Як доглядати за шкірою: особливості в 20+, 30+, 40+, 50+

Звісно, кожному віку потрібен свій догляд за шкірою. До 25 років вона добре зволожена і потребує мінімальної турботи. А після цього віку (можливо, хтось зараз здивується) починаються процеси старіння. Зовні вони поки що не помітні — перші мімічні зморшки й сухість з’являться пізніше. Але ж їх значно простіше попередити, ніж усунути! Сьогодні поговоримо про те, яким має бути правильний догляд за шкірою в залежності від віку та яку косметику для цього обрати.

Как ухаживать за кожей| EVA Blog

Догляд за шкірою в 20+

До 25 років легко виглядати свіжими й молодими. Іноді в цьому віці можуть турбувати акне, хоча підлітковий період вже пройшов. У такому випадку застосовується звичайний догляд для проблемної шкіри.

Уход за кожей в 20+ | EVA Blog

Після 25 зміни на обличчі зовні ще не помітні, але вони вже починаються всередині. Можлива поява недоліків (темних кіл, сухості, мікро зморшок), які, втім, швидко усуваються за допомогою правильного способу життя та турботи про красу. До звичних beauty-ритуалів у 20–30 років варто додати такі засоби для догляду:

  1. Легкий крем або гель для області навколо очей. Якщо любите корейську косметику, рекомендуємо Elizavecca Gold CF Nest White B-JO з екстрактом гнізда ластівки.
  2. Пілінг. Акуратне відлущування допомагає підтримувати здоровий колір обличчя. Спробуйте пілінг-пасту ZIAJA «Листя мануки».
  3. Маска. Найбільш універсальна — зволожувальна. Вона підходить всім типам шкіри, а якщо у вас жирна або комбінована, додайте ще очищувальну. Наприклад, двоетапна Via Beauty «Аквабаланс» та ABOUT face Detox Energy Silver.

Догляд за шкірою в 30+

Після 30 процеси регенерації сповільнюються ще більше, хоча вони ще не такі помітні на обличчі. Часто шкіра стає сухішою, з’являються перші зморшки. Гормони в 30–40 років виробляються як і раніше, тому обличчя позитивно реагує на регулярний догляд. Шукайте на упаковках з кремом, маскою, сироваткою вітаміни А і С:

Уход за кожей в 30+| EVA Blog

  1. Сироватка для обличчя з вітаміном С. Уповільнює появу перших ознак старіння, зміцнює, висвітлює. Спробуйте корейську Innisfree Tangerine Vita C.
  2. Нічний і денний креми. Можна використовувати окремі продукти, а можна взяти універсальний Eveline EXPERT C 30+ день/ніч з вітаміном С, зеленим чаєм і женьшенем.
  3. Маска з вітаміном А. Захищає шкіру від зовнішнього впливу, робить її свіжою й доглянутою. Наприклад, Its Skin The Fresh.

Догляд за шкірою в 40+

У цей час вікові зміни на обличчі починають бути помітними (сухість, зморшки, пігментація), але вона ще реагує на турботу. Професійні процедури, звісно, корисні, але головним лишається регулярний догляд вдома з грамотно підібраною косметикою. Також важливо не забувати про шию та область декольте. Для них можна використовувати ті ж засоби, що і для обличчя.

Уход за кожей в 40+ | EVA Blog

Якихось особливих компонентів в косметиці 40+ немає. Це ті самі вітаміни, гіалуронова кислота, пептиди, колаген, еластин. Їх ми використовуємо і в інших вікових категоріях, тільки в менших концентраціях.

  1. Маска з колагеном та еластином має хороший анти-ейдж ефект, робить обличчя підтягнутим і доглянутим. Рекомендуємо спробувати Joko Blend з ефектом ліфтингу.
  2. Ліфтинг-крем — для зволоження, живлення, поліпшення кольору. Добре, якщо до складу вашого засобу буде входити санскрін, як у кремі Eveline BIO HYALURON 4D.
  3. Сироватка з пептидами. Перешкоджає появі пігментних плям, активізує природні процеси, що підтримують пружність. Така є у EO Laboratorie — «Активний ліфтинг».

Цікаво по темі: Як прибрати кільця Венери в домашніх умовах

Догляд за шкірою в 50+

Чутливість шкіри до турботи знижується, і це означає, що догляд має бути максимально уважним і регулярним. Клітини погано утримують рідину, тому шкіра часто стає сухою. Хороший результат можна отримати, якщо поєднувати професійні процедури з домашніми. Через те, що ефект буде не таким тривалим, як раніше, приділяти увагу ритуалам краси потрібно частіше.

Уход за кожей в 50+| EVA Blog

У домашніх умовах добре себе зарекомендували:

  1. Маска з колагеном і гіалуроновою кислотою — для глибокого зволоження та пружності шкіри. Наприклад, Ninelle Botox-Therapy.
  2. Крем з ретинолом. Цей потужний компонент — одна з форм вітаміну А, яку також називають гормоноподібним вітаміном. Ретинол діє на клітини практично так само, як гормони, примушуючи їх посилено оновлюватися. Такий крем є у Lirene: RETINOL 50+.
  3. Сироватка для посилення дії крему, гладкості, усунення слідів втоми. Рекомендуємо від Skintsugi c ефектом ліфтингу та відновлення.

Залежно від віку змінюється стан шкіри та всього організму. Про те, як стежити за своїм здоров’ям у 25, 35 і після 45 років, розповідаємо на EVA Blog.

Будьте уважні до себе і дбайте про свою красу разом з EVA!

Крем для лица Eveline EXPERT C 30+ день/ночь

103.00
Купити

Крем для шкіри навколо очей Elizavecca Gold CF Nest White B-JO Eye Want Cream з екстрактом гнізда ластівки

286.00
Купити

Тканинна маска для обличчя Its Skin The Fresh Mask Sheet ліфтинг, з морквою

55.00
Купити

Крем-концентрат для обличчя Eveline BIO HYALURON 4D день/нічь SPF8 40+

50.00
Купити

Сироватка для обличчя Innisfree Tangerine Vita C serum з вітаміном С

729.00
Купити

Альгінатна маска Joko Blend ефект ліфтингу з колагеном і еластином

40.00
Купити

Сироватка для обличчя і шиї EO Laboratorie Активний ліфтинг

270.00
Купити

Маска для обличчя та шиї Via Beauty Аквабаланс з соком Алое та Олією Ші Двоетапна

24.00
Купити

Пилинг-паста ZIAJA Листья мануки

92.00
Купити

Сироватка для обличчя відновлююча Skintsugi з ліфтинг-ефектом

220.00
Купити
28 Травня / 2020 Догляд за обличчям

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Lyudmila Dorokh

    Отличные средства, многие очень люблю

  2. Таня

    Гарна лінійка засобів для догляду за волоссям.
    Дякую за інформацію

  3. Пономаренко Ирина

    Чудова косметика!

  4. Марія

    Користуюся шампунем і фарбою Syoss і дуже задоволена, волосся має гарний колір.

  5. Наталія

    Користуюсь шампунем Syoss, я дуже задоволена якістю та результатом.

  6. Анастасия

    Очень полезная статья. Спасибо!

  7. Анастасия

    Дуже корисна стаття! Дякую!

Рекомендовані статті