5 абсолютно безкоштовних способів виглядати краще

Зараз як ніколи популярний рух wellness підтримка свого тіла й духу різними способами. Багато хто ходить на фітнес, піклується про здоров’я шкіри та стан волосся. Але досі лякає ціна за абонемент на спорт чи вартість бьюті-процедур, а виглядати краще хочеться завжди. Тому пропонуємо 5 способів виглядати на мільйон без жодних витрат.

Рівна спина

Проблеми з поставою можна заробити ще в дитинстві. Зазвичай це незначні викривлення хребта, які не заважають у повсякденному житті. Проте саме вони можуть перетворити вас зовні на стомлену людину. Один із бюджетних варіантів виглядати краще тримати поставу. Щоб виробити звичку тримати спину рівно, доведеться докласти деяких зусиль:

 

  1. Слідкуйте за поставою завжди: під час роботи, відпочинку, прийомів їжі. Згодом звичка стане автоматичною, але для цього потрібно не менше 1 місяця.
  2. Підберіть зручну подушку, крісло, стілець. Це допоможе підтримувати спину і позбавить від болю в шиї. 
  3. Робіть вправи: замок (зʼєднання рук за спиною), повороти, стійка біля стіни. Можна додатково навантажити спину чи зафіксувати прес. Також існують спеціальні корсети, але їх має підбирати лікар.

 

Додатково радимо попрацювати над ходою. Не обовʼязково ходити кожного дня на підборах: достатньо відпрацювати граційні рухи, які будуть складати про вас позитивні враження. Так, темп сучасного життя швидкий, але нагода справити перше враження буває лише один раз.

Якісний сон

Про важливість гарного сну сказано дуже багато, але лише невеликий відсоток людей дотримується цих правил. Тому день починається з бажання доспати ще кілька годин, а вечір ви проводите в інтернеті чи біля телевізора. 

Щоб оцінити якість вашого сну, варто звіритися з пунктами:

  1. Тривалість. Норма здорового сну — 6-8 годин, але може коливатися. Пам’ятайте, що спати забагато теж шкідливо. 
  2. Режим. Протягом робочого тижня ви недосипаєте, а потім спите всі вихідні це поганий варіант організації сну. Організм не може підлаштуватися під такий ритм, тому варто обрати «середнє» значення. Наприклад, спати щодня по 7 годин, але й раніше прокидатися на вихідних.
  3. Умови. Сучасна людина вміє спати стоячи, в транспорті, під телевізор чи під яскравим світлом. Однак, ці фактори погіршують якість сну він неглибокий, може перериватися, що не дає повноцінного відпочинку. Спіть у тиші, в темному приміщенні, у прохолоді.

 

Якщо ви хочете позбавитися постійних темних кіл під очима, займайтеся налагодженням сну. Вимикайте світло, компʼютер, телевізор і вчіться засинати в темряві й тиші. Так вас ніщо не відволікатиме від відпочинку, зникне безсоння. Не зловживайте екранним часом перед сном: дайте відпочити очам й свідомості. Не переглядайте новини вони можуть «подарувати» кілька годин неспокійних думок.

Це ж правило стосується старанних працівників, які беруть роботу додому. Не вживайте каву, енергетичні напої та навіть чай за 4-5 годин до сну. Завершіть всі справи до часу, коли маєте лягати спати. 

Даруйте усмішку

Усмішка — це атрибут кожної красивої людини. Вона допомагає виглядати впевнено, спокійно й доброзичливо. Люди, які посміхаються, видаються нам надійними. Цікавий факт: коли ви посміхаєтеся, організм починає виробляти ендорфіни гормони щастя. Тому навіть якщо приводів посміхатися немає, але людина це робить, вона почуває себе щасливою. А ще посмішка міні-тренування для мʼязів обличчя. Вам не потрібно запамʼятовувати техніку вправ, а просто посміхатися.  

Фейс-білдинг

Все більше людей відмовляється від пластики та інʼєкцій на користь гімнастики для обличчя. Справа у тому, що на обличчі дуже багато мʼязів, які можна й потрібно тренувати. 

За легендою, фейс-білдинг винайшов пластичний хірург Рейнхольд Бенц на початку ХХ сторіччя. Але на той час гімнастика не стала популярною. Вона повернулася сьогодні на хвилі wellness способу життя.

Завдяки фейс-білдингу можна:

  • збільшити еластичність шкіри;
  • сформувати риси обличчя (наприклад, виділити вилиці);
  • позбутися мімічних зморшок;
  • уповільнити старіння шкіри.

 

Вивчити техніку гімнастики можна за безкоштовними майстер-класами, наприклад, на YouTube. Вправи рекомендовані людям зі схильністю до птозу, появи другого підборіддя та до набряків. Уже перші заняття допоможуть додати пружності мʼязам і вивести зайву рідину.

Разом із тренуваннями слід позбавитися від деяких звичок. Так, тренери радять не морщити лоба, не зсувати брови, обирати посмішку, яка не впливає на зони біля очей. Багато матеріалів є у вільному доступі, тому це повністю безкоштовний метод виглядати краще.

Домашній спа-салон

Доглядати за шкірою можна вдома, використовуючи домашні рецепти краси. Основа гарного вигляду — це зволоження і тонізування. Після душу кожного разу наносьте на тіло зволожуючий лосьон, а холодний масаж крижаними кубиками  впорається із завданням по тонізуванню. Процедура не для слабких, але вона стимулює кровообіг і уповільнює старіння, тож перетерпіти холод — невелика ціна за такий результат.

Замість патчів добре працює звичайний огірок зволожує й не подразнює делікатну шкіру. 

Увага! Для домашніх процедур ніколи не використовуйте продукти, які можуть викликати алергію чи хімічні опіки: оцет, соду, цитрусові, мед (так, навіть мед!) і шоколад.

Щоб порелаксувати, додайте до ванни морську сіль — вона недорого коштує, натомість вирішує багато питань із напруженням і станом шкіри. 

Звісно, не треба забувати про харчування: відмова від фаст-фуду, смаженої й жирної їжі це теж безкоштовно. Але водночас корисно як для зовнішнього вигляду, так і для внутрішніх органів.

Отож, давайте резюмуємо. Рівна спина, достатня кількість сну, посмішка на обличчі, домашні вправи для м’язів обличчя та домашній догляд з тонізування і зволоження — це прості і доступні способи виглядати краще. Просто беріть і впроваджуйте, а результат здивує не лише вас, а й оточуючих.

24 Січня / 2020 Жіноче здоров'я

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. […] Читайте також: «5 безкоштовних способів виглядати краще».  […]

Рекомендовані статті