Родинне свято в стилі Геловіну

Святкувати Геловін — це страшенно весело! До того ж, наша малеча д-у-уже любить перевдягатися, гратися та смакувати ласощі. Можливо, саме тому це невластиве нашим традиціям свято дедалі міцніше приживається і в нашій країні. А якщо дітям весело й цікаво, чому б не порадувати їх ще одним святом, адже ми можемо не надто заглиблюватися до моторошної тематики та зосередитися лише на веселощах!

Тож як влаштувати домашнє святкування Геловіну, що вдягти та як розважити дітей? Про це читайте в нашій новій статті.

Запасіться гарбузами

Гарбузів у цей день забагато не буває — це не лише символ Геловіна, але й самої осені. Виріжте з них традиційний для цього свята декор, Джека-з-ліхтарем, або купіть готові сувеніри. З гарбуза можна виготовляти й безліч інших поробок: підсвічники, вази для осінніх квітів, мордочки кошенят, хатинки тощо. Замість Джека можна зробити усміхнену мордочку або й взагалі вирізати якийсь узор. А також – приготувати смачне печиво!

Намагайтеся обирати плоди з тонкою шкіркою: з нею буде легше працювати. Далі візьміть фломастер на водній основі (щоб потім його можна було витерти) й намалюйте мордочку чи інший майбутній узор. Намагайтеся уникати надто дрібних деталей, адже потім вам потрібно буде вирізати їх усі гострим ножем.

Цікаво по темі: 8 ідей, як прикрасити домівку на Хелловін

Придумайте костюми

Найпростіше взяти костюми напрокат, але ж набагато цікавіше буде виготовити їх власноруч! Зовсім не обов’язково витрачати багато часу й коштів на такі костюми — їх можна зробити з простих підручних матеріалів.

• Скелет

Візьміть чорний обтягуючий одяг і приробіть до нього кістки скелету: їх можна виготовити з білого пластиру, паперу чи тканини. На обличчя можна вдягти маску у вигляді черепу або просто вимазати борошном.

• Кажан

Для такого костюму також краще обирати чорний обтягуючий одяг, тільки ззаду причепити до нього крила кажана. Їх можна виготовити з чорної тканини та проволоки або ж просто взяти стару чорну парасольку, зняти з неї купол і розділити його навпіл — крила готові!

• Зомбі

Для такого костюму потрібно взяти старий одяг темних відтінків і наробити на ньому дірок, світлих плям (за допомогою відбілювача, борошна тощо). Обличчя також можна намазати борошном, а нігті нафарбувати темним лаком.

• Мумія

Візьміть кілька широких бинтів і обмотайте ними руки, ноги та тулуб. Зверху бинти можна вимазати фарбами або щось намалювати.

• Привид

Найпростіший моторошний костюм, що виготовляється з білого однотонного простирадла. Його можна вдягти на голову, як Карлсон, і вирізати дірки для очей. Інший варіант — зробити в простирадлі дірку для голови та моторошний макіяж з зачіскою. Для більшого ефекту під простирадлом можна тримати ліхтарик.

Цікаво по темі: Страшно смачно: традиційні рецепти страв на Хелловін

Підготуйте розваги

Розваги до свята Геловіна можуть нічим не відрізнятися від звичайних ваших ігор, якщо перейменувати реквізит та створити відповідну атмосферу. Вимкніть світло в кімнаті та запаліть багато свічок — і ось це вже не вітальня, а замок з привидами. Придумайте історію (звісно, що зі щасливим фіналом) про те, як у цьому замку заблукав герой із улюбленого мультфільму. Для того щоб допомогти йому знайти дорогу, потрібно виконати певні завдання. Які саме, обирайте самі, зважаючи на вік та зацікавлення ваших дітей.

Сімейний кіновечір

Підбирати фільми або мультфільми до Геловіна — справа достатньо серйозна, адже в тих, що зазвичай пропонуються в підбірках, можуть бути й привиди, й мертві наречені, й потойбічні світи, та ще багато чого страшного. Тому лише вам, матусям і татусям, вирішувати, чи показувати такі мультики дітям і з якого віку. Утім, деякі з них можуть бути цікавими навіть для батьків, тож беріть на замітку.

  1. «Кароліна у країні привидів»
  2. «Каспер»
  3. «Канун дня всіх святих»
  4. «Ми — монстри»
  5. «Корпорація монстрів»
  6. «Відьми» та інші.

Ну, а ми бажаємо вам страшенно веселого Геловіну!

22 Жовтня / 2021 Материнство

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Мила

    Це свято для дітей має терапевтичний ефект – вчить не боятися темних сил. Це як гра у “хованки”, що конкретно навчає не боятися темноти. І батькам потрібно зробити Геловін як можна яскравим та веселим.

  2. Юля

    С появлением детей начали праздновать этот праздник и мне кажется что они любят и ждут его даже больше чем Новый год 🙂