Страшно смачно: традиційні страви до Геловіну

Одне із найбільш містичних свят — Геловін — викликає двоякі почуття. Воно асоціюється з нечистою силою, але святкують його весело і креативно, влаштовуючи маскарад і гри. Вважається, що в ніч із 31 жовтня на 1 листопада злі духи спускаються на землю. І щоб усіма силами їх налякати, потрібно переодягтися у страшне вбрання і задобрити смачними ласощами. Підказуємо тематичні рецепти страв, які готуються швидко і виглядають у кращих традиціях Геловіну: страхітливо й ефектно.

Страшні закуски на Геловін

Мітла відьми

Інгредієнти:

  • печиво «Соломка солона» — 5–6 уп.;
  • сир «Сулугуні» — 70 г;
  • зелена цибуля — 3 стебла.

Приготування:

Розрізати кожну паличку сиру вздовж на 3 рівні частини. На одній зі сторін створити тонкі й довгі волокна, а на іншу надіти соломку. На готових «мітлах» зробити прикраси із зеленої цибулі, обмотавши стебло навколо і зав’язавши.

Фаршировані яйця «Павучки»

Інгредієнти:

  • печінка тріски консервована — 80 г;
  • яйце — 5 шт.;
  • оливки чорні — 10 шт.;
  • сіль, перець — до смаку.

Приготування:

Відварити яйця круто, витягти жовтки, змішати їх з печінкою тріски. Додати сіль і перець, перемішати до однорідної консистенції. Заповнити білки готовою начинкою. Поперечно розрізати на дві рівні частини кожну оливку. З однієї половинки потрібно вирізати тулуб майбутнього «павучка», з іншого — голову і лапки. Покласти «павучків» на яйця зверху. Страхітлива закуска на Геловін готова.

Закуска «Котяче око»

Інгредієнти:

  • сир фета — 200 г;
  • перець болгарський зелений — 4 шт.;
  • яйце — 4 шт.;
  • оливки — 10 шт.;
  • кріп — 6 гілочок;
  • часник — 2 зубчики;
  • майонез — 1 ст. л.

Приготування:

Розім’яти сир виделкою, додати дрібно рубаний часник і кріп, перемішати з майонезом. У перцю зрізати верхівку і видалити серцевину, розподілити по його стінках сирну масу. Відварене яйце викласти в середину, заповнивши порожні місця сирною масою. Покласти в морозилку на 15–20 хвилин. Потім нарізати перець кружечками, виклавши на жовток шматочки оливок.

Гарячі страви на Геловін

Болгарський перець, фарширований спагеті

Інгредієнти:

  • перець болгарський різних кольорів — 3 шт.;
  • спагеті — 150 г;
  • фарш м’ясний — 250 г;
  • часник — 1 зубчик;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • олія рослинна — 2 ст. л.;
  • томатна паста — 2—3 ст. л.;
  • перець чорний мелений, сіль — до смаку.

Приготування:

Ріпчасту цибулю і часник нарізати й обсмажити 3 хвилини на рослинній олії. Додати м’ясний фарш і томатну пасту, посолити, поперчити і перемішати. Фарш обсмажити на середньому вогні протягом 15 хвилин, постійно помішуючи і розбиваючи грудочки. У той самий час закип’ятити в каструлі 1–1,5 л води, посолити і зварити спагеті до готовності, потім змішати з фаршем і прогріти під кришкою протягом 2–3 хвилин.

У болгарського перцю видалити плодоніжки, зрізати верхню частину і вирізати на одній з бічних сторін «очі» і «рот». Готовим фаршем зі спагеті наповнити перці і прикрити зверху зрізаним «капелюшком».

Суп у гарбузі

Інгредієнти:

  • гарбуз — 2 шт.;
  • овочевий або курячий бульйон — 450 г;
  • вершки — 200 г;
  • пармезан — 50 г;
  • мускатний горіх, сіль — до смаку.

Приготування:

У розігрітій духовці на деку випікати гарбуза до м’якості. Остудивши, видалити м’якоть і насіння. У велику каструлю викласти м’якоть гарбуза, додати бульйон і довести до кипіння, розминаючи на шматки. Потім збити блендером до консистенції пюре. Додати мускатний горіх, вершки і перемішати до однорідної маси. Перелити суп у гарбузовий «горщик», посипати підсмаженими насінням і натертим пармезаном. Подавати на стіл із грінками.

Сосиски-мумії у тісті філо

Інгредієнти:

  • сосиски — 8 шт.;
  • тісто філо — 2 листи;
  • яйце — 1 шт.;
  • сир твердий — 30 г

Приготування:

Два листи тіста філо, яке складається з води, оливкової олії та муки, розділити на рівні частини. Посипати їх дрібно натертим сиром і кожну скласти. У хаотичному порядку загорнути в тісто сосиски і змастити їх збитим яйцем. Викласти на пергамент і випікати протягом 20 хвилин при температурі 170 градусів. При подачі до столу намалювати «мумії» очі за допомогою кетчупу або гірчиці.

Страшні десерти на Геловін

«Зуби вампіра» з яблук і арахісової пасти

Інгредієнти:

  • яблуко — 2 шт.;
  • маршмеллоу — 12 шт.;
  • паста арахісова — 6 ч. л.

