Чоловіча косметика для обличчя: як підібрати під тип шкіри?

Чоловіча косметика істотно відрізняється від жіночої. Шкіра чоловіків на 30–40% товща, має більше сальних залоз, а регулярне гоління часто призводить до подразнень. Все це погіршує її вигляд, викликає передчасне старіння. А те, що турбота про себе для багатьох чоловіків — незвичне заняття, означає що потрібно допомогти їм правильно підібрати косметику й програму догляду з урахуванням потреб шкіри.

Час читання: 4 хвилини та чашка чаю ☕

статья доступна на русском языке

Чоловіча косметика по догляду за обличчям — визначаємо тип шкіри

Основний догляд чоловіка за обличчям складається з таких кроків:

  • очищення з гелем або пінкою;
  • тонізування (для цього підійде лосьйон після гоління);
  • зволоження кремом.

Набір чоловічої косметики можна розширити засобом для контуру очей, санскріном, сироваткою, маскою, локальними продуктами для точкового усунення проблем. Це можуть бути засоби преміум-класу або чоловіча косметика відомих брендів з мас-маркету. Головне, щоб вона була підібрана з урахуванням типу шкіри.

Цікаво по темі: Четвірка брендів чоловічої косметики в огляді EVA Blog

Жирна та комбінована шкіра

Її можна впізнати за характерним жирним блиском, наявністю чорних цяток, висипань. Через часте гоління вона може бути зневодненою, чутливою, тому очищати її потрібно ретельно та дбайливо.

Очищувальний гель Pure Power від L’Orеal добре освіжає, очищає пори, прибирає жирний блиск і акне. Засіб бореться з сальними пробками і так попереджає появу нових прищів.

Для глибокого очищення шкіри двічі на тиждень можна використовувати вугільну маску Only For Men Carbo Detox від Bielenda. Засіб допомагає виведенню токсинів, глибоко очищає пори та стягує їх, надає обличчю матовості.

Популярна помилка — не зволожувати жирну шкіру, через що вона виробляє ще більше себума. Щоб нормалізувати роботу сальних залоз, потрібно використовувати зволожуючу чоловічу косметику: легкий крем або засіб на основі гелю. Вони зволожать, наповнять вітамінами й помітно поліпшать стан шкіри.

Чоловічий крем-гель CLINIQUE Skin швидко вбирається, добре матує, зволожує, стимулює регенерацію, прибирає подразнення. Чоловікам подобається його заспокійливий і охолоджуючий ефект.

Нормальна шкіра

Шкіра цього типу має злегка помітні пори або трохи розширені в зоні носа й лоба, де до середини дня може з’являтися жирний блиск. Догляд за нею повинен бути делікатним, щоб не провокувати жирність.

Гель для обличчя й тіла Dove Men+ Care — улюблена чоловіча косметика 2 в 1. Унікальна технологія MicroMoisture делікатно й ефективно очищає шкіру, утримуючи вологу всередині її клітин. Результат — 100% комфорту й жодних подразнень!

Зволожити та освіжити колір обличчя допомагає гель BIOTHERM Homme Total Recharge Non-Stop. Його формула заспокоює подразнення, добре приховує сліди втоми та стресу, надає обличчю здоровий і відпочилий вигляд.

Цікаво по темі: Чоловіки б’юті-блогери — тренд чи збочення?

Суха шкіра

Суха чоловіча шкіра зустрічається нечасто. Її можна відрізнити по тонкості, ніжності й практично непомітним порам. Зазвичай власники цього типу відчувають сухість, подразнення, лущення, стягнутість. Усунути ці проблеми допомагає зволожуюча чоловіча косметика.

Дбайливо очищує суху шкіру зволожувальний гель для обличчя, волосся й тіла Aqua Power від Family DOCTOR. Гуарана, кедр і олія лемонграсу доглядають вже на етапі очищення. А завдяки нейтральному рН шкіра не пересушується.

Зволожувальний крем від ZIAJA men захищає від ультрафіолету (SPF 6), активно живить і наповнює клітини вологою. Його приємна текстура добре поглинається й дарує абсолютний комфорт.

Цікаво по темі: Гайд з чоловічого гоління: коли, як і чим правильно голитися

Вигідно купити чоловічу косметику для обличчя можна онлайн на EVA.UA та в магазинах EVA. Такий догляд з правильно підібраними засобами допоможе вашому чоловікові стати ще більш привабливим і успішним.

Читайте також:

Гель для обличчя BIOTHERM Homme Total Recharge Non-Stop

1698.00
Купити

Крем-гель для обличчя CLINIQUE Skin зволожуючий для жирної шкіри для чоловіків

1344.00
Купити

Крем чоловічий ZIAJA men зволожуючий

100.00
Купити

Гель для душу Family DOCTOR чоловічий Аква поуер зволожуючий 3в1

33.90
Купити

Вулільна маска Bielenda Only For Men Carbo Detox очищувальна

47.00
Купити

Гель для душу чоловічий Dove Men+ Care Чистота та комфорт

62.90
Купити
4 Червня / 2020 Догляд за обличчям

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Як позбутися розтяжок або запобігти їх появі
15 Вересня / 2022 Догляд за тілом
0-Що-таке-дрон-косметика-і-навіщо-вона-потрібна
29 Листопада / 2023 Догляд за обличчям
12 найкращих брендів корейської косметики
21 Грудня / 2023 Догляд за обличчям