З любов’ю до нього: обираємо парфуми для чоловіків

Чоловіча парфумерія вважається найпопулярнішим і завжди актуальним подарунком з будь-якої нагоди. Як догодити та зробити правильний вибір у такому делікатному питанні? Тут важливо враховувати не лише власні вподобання, але й характер, і спосіб життя того, кому його адресовано.

Склад і концентрація парфумів

Є різні принципи класифікації парфумерії — за концентрацією ароматичних речовин, власне запахом, і класом, тобто якістю компонентів. Давайте почнемо свій вибір з типу аромату, а потім визначимося з базовими нотами та класом.

Тип парфумів

Класифікація за концентрацією — найвідоміша. У чоловічому сегменті власне парфуми мало популярні — частіше обирають одеколон, парфумовану й туалетну воду, що відрізняються процентним співвідношенням масляної есенції та спирту. Тип парфумів впливає не лише на його стійкість, але й на тривалість звучання і те, які ноти буде відчутно найвиразніше. Тому одні й ті ж композиції в різних концентраціях можуть грати абсолютно по-різному.

Одеколон і туалетна вода. Хороший варіант для активних та енергійних чоловіків, підходять для поїздок, роботи, занять спортом. Одеколони містять найменший відсоток олій. Вони завжди легкі, «прозорі», часто освіжаючі, оскільки найяскравіші в них — верхні ноти. Туалетна вода звучить більш насичено, та все ж лишається в рамках легкості, доповнюючи образ, а не створюючи його. У ній чітко відчуваються початкові й середні ноти.

Парфумована вода. Наступна сходинка парфумерної градації з виразним і тривалим звучанням, у якому найбільш явно чутно ноти серця. Парфумовану воду використовують для роботи й повсякденного життя, побачень і ділових зустрічей. Такий подарунок неодмінно оцінить чоловік, який вважає аромат частиною власного іміджу.

Парфумерна косметика. Парфумовані засоби для та після гоління, дезодоранти, гелі для душу знаходяться на проміжній сходинці між косметикою та парфумерією. У них замість звичайної віддушки виробники додають парфумерну есенцію, ту саму, яка є основою парфумів. Чудовий варіант для чоловіків, яким подобаються ледь уловимі запахи й мінімум флакончиків на полиці.

Цікаво на тему: У чому різниця між парфумами, парфумованою та туалетною водою

Ноти парфумів

Поділ у залежності від головних компонентів досить широкий і неоднозначний. Універсальна класифікація виглядає так:

  1. Деревні — сандал, кедр, пачулі, ветивер. Звучать тепло та шлейфово.
  2. Цитрусові — лимон, бергамот, апельсин. Завжди легкі й тонізуючі. Сюди відносять більшість одеколонів.
  3. Східні — мускус, амбра, спеції. Це аромати багаті, теплі та насичені. Підходять на подарунок, тільки якщо ви точно впевнені в його вподобаннях.
  4. Квіткові — фіалка, троянда, жасмин тощо. Це часто аромати унісекс, які можуть звучати солодко, масивно або, навпаки, свіжо.

Клас парфумів

За класом парфуми бувають:

  • мас-маркет — найдешевші, складаються з синтетичних компонентів;
  • мідл-маркет — середня ціна, поєднання натуральної та синтетичної сировини;
  • люкс — найдорожчі, складаються з натуральних компонентів.

З парфумами люкс-класу все зрозуміло: вони дорогі та якісні, а їхня досконала формула довго й ретельно опрацьовується одним або кількома парфумерами. Але й середній клас, і навіть мас-маркет мають свої переваги. Бренди бюджетної та середньої категорії можуть дозволити собі частіше випускати новинки, пахнуть вони легко і загалом хороші на кожен день. І якщо ви не досвідчений парфумер, то, швидше за все, не зможете відрізнити аромат з мідл-маркету від люксового сегмента. Одним словом, вибирайте на своїм бюджетом.

Корисні поради щодо вибору парфумів

Вибирайте парфуми з нуля. А саме не користуйтеся жодними ароматами перед виходом з дому.

Робіть перепочинок при виборі. Після 4 або 5 запаху наш нюх «втомлюється» і вже не так чітко оцінює аромат. Найкраще почекати деякий час або вдихнути запах кавових зерен.

Використовуйте пробники. Коли зупинитеся на одному екземплярі, протестуйте, як він розкривається після нагрівання від теплоти шкіри. Можна нанести трохи парфумів на зап’ястя і походити з ними пару годин. Можливо, на шкірі чоловіка запах заграє інакше, але так ви максимально наблизитеся до вірного вибору.

Не купуйте великі об’єми. Якщо парфум для вас новий, краще взяти флакон об’ємом 30 мл. 50 мл — якщо ви впевнені, що дарунок точно сподобається. 100 мл — якщо запах знайомий, улюблений і не набридає.

ТОП популярних ароматів для чоловіків від EVA Blog

Парфумована вода Christian Dior Sauvage з багатою та багатогранною східною композицією. У ній легкі цитрусові ноти оповиті теплим звучанням спецій зі смолисто-солодким шлейфом.

Парфумована вода Jfenzi DESSO UNIVERSAL GREEN ідеальна для енергійних чоловіків різного віку. Її композиція звучить освіжаючим ментолом, пряною корицею, ананасом, трояндою та мужніми деревними нотами.

Туалетна вода Versace Man Eau Fraiche — це натхнення силою водної стихії. Піраміда парфуму звучить прозорою легкістю цитрусів, яка перетікає в переконливий шлейф зі спецій, смолянистих і деревно-пряних акордів.

Туалетна вода Antonio Banderas King Of Seduction — елегантний і в міру насичений деревно-фужерний коктейль, в якому є фруктова кислинка, солодкість жасмину, пікантні спеції та спокусливий білий мускус. Цей універсальний запах подобається більшості чоловіків і підходить для будь-якої ситуації.

Чоловічий парфумерний набір Montblanc Explorer хороший, перш за все, тим, що всі засоби пахнуть однаково і не перебивають один одного. Їхній аромат — деревно-цитрусовий, добре підходить на щодень і для поїздок. Тим більше, що самі флакони в невеликому форматі займають мінімум місця.

Ретельно підібраний аромат стане приємним сюрпризом і неодмінно продемонструє ваше справжнє ставлення до чоловіка. Даруйте приємні емоції разом з EVA!

Цікаві статті по темі:

Парфюмированная вода Jfenzi DESSO UNIVERSAL GREEN мужская

499.00
Купити

Christian Dior Sauvage мужская парфюмированная вода

1728.00
Купити

Набор парфюмированный мужской Montblanc Explorer

237.00
Купити

Versace Man Eau Fraiche Туалетная вода мужская

943.00
Купити

Antonio Banderas King of Seduction Туалетная вода мужская

392.00
Купити
8 Лютого / 2021 Краса

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті