівпрозорою пудрою

Пухнастим пензлем легкими дотиками по всьому обличчі нанесіть розсипчасту рисову пудру. Її напівпрозора вуаль приховає всі переходи тонів.

Як наносити хайлайтер на квадратне обличчя?

  1. Хайлайтер наносять на середину підборіддя, спинку носа, частини вилиць ближче до центру обличчя і зовнішні куточки повік, трохи заступаючи під брову. 
  2. Торкання пензлем мають бути легкими.

Використовуйте хайлайтер з ефектом стробінгу в універсальному відтінку для денного і вечірнього макіяжу: він освіжає завдяки делікатному підсвічуванню. Без натяку на вигадливість.

Як наносити рум’яна на квадратне обличчя?

Скульптування рум’янами передбачає виділення області вилиць. Гармонійно ляжуть персикові або коричневі відтінки з матовим фінішем. А ось уникати краще напівпрозорих рожевих або з надмірним сяйвом.

  1. Штрихи пензлем направляйте до скронь у зоні між хайлайтером і скульптором. 
  2. Розтушуйте на «яблучка» щік.
  3. До того ж пройдіться рум’янами по бічних частинах лоба в напрямку до вигину брів, як ніби малюючи трикутник.

Яка форма брів оптимальна для квадратного обличчя?

Укорочені брови середньої густоти з плавним вигином — оптимальний варіант форми. А ось прямі лінії на квадратному обличчі не згладять кутів.

Макіяжу брів потрібно приділити особливу увагу. Зробивши їх виразними, ви перенесете увагу з лінії підборіддя. Але водночас враховуйте: у тренді природність, а тому графічність буде недоречна. Відтінок вибирайте на тон світліше волосся. Рекомендуємо придивитися до такого набору для моделювання, де зібрані всі необхідні засоби: пензель, щіточка, гель, олівець, віск і туш.

Макіяж очей для квадратного обличчя: засоби і тони

  1. Очі можна виділити витонченими стрілками висхідної форми (які тягнуться до брів), темними тінями або олівцем, виділивши верхню і нижню повіки.
  2. Палітра тіней залежить від форми, посадки і кольору очей. Для повсякденного мейку краще вибрати однотонну. Щоб розкрити погляд, додавайте світлі відтінки на внутрішні куточки повік.
  3. Верхні вії профарбовуйте тушшю для об’єму у два шари, нижні можна покрити тільки в зовнішніх куточках.

Порада від EVA Blog: візуально змінити сприйняття квадратного обличчя влітку можна за допомогою окулярів із тонкою оправою і перемичкою на переніссі. Дивіться у сторону витягнутих лінз: овали, авіатори або «котячі» з піднятими зовнішніми куточками.

Макіяж губ для квадратного обличчя

Оскільки акцент на губах притягує увагу до підборіддя, краще вибирати нюдові відтінки. Однак це зовсім не означає, що під забороною насичені пігменти. Просто яскравому кольору губ у макіяжі передує правильний контуринг.

Якщо віддаєте перевагу підведенню губ олівцем, ретельно розтушовуйте його. Точкове нанесення світлого блиску по центру верхньої та нижній губи зіграє на руку у візуальній корекції.

Правильна концепція макіяжу — це та, яка враховує особливості зовнішності. Беріть на озброєння ці прості поради, щоб зробити образ гармонійним.

6 Вересня / 2021 Краса

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Анастасія

    Дякую, сьогодні спробую нові «прийомчики», дуже корисно.

VISUAL by EVA