Приготування:

Цукерки розрізати навпіл, сформувавши «зуби». З яблук вирізати сегменти, сформувавши «губи». Змастити арахісовою пастою і викласти всередину цукерки. Десерт на Геловін готовий!

Монстри з попкорну

Інгредієнти:

  • попкорн — 250 г;
  • іриски — 400 г;
  • масло вершкове — 100 г;
  • цукерки круглі — 50 г

Приготування:

Викласти попкорн у велику миску. Масло розтопити, додати іриски і перемішувати до повного розчинення. Залити цією масою попкорн, перемішати, сформувати конуси. Викласти на блюдо і приліпити очі з круглих цукерок. Залишити ласощі в прохолодному місці.

Кейк попси

Інгредієнти:

  • коржі бісквітні;
  • згущене молоко — 70 гр;
  • молочний і білий шоколад;
  • вершкове масло — 60 гр

Приготування:

Розтерти бісквіт у крихту, додавши збите вершкове масло зі згущеним молоком. З кремоподібної маси сформувати кейк попси і прибрати їх у холод. У розтоплений на водяній бані шоколад опустити паличку, вкрутити її в бісквітну цукерку і покласти на 10 хвилин до холодильника. Після цього занурити кондитерські вироби в шоколад, зняти надлишки і знову помістити в холод. При подачі до столу прикрасити візерунками у вигляді павутини.

Страшна випічка на Геловін

Печиво «Криваві мізки»

Інгредієнти:

  • печиво;
  • волоські горіхи;
  • білий шоколад;
  • ягідний сироп.

Приготування:

Розтопити білий шоколад і за допомогою пінцета або спеціальних щипців опустити половинки або четвертинки горіхів у шоколадну масу, потім викласти їх на печиво. Витримати ласощі на холоді до повного застигання. Потім полити печиво ягідним сиропом.

Кекси відьми

Інгредієнти:

  • борошно — 1 склянка;
  • сметана — 1 склянка;
  • цукор — 1 склянка;
  • яйце — 1 шт.;
  • шоколад білий;
  • мастика кондитерська — 200 г;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • шоколад гіркий;
  • масло вершкове;
  • харчові барвники.

Приготування:

Розтерти яйце із цукром, потім додати просіяне борошно з розпушувачем і сметану, перемішати. Влити в отриману масу розтоплений шоколад із вершковим маслом. Тісто розмішати, викласти у формочки. Випікати протягом 25 хвилин при температурі 180 градусів.

Зробити крем, з’єднавши розтоплене вершкове масло і білий шоколад. Збити, додати 2–3 краплі харчового барвника. Форми з кексами накрити харчовою плівкою і поставити в холод.

Остудивши капкейк, прикрасьте кремом за допомогою кондитерського мішка. З мастики можна змайструвати «капелюх відьми».

Пиріг «Кишки»

Інгредієнти:

  • тісто дріжджове листкове — 300 г;
  • яблука кисло-солодкі — 2 шт.;
  • курага — 200 г;
  • яйце;
  • мед — 1 ст. л.;
  • малиновий джем — 1 ст. л.

Приготування:

Тісто розрізати на смужки розміром 7–10 см і розкачати. У миску покласти нарізані яблука і попередньо розмочену курагу. Додати мед і добре перемішати. Готову начинку викласти на кожну смужку тіста і защипнути по краях. Покласти виріб на деко зигзагом, змастити його збитим яйцем. Випікати протягом 20–25 хвилин при температурі 180 градусів до золотистого відтінку. Для додання «кривавого виду» змастити шви остудженого пирога малиновим джемом.

Зловісні напої на Геловін

Ідеально впишуться в тематичну вечірку Геловіну «криваві» напої. Додати атмосфери можна за допомогою патьоків на склянках ягідного джему або будь-якого червоного соку/сиропу.

Пунш «Кров дракона» для дітей і дорослих

Інгредієнти:

  • пунш «Червоний оксамит» безалкогольний — 1 пляшка;
  • яблучний сік — 1 пляшка;
  • журавлинний сік — 1 пляшка;
  • кубики льоду.

Приготування:

Змішати всі інгредієнти у великій чаші, додати лід і перемішати. Розлити у високі келихи.

Коктейль «Банакірі» для дорослих

Інгредієнти:

  • білий ром — 50 мл;
  • лікер «Мараскіно» — 20 мл;
  • сік лайму — 3 ст. л.;
  • банан — ½ шт.;
  • вишневий сироп — 2 ст. л.;
  • цукровий сироп — 1 ч. л.;
  • лід.

Приготування:

Налити в блендер білий ром, лікер і свіжовичавлений сік лайму, потім покласти колотий лід, нарізаний шматочками банан і цукровий сироп. Збити в блендері до однорідної рідкої маси, перелити у високу склянку і по її краях «пустити кров» із густого вишневого сиропу.

Щоб чітко передати атмосферу Геловіну і здивувати гостей, від одного виду страв має пробігати мороз по шкірі. Тому експериментуйте, прикрашаючи закуски образами потойбічних істот і комах!

Буде також цікаво: «Родинне свято в стилі Геловіну»

26 Жовтня / 2021 Здоров'я

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *