8 ідей, як прикрасити домівку на Хелловін

Хелловін — страшне та веселе свято, яке щороку стає все більш популярним в Україні. Цей день — гарний привід, щоб влаштувати вечірку з друзями, подивитися моторошний фільм з коханим або провести веселий вечір з дітьми. Якщо ви ще не придумали, як прикрасите оселю, скористайтеся ідеями, які ми знайшли для вас. Можливо, саме цим ви і займетеся найближчими вихідними 🙂

Ліхтарі з гарбуза

Цей осінній овоч — справжній символ Хелловіну. Бажано, щоб він мав рівну пропорційну форму без дефектів на шкірці. Чим більшим він буде, тим цікавіше виглядатиме ваш декор, але й робота буде складнішою.

Оформити гарбуз можна у вигляді традиційного «ліхтаря Джека» або іншим візерунком. Наприклад, зірочками, вирізаними гострим ножем, або мереживом з отворів, зроблених електричним дрилем, — так можна долучити до декорування й чоловіка.

Цікаво по темі: Страшно смачно: традиційні рецепти страв на Хелловін

Якщо всередину гарбуза плануєте помістити свічку, зріжте з нього кришку. Але не викидайте її: коли все буде готово, нею ви накриєте свій ліхтар. Окрім свічки, всередину овоча можна помістити гірлянду на батарейках або ліхтарик у склянці — тоді краще зробити отвір знизу, щоб його не було видно.

Далі ложкою з гострим краєм або просто руками дістаньте з гарбуза м’якуш. Чим тоншими будуть його стінки, тим сухішим він буде і довше простоїть.

Нанесіть візерунок. Якщо маєте художній талант, промалюйте його маркером на шкірці. Коли все буде готово, його легко зітерти спиртом. Інший варіант — прикласти надрукований малюнок та обвести шилом.

Виріжте візерунок. Для цієї роботи зручно мати гострий ніж з коротким лезом. Від вашої точності на цьому етапі буде залежати й охайність самого ліхтаря, тож не поспішайте, щоб не наробити зайвих надрізів. Прорізати відразу отвори складно, тож краще спочатку зчистити шкірку, а потім так само поступово вирізати м’якуш.

 

Лайфхак. Щоб гарбуз довше простояв, заповніть його газетами. На 2-й і 3-й день замініть їх на сухі, а на 4-й уже використовуйте як декор.

Інший декор із гарбуза

Якщо маєте трохи терпіння й натхнення, з цього овоча можна зробити справжню скульптуру в техніці карвінг. Це мистецтво вирізання з фруктів та овочів квітів, візерунків та навіть портретів. Техніка досить складна, тому докладно на ній зупинятися не будемо.

Більш простий (та економічно вигідний) варіант — нічого не вирізати та не псувати вітамінний овоч. Його можна просто прикрасити, а потім використати на кухні. Це може бути декор в техніці декупаж або скрапбукінг, розпис фарбами (будь-якими, хоч гуашшю), прикрашання осіннім листям, квітами, ґудзиками, стрічками, намистом, паперовими кажанами, павуками. А ще на гарбуза можна вдягти капелюх (звичайний чи гостроверхий, як у професорки Макґонеґел) та приклеїти паперові вуса або очі.

Ліхтарі з пляшок

Різноманітні джерела світла надають оселі затишку, тому, крім гарбузових ліхтарів, можна додати й інші варіанти. Наприклад, із пляшок або скляних банок. Просто пофарбуйте їх у світлий колір, чорною фарбою намалюйте кажанів, привидів, страшні мордочки й помістіть всередину гірлянду або ліхтар на батарейках.

«Відьомські ноги»

Щоб насмішити гостей, задекоруйте у вигляді відьомських ніг стіл із закусками. Вдягніть на ніжки столу яскраві панчохи та черевики. Весело виглядають гостроносі або з металевим пряжками, але можна взяти будь-які.

Інший варіант — напхати панчохи папером або тканиною, вдягти на них черевики та покласти біля дивану (ніби вони виглядають з-під нього) або повісити у дверях, щоб відьомські ноги зустрічали ваших гостей, або розмістити в арці каміну.

Павутиння з синтепону

Хатинку для павучків можна змайструвати і з марлі, але з синтепону вона виглядатиме більш натурально. Головне — віртуозно розтягнути його в тих місцях, де могло би з’явитися справжнє павутиння: в кутку кімнати, біля люстри, картин. Павучків можна купити в магазині або вирізати з чорного паперу.

Кроваві свічки

Запаліть червону свічку й накапайте воском на іншу білу так, щоб утворилися патьоки. — Моторошний кровавий  декор готовий!

Варіанти з паперу

З чорного паперу можна вирізати кажанів, павуків, котиків, відьомські силуети, з білого — привидів, з помаранчевого — гарбузи. Такий паперовий декор можна розвісити на стінах або зробити з нього гірлянду. Те ж саме можна робити не з паперу, а з фетру — такі прикраси виглядатимуть об’ємнішими та цікавішими.

Привиди з марлі

Повітряну кульку накрийте відрізом марлі, складеним у кілька шарів, а потім приклейте очі та посмішку з чорного паперу. Якщо нитку, якою зав’язана кулька, пропустити крізь марлю, такого привида можна повісити на люстру, в дверях або іншій частині кімнати.

Хелловін — справжній рай для творчих натур, адже можна знайти ціле море варіантів декору оселі та столу, подачі страв, святкових костюмів, тематичних ідей для моторошних дорослих або веселих дитячих вечірок. Ймовірно, це одна з причин того, що це свято так полюбилося усьому світові.

А ми бажаємо приємної творчості та веселого святкування!

24 Жовтня / 2020 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *