Куди поїхати на новорічні свята всією родиною

Наближаються зимові канікули, а ви ще не визначилися з місцем відпочинку? Поспішайте замовляти тур або самостійно купувати квитки та бронювати житло на booking.com. Інакше все розберуть! І про всяк випадок збережіть добірку недорогих, але достойних варіантів для активного зимового відпочинку. У найказковішу пору року тут буде весело всій родині.

Зимова Грузія

Це перший пункт, куди можна сміливо відправитися з дітьми, якщо не вийшло спланувати зимовий відпочинок заздалегідь. Грузинські гірськолижні курорти відповідають міжнародним стандартам, але ажіотажу тут немає. Однак туристам, які люблять спокій і умиротворення, це тільки на руку.

Для зимового відпочинку з дітьми рекомендуємо їхати в Бакуріані. В цілому він обійдеться не дорожче, ніж у найближчому зарубіжжі або в українських Карпатах. Полетіти в Грузію легко в будь-яку пору року. Вартість перельоту Київ-Тбілісі в обидва боки — від 3 645 грн. При цьому на вас чекають невисокі ціни за проживання з напівпансіоном, відмінний сервіс, чудова кухня, кавказька гостинність. У деяких готелях дитина буде проживати безкоштовно. Середній чек обіду на одного в місцевих кафе і ресторанах складе 5-15 $.

Зимові курорти близького зарубіжжя

«Краще гір можуть бути тільки гори, на яких ще не бував», — співав Володимир Висоцький, і ми з ним згодні. Бездоганно чисті повітря і сніг, знижений тиск середньо- або високогір’я, зміна виду фізичних навантажень, нові кулінарні враження 100 % зарядять бадьорістю до літніх канікул.

Ось список бюджетних зарубіжних зимових курортів, інфраструктура яких вибудувана так, щоб після спуску з гори вся сім’я могла проводити час весело та цікаво:

  • турецький Улудаг;
  • болгарський Боровець;
  • румунський Пояна Брашов;
  • словацький Ясна.

Гірськолижні траси цих курортів належать до синьої (легкої) категорії, але є, звичайно, червоні й чорні. В усіх перерахованих локаціях працюють дитячі парки, де за кілька занять ставлять на лижі навіть найменших лижників. Інструктори-професіонали допоможуть поліпшити техніку катання або подружитися зі спусками з гори й дорослим.

Хочете всією родиною освоїти сноуборд? Тоді вирушайте в Доновали (Словаччина), в спеціалізований дитячий сноупарк. Ну а покататися на ковзанах вийде всюди. І так, не забудьте взяти з собою… купальний костюм. Якщо не закриті величезні аквапарки, як у Словаччині, то басейни для дорослих і дітей або аква-спа-центри є в усіх перерахованих вище курортах.

Вартість турів (з видом проїзду і варіантами харчування), прокату обладнання, скі-пасів і розваг уточнюйте у туроператорів або безпосередньо на сайтах готелів. Зверніть увагу, що у більшості турецьких гірськолижних курортів скі-пас входить у вартість готельного проживання.

Що стосується середнього чека за обід в кафе для 1 людини, то в цьому сезоні варто орієнтуватися на такі ціни:

  • Румунія — 7-10 €;
  • Болгарія — 8-15 €;
  • Словаччина — 10-15 €.

Найвища вартість обіду в Туреччині — 15-30 $, але витрати можна легко компенсувати, купивши тур «все включено».

Також уточнимо, що дитяча анімація гірськолижних турецьких курортів не поступається морським.

«Париж» в передгір’ї українських Карпат

Чернівці — це «буковинський Париж». Місто дивовижно красиве у будь-яку пору року й, на відміну від Львова, не переповнене туристами, а за насиченістю різдвяних заходів і розважальної інфраструктури йому мало чим поступається.

Тут не буде нудно. Крім екскурсій містом і прилеглими замками, з дітьми можна повеселитися на численних атракціонах у Центральному парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченка. У парку «Реформації» для дітей є лабіринт, басейн і кафе. У центрі міста заливають ковзанку, але можна покататися і на штучному льодовому майданчику, а також сходити в роллердром. У клубі Warriors вдасться разом пограти у лазертаг і пейнтбол, а в РЦ «Турбіна» — в боулінг. Найменших чекають в ляльковому театрі та анімаційних центрах «Лімпопо», «Курубік», «Капітошка», Fantasy Town. З дітьми старшого віку сходіть в знаменитий Чернівецький музично-драматичний театр ім. О. Кобилянської.

І на додачу до всього у вас буде можливість щодня кататися на лижах. Усього в 6 км від центру, на околиці міста, розташований спортивно-оздоровчий комплекс «Цецино». Синя 600-метрова траса дозволить стати на гірські лижі найменшим і «збити оскому» тим, хто з ними вже знайомий. До речі, біля підніжжя гори Цецино побудований готельний комплекс з дерев’яних котеджів в альпійському стилі. Ціни на прокат обладнання, підіймач, проживання та харчування вас приємно здивують.

Якщо хочеться спуститися на лижах складнішою трасою, то їдьте в знамените Мигове, де тренуються діти-лижники з усієї України. Добиратися туди зручно автобусом, і займе така поїздка 1 годину в один бік. Перекусити тут можна в ресторані, кафе або піцерії, побалуватися шашликом, глінтвейном і буковинськими національними стравами в горщиках, приготованими місцевими жителями.

Приємного вам відпочинку, щасливого Різдва та веселого Нового року!

11 Грудня / 2019 Материнство

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